Tuesday, February 22, 2011

Belangsungkawa: Nur Intan Mulsinah Shaari.

Belangsungkawa: Nur Intan Mulsinah Shaari.

Al-Fatihah

Assalamualaikum

Saya ingin memaklumkan disini Nur Intan Mulsinah Shaari telah kembali ke rahmatullah pd 6/02/09 pd jam 10.00pg bertempat di Hospital Seberang Jaya Pulau Pinang disebabkan oleh 'Demam Denggi'.
(petikan dari FRIENDSTER site nur intan mulsinah shaari last 3 years)

arggghhhhhhhh......
rindu bangat sama kamu intan...huhuhuhuhu

Missing u damn much..... :'(


A friend cannot be considered a friend until he is tested in three occasions: in time of need, behind your back, and after your DEATH -Ali ibn Abi Talib

audit 5s

22/02/2011~~totally down....

1) audit 5s...rs frust sgt2 tiap2 kali dgr komen dr auditor.xtaulah nak wat mcm na lg nak bg unit bcr nie established..everything yg kami buat semuanya serba xkena..ntahla.actually apa yg auditor nak???aku tgk xder pulak dia audit cr keje..most of it..most of d zone more to keceriaan...asyik2 cerita zone sape paling cantik, zone sape paling kemas...aku frust lah..rs mcm nak lepaskan tanggung jawab..aku dah buntu..rindu ms zaman2 sakura dulu..ada la gak top 10 n persaingan sehat antara zone2 kat bcr...cik eli, pn maznah..msg2 bersaing..bestla mcm tue..ni x..aku nk kena pikirkan kaizen utk semua kat bcr ni.nsb bek bf3 xbergantung harap kat aku...peningla.berat mata memandang(berat ke diorg pandang???msing2 nk lepas tgn)..berat lagi la bahu aku yg memikul..sorry to say..klu ko xnak involve dlm 5s nie, pls stay away from us, but give fully cooperation..jika anda adalah ahli tidur, pls stay sleeping, jgn tym wat keje je ko sleep, tp tym org dah siap wat 5s (ikut kemampuan kami je ye)..ko pon bangun bg complaint...wut d FUCK......ni yg nk wat aku mencarut nie..benging mengong sialan....:( jgn pentingkan diri sendiri jer ek... cooperation..jika anda adalah ahli tidur, pls stay sleeping, jgn tym wat keje je ko sleep, tp tym org dah siap wat 5s (ikut kemampuan kami je ye)..ko pon bangun bg complaint...wut d FUCK......ni yg nk wat aku mencarut nie..bengongmengong sialan....:( jgn pentingkan diri sendiri jer ek...pikir perasaan org lain jugak yek....

2) bnyk sgt idea nk wat itu ini tp xmampu nak laksanakan...sbb bila aku suarakan, ada ja yg menyimpang...tahun nie je aku nak jd ketua zone pon, sbb aku dah letih wat 5s ni tp org len yg dpt kredit..sorry to say, tp aku mmg GK kali ni.aku nak sijil yg tertera nama aku ketua zone...sbb aku dah letih jadi baruah org len...mgkin korg cakap aku xlayak dpt sijil ke hape ker...tp aku rs aku layak...di bandingkan ngn org len..aku mmg patut dpt sijil nie.sbb aku dah letih, dah letih sgt ngn permainan "KiPASbontot org" TYPE OF PEOPLE....suxxxxxxss!!!!really really.....

3) kesedaran bahawa zone letup2 adalah antara d real SUCKS group in BPP..hahahha...reality...aku ni mn lah penah g kusus, ataupon g melawat group2 lain..sbb BZ n MALAS nak bergerak sekitar BPP nie...wat habis ms aku jer..huhuhuhu...so aku xtaw mende.aku wat 5s nie dgn ''0'' info about 5s...ms keje kilang dulu aku nmpak jugak kepentingan 5s kat kilang tue..sbb nmpak sgtlah beza ada n xda 5s...tp kat BPP ni aku xnmpak apa gunanya 5s..selain taging n bunga sana bunga sini, pondok kolam air pancut yg sepatutnya keje admin...5s is about how to make ur worklife easier for u...about safety n about teamwork...how to improve ur work life, input, output n zero defect.....kolam renang ke kolam air pancut ke....WUT actually they're for???fikir2kanlah.....

itu adalah point of view someone yg zero info about 5s...dan dlm erti kata yg lebih tepat..yang sebenarnya xnampak apa yg sedang berlaku sekitarnya...but trying hard to become wut her surround become....huhuhuhu...emphaty...sympathy...so so so so pathetic.....shame on me!!!!!!!

Monday, February 21, 2011

cameron ahkirnya...

teringin gila nak jejakkan kaki ke cameron highland...at last dpt gak wlupun di tengah2 ketandusan wang belanja nie, akhirnya jejak jugak kaki aku kat cameron.. tgk kwn2 g mcm best jak..tp, xderla best sgt senarnye. cme xpanaslah, sejuk n dingin ja..sedapnya..otak pon lembap, rs ralit je n nak tdo2 puas2 kat bilik.mls nk kuar jenjalan..heheheh...tp nnti nk g lagi lah.best pulak rs nya...hehhehehehe...ni ada beberapa keping gmbo aku n hubB kat cna...enjoy ye kengkawan.....








aku lah FIRELORD....haaaaaa??

3hari dok kat umah..alahai..asyik mengadap TV tgk cte AVATAR dr book one smpailah book four...smpai smlm termimpi2 yg aku adalah ketua fire nation...akulah fIRElOrD...ahahahahha...mcm bongok ja mimpi aku.klu aku hero xperla jugak.bley ke aku mimpi aku nie org jahat..hehehhe...tp sonot gak jd org jahat nie kan??hehehhee

Sunday, February 13, 2011

usaha tangga kejayaan...

setiap masalah ada jalan penyelesaiannya..setiap dugaan yg di beriNya pasti ada hikmah di sebaliknya..tp apakan daya hambaNya, menerima segala dugaan n ketentuanNya dgn hati hiba n berdoa akan dilepaskan dr segala kesukaran hidup....hanya mampu berdoa dan bermohon, meminta belas dariNya....hari ni aku terbaca satu entri di fesbuk..kisah sang keldai. terkedu seketika, walma memikirkan, pengajaran dr cerita tersebut... yg pastinya kepercayaan terhadap "setiap perkara yg berlaku pasti ada jalan keluarnya" mmg ternyata benar..yg penting doa, tawakkal dan berusaha mencari penyelesaiannya, kita pasti berjaya...aja aja fighting.....:P

ini kisah sang keldai tersebut.........

Pada suatu hari ada seekor keledai yang terperosok masuk kedalam sumur yg kering. Si keledai ini menangs. Tak berapa lama, datanglah pemilik sumur yg mendengar penderitaan keledai ini. Pemilik sumur ini mencoba menolong keledai. Segala macam cara telah dicoaba, namun tak berhasil.

Karena merasa bahwa usahanya sia sia, maka pemilik sumur mencoaba mengakhiri derita sikeledai (dengan menguburnya). Apalagi sang pemilik berpikir, sumur ini jauh lebih berharga dari harga keledai ini, juga biaya menggangkatnya juga mahal. Agar tidak memakan korban lagi. Sumur itu akan ditimbun bersama keledai ini

Akhirnya dengan bersedih hati, pemilik sumur memanggil temannya untuk menimbun pasir di sumur itu. Setelah pasir mulai ditimbun, maka seolah sadar apa yang terjadi, keledai ini mulai menagis sekuat kuatnya.... Dan penimbunanpun tetap berlangsung

Tapi tak berapa lama, suara tangisan itupun terhenti, pemilik sumur heran apa yang terjadi. Setelah dilaihatnya, sang pemilik sumur kaget. Ternyata setiap pasir yang ditimbun keunggungnya, dia menggerakkan hingga jatuh ketanah, dan menaiki tanah itu

si keledai bertekad untuk berhenti menangis dan dengan keinginan yang pasti, ia menggerak-gerakkan badannya agar tanah itu berhamburan jatuh. Kemudian, dengan sekuat tenaga ia memakai kakinya untuk menginjak-injak tanah yang jatuh itu. Tiada henti-hentinya proses ini berulang, namun sang keledai tiada hentinya terus melakukan kegiatan tadi, ia merasa mempunyai sesuatu yang harus diperjuangkan, yaitu hidupnya. Sedikit demi sedikit, sang keledai terangkat dan mendekati mulut sumur itu.

Sang keledai memiliki komitmen bahwa seberapa banyakpun tanah yang ditimpakan ke tubuhnya, ia akan menggerakkan badannya dan menginjak-injak tanah itu. Pada akhirnya, sang keledai bisa keluar dari sumur itu bukan karena pertolongan si pemilik sumur, melainkan karena usahanya yang gigih dan tak kenal menyerah.

Sang pemilki sumurpun takjub dan tidak menduga sang keledai akan selamat dari maut.

Nah apa yang bisa di petik dari peristiwa ini....

Keledai ini, menjadikan kondisi yang mengancam jiwanya, justru jalan keluar dari penderitaannya.

Seekor keledai saja yang tidak memiliki akal bisa keluar dari maut. Apalagi manusia yang memiliki akal dan pikiran.

Bahwa jangan pernah putus asa, jangan pernah bersediah hati, atas penderitaan kita. Bisa saja permasalahan berat yang kita hadapi, justru merupakan jalan bagi kita untuk keluar dari jeratan lubang kesedihan dan penderitaan kita.

Cobalah lihat permasalahan hidup yg berat itu dengan cara yang berbeda, bukan dengan putus asa, bersedih hati. Karena sesudah kesulitan akan ada kemudahan. Laa Tahzan...

Mungkin dengan banyaknya cobaan yang datang silih berganti, merupakan jalan bagi kita untuk meraih sukses, asalkan kita yang berusaha

Tetaplah berusaha, jangan bersediah hati akan permasalahan, karena sesudah kesualitan ada kemudahan....

Allah SWT berfirman dalam surat Al-Insyirah 5-6: “karena sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan, sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.” [Al-Insyirah 5-6