Thursday, September 29, 2011

Why Mommy Why....... :(

Hi, Mommy.

... ...I'm your baby. You don't know me yet, I'm only a few
weeks old. You're going to find out about me soon, though, I promise.
Let me tell you some things about me. My name is John, and I've got
beautiful brown eyes and black hair. Well, I don't have it yet, but I
will when I'm born. I'm going to be your only child, and you'll call me
your one and only. I'm going to grow up without a daddy mostly, but we
have each other. We'll help each other, and love each other. I want to
be a doctor when I grow up.



You found out about me today, Mommy! You were so excited, you couldn't
wait to tell everyone. All you could do all day was smile, and life was
perfect. You have a beautiful smile, Mommy. It will be the first face I
will see in my life, and it will be the best thing I see in my life. I
know it already.



Today was the day you told Daddy. You were so excited to tell him about
me! ...He wasn't happy, Mommy. He kind of got angry. I don't think that
you noticed, but he did. He started to talk about something called
wedlock, and money, and bills, and stuff I don't think I understand
yet. You were still happy, though, so it was okay. Then he did
something scary, Mommy. He hit you. I could feel you fall backward, and
your hands flying up to protect me. I was okay... but I was very sad
for you. You were crying then, Mommy. That's a sound I don't like. It
doesn't make me feel good. It made me cry, too. He said sorry after,
and he hugged you again. You forgave him, Mommy, but I'm not sure if I
do. It wasn't right. You say he loves you... why would he hurt you? I
don't like it, Mommy.



Finally, you can see me! Your stomach is a little bit bigger, and
you're so proud of me! You went out with your mommy to buy new clothes,
and you were so so so happy. You sing to me, too. You have the most
beautiful voice in the whole wide world. When you sing is when I'm
happiest. And you talk to me, and I feel safe. So safe. You just wait
and see, Mommy. When I am born I will be perfect just for you. I will
make you proud, and I will love you with all of my heart.



I can move my hands and feet now, Mommy. I do it because you put your
hands on your belly to feel me, and I giggle. You giggle, too. I love
you, Mommy.



Daddy came to see you today, Mommy. I got really scared. He was acting
funny and he wasn't talking right. He said he didn't want you. I don't
know why, but that's what he said. And he hit you again. I got angry,
Mommy. When I grow up I promise I won't let you get hurt! I promise to
protect you. Daddy is bad. I don't care if you think that he is a good
person, I think he's bad. But he hit you, and he said he didn't want
us. He doesn't like me. Why doesn't he like me, Mommy?



You didn't talk to me tonight, Mommy. Is everything okay?



It's been three days since you saw Daddy. You haven't talked to me or
touched me or anything since that. Don't you still love me, Mommy? I
still love you. I think you feel sad. The only time I feel you is when
you sleep. You sleep funny, kind of curled up on your side. And you hug
me with your arms, and I feel safe and warm again. Why don't you do
that when you're awake, any more?



I'm 21 weeks old today, Mommy. Aren't you proud of me? We're going
somewhere today, and it's somewhere new. I'm excited. It looks like a
hospital, too. I want to be a doctor when I grow up, Mommy. Did I tell
you that? I hope you're as excited as I am. I can't wait.



...Mommy, I'm getting scared. Your heart is still beating, but I don't
know what you are thinking. The doctor is talking to you. I think
something's going to happen soon. I'm really, really, really scared,
Mommy. Please tell me you love me. Then I will feel safe again. I love
you!



Mommy, what are they doing to me!? It hurts! Please make them stop! It
feels bad! Please, Mommy, please please help me! Make them stop!



Don't worry Mommy, I'm safe. I'm in heaven with the angels now. They
told me what you did, and they said it's called an abortion.



Why, Mommy? Why did you do it? Don't you love me any more? Why did you
get rid of me? I'm really, really, really sorry if I did something
wrong, Mommy. I love you, Mommy! I love you with all of my heart. Why
don't you love me? What did I do to deserve what they did to me? I want
to live, Mommy! Please! It really, really hurts to see you not care
about me, and not talk to me. Didn't I love you enough? Please say
you'll keep me, Mommy! I want to live smile and watch the clouds and
see your face and grow up and be a doctor. I don't want to be here, I
want you to love me again! I'm really really really sorry if I did
something wrong. I love you!


I love you, Mommy.


I want to live if u let me to...I want to make u proud if u proud of me..




Every abortion is just…



One more heart that was stopped.

Two more eyes that will never see.

Two more hands that will never touch.

Two more legs that will never run.

One more mouth that will never speak.



P/S : OMG.......can't stop crying now!!!!!!!!!!!!! :'(






Monday, September 26, 2011

Besday Irfan + Open House Mama

cerita lama...17hb pny cter..bosan semntara tggu hubby i pickup balik keje..so masukkanlah apa yg ptt kat dlm blog..
kdg2 terpikir gak, blok nie mcm diary aku lak...
tp bila pikir pny pikir punya pikir
sonot gak mencurah rasa kat blog nie, dr kat fesbuk
hehehhehe

at least kat blog aku ley celoteh2 panjang lebau....

gambar la yg paling penting dlm blog...so bley x klu aku biarkan aje gambar yg bercerita..hehehhe
malas nak type panjang2...


kambing golek adalah juadah spesel hari tersebut...permintaan suami tuan rumah yg teringin nak mkn kambing golek puas2..klu mkn kat umah org xpuas katanya...arga setelah di soal selidik oleh sang suami adalah dlm lingkungan rm700 ke rm1200 ikut besar sang kambing/kibas....yg kat umah nie dlm rm700 kata si pemilik ladang kambing.untuk oder boley telefon 016-3483399 (nizam)..arga siap pekerja (tukang bakar kambing di tempat kejadian)+black pepper sauce+coleslow+air lemon....berbaloi2...

dah golek2 bakar lg atas bara api sederhana utk mengekalkan kehangatan si penggemar kambing spt aku n hubby

inilah kakak ipar aku..kak linda...kami nie dah mcm besfren dah, ape2 pon ley cerita/luahkan kat satu sama lain..maklumlah dlm famili hubby kami adalah org luar yg di bawa masuk ke dlm famili..so mesti ada benda2 family matters yg nak di kongsi bersama...sang isteri kepada abang husband aku....namanya Kak Linda....

juadah2 dia majlis..semuanya di masak sendirik oleh kakak ipar n omaknye...ada mihun grg, sambal ayam, nasi impit+lemang,mihun soto,rendang daging dll...banyak juadah aritu..xtermakan aku..tambah2 ada jemputan lain sebelum ke umah kejadian...

apam pokodot...cik rinie..nak jugak apam mcm nie tau..hehehhehe

almond london yg di buat khas utk majlis nie...eh actually bukan almond london..ini ialah kurma yg di celup celup dlm coklat dan di tabur chocolate rice...xrs pon...sbb ingatkan almond london, lgpon aku nggak suka kurma sbb MANIS....

cheese tart yg sodappp n cinonet

besday boy yg baru menjangkau 1 tahun...si Irfan Darwisy yg comey..ari majlis asyik mengaruk ja..ye la...dia dah panas n rimas tgk ramai org agaknye....

suami isteri tuan umah...Inspektor sahab Hafiz dan Haslina...Haslina adalah adik kepada kakak iparku...

berkilat kasut...mentang2lah bapaknye inspektor polis....huhuhuhu..br ley menapak si irfan ni agaknya..hehehhe

Majlis yg bertempat di Kediaman Pegawai Kanan Polis, Kelana Jaya nie agak meriah..besar bajet tuan umah nak buat besday party merangkap open house nie..siap ada kanopi bagai...hehehehhe....

pape pon, happening la jugak majlis nie..mgkin aku dah kenyang sangat sampai tersandar kat kerusi kanopi kambing golek...dah malas nak bangun amik2 gambo..ni jer yg mampu..hehehhe
 terima kasih sbb sudi menjemput...

n sepanjang syawal nie..tiap2 hari ada jemputan open house..Alhamdulillah, tahun nie jadual open house mmg teramat padat termasuklah hari2 kerja..kdg2 satu hari smpai 2 3 jemputan...hinggakan nak buat open house kat umah sendirik pon xmenyempat2...hehehhe

rezeki syawal 2011 lah....
Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Saya Hadir Jamuan Seksyen

RSVP selalu dikaitkan dgn jemputan...
apa itu RSVP???
From the French RSVP, répondez s'il vous plaît, meaning “reply please” or "please respond".
wa...siap wikipedia lg...sbb aku mmg xtau RSVP tu stand for wut..

26 September 2011...
sekali lg opis wat jamuan mkn2..

Jamuan Hari Raya & Sambutan Hari Lahir staff baucar, BPP
Lagu raya berkumandang di setiap sudut seksyen, ada lampu liplap liplap tergantung di sana sini, baju raya warna warni, canda gurau suka2 antara staff..sgt bahagia klu hari2 adalah hari jamuan seksyen..hehehhe
(tambahan dr ari Sabtu sistem terganggu mcm tau2 ada sambutan kat opis)

enjoy lah gambo2 kat bawah....
setiap gambar membawa pelbagai cerita...











Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Wednesday, September 21, 2011

open house KLCC Group & Putrajaya Holdings

22 Syawal (masih lagi dalam mood raya)

Aku n kengkawan ngah kenyang lps santap di open house anjuran KLCC Groups & Putrajaya Holdings..bertempat di PullMan Lake Resort, Putrajaya...

makanan Alhamdulillah, sedap, cme lambat topup..selalu kehabisan makanan akibat lambakan pengunjung2 membanjiri ruang Resort...bnyk gerai2 kecik ditempatkan di sekitar kawasan resort, menyediakan pelbagai juadah..

tp, datang dah lambat, kambing dah tak bergolek
dapat makan tulang2 rusuk kambing jer...
tp still sedap la jugak...

yg paling aku n pn azie ske adalah sepit2 ketam yg di goreng..aku n azie kokah sepit2 tue samapi lebam..mle2 ingat ssh nak makan sepit ketam, di tengah2 ramai org..
last2 masa makan, lembut lak kepit2 tue..sedappppp...

makan mmg xambil gambar la, sbb makan himpit2 kongsi kerusi, pahtu tgn kotor, mls nak kotorkan henpon...dahla nak basuh tgn kena g restroom, org lain mkn pki spoon n fork..tp mcm biasa bdk2 baucar mn tau segan (esp group kami)..kami bantai mkn ngn tgn, pahtu basuh sementara ngan air hujan..hahahha

n Ieta mmg nk kena ngan aku, bila dia sengaja menyakat aku ngn John Johnny Jonathan (klu tgk citer Andartu Terlampau, taula apa maksud aku) yg dgn baik atinya cbe menempatkan kerusi aku agar aku xkena ujan yg mencurah2..hahahha...baik kan ati dia. he just try to be a good citizen....hehehheheh...(ngok ngek nya ieta)...hahhahahaha

dah abes makan, ujan da berenti, org dah kurang, kami pon smpatla bergambo sekeping dua gmbo...pki kamera henpon so kualiti adalah sgt rendah.. :P

enjoy the pix....














Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Monday, September 19, 2011

may i help u

salam semua...
masih lg dlm mood raya sbb syawal lom abes...
sessi jelajah open house utk minggu ke 3 raya dah pon selesai...
rs2 dah berkilo2 aku telan lemak..
dah tepu agaknya sbb xdah bnyk sgt dlm badan.

tp sekarang bukan nak cte pasal lemak bla bla bla
nak citer pasai helpdesk
seminggu aku di excuse dr jaga helpdesk
sbb aku "pekak"
hari nie xkan nak refuse lg wlupon masih pekak..hahhaha
aku cbe sedaya upaya nk assist n attend semua call..


pening kepala melayan caller nie....banyak pulak masalah tu plak..aku ni pon bermasalah jugak nie...

tp susah jugak sbb tinge kiri lom berfungsi
semua harapkan tinge kanan
nak menulis pon tgn kanan
so jd kekok ya amat
kena kepit tepon baru ley menulis dan bercakap sambil check sistem
masalah sekang sbb nak check sistem kena pakai button TAB..itu yg buat ssh sket tue
yg lain aku masih boley handle...

tengs la kat caller yg cakap kuat..yg cakap slow tu aku jawab ha hu ha jer lah yer..hahahhaha

tensen tensen tensen

p/s: banyak pulak fail bermasalah..ni yg malas klu jg helpdesk ari senin..mcm2 org tepon...adoiyay...
Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Wednesday, September 14, 2011

Alhamdulillah buat masa ini...

Td g jugak spital....malas punya malas tpaksa g jugak sbb takut melarat..
Alhamdulillah..
hasil diagnose doktor aku xder la penyakit telinga yg pelik2
cme aku ada masalah ngn saluran tinge ke tekak aku yg terkena jangkitan kuman
kata doktor ada bengkak kat saluran sampai menutup terus saluran tersebut
n menghasilkan mukus yg berkumpul memenuhi ruang belakang gegendang tinge
doktor ckp aku dtg awal so mukus tu belum banyak
klu x, mesti dah terjangkit kat gegendang dan keluar cecair putih kat tinge..meleleh jer..nasib aku baek
tp mukus tu dah menghalan keluar masuk udara dan menghasilkan VACUUM
vacuum tulah yg menyebabkan tinge aku berdesing berdengung dan menghasilkan bunyik2 yg pelik
dia mtk aku gne ubat titis dan menasihati berkali2 agar abiskan antibiotik
tempoh dalam 5 hari klu xok baru aku akan di rujuk ke ENT HKL....
harap2 ok sbb aku mmg menyampah klu kena g spital...

ubat2an bekalan utk 5hari...ubat titis tu kecik ja..klu abes comfirm aku g cr kat farmasi ja..jgn arapla aku nak g lg spital..xske.... :'(



Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Tuesday, September 13, 2011

aku dah pekak :(

salam 1 malaysia.. mentang2 lah nak cuti jumaat(16 sept) nie kan..hehehehhe

actually....
mood berbaur2 (antara risau n gembira)
risau :

* as uol noe aku sekang nie mengalami masalah gangguan telinga yg maha dasyat, i'm half deaf right now..
my left ear disfunction (half deaf+++whooshing sound) ~really annoying

i've told my sister (she's a doctor) about dis. she asked to go for doctor diagnosing as hearing lost is disaster. n been told some of the 'might be' my desease....resdung/otitis media/tinnitus....wutever...

dan saya pon meng'google'....i need to noe wut exactly my problem is before i go for treatment..

dan dalam bnyk2 decease tersebut..
TINNITUS is so simillar dgn apa yg saya rasakan sekang...

wut is TINNITUS????

My sickness is 95% similar to dis sympthom..i got all the sympthon myself ~telinga kiri saya berdengung hebat , sometimes ada bunyik macam cengkerik, sometimes mcm air hujan, angin , bunyik speaker pecah , bila org bercakap inputnya macam berdesing n pithching pecah/lari , berdenyut2 kadang2 n sakit...n ada ketikanya saya rasakan seolah2 saya nie seorang pekak....berdengung mcm naik kapal terbang tue+berdesing mmg 24hours la aku rasa....WTF sngt2 xselesa....sendiri punya suara pon aku xdgr...

yg kelakarnya tym aku tgh pekak nielah laki aku leh lak xder suara...
so bergaduh selalulah...
si pekak xdengar ape si bisu cakap...
perfect..
hahhahahaha....

nak tergelaknya causes2 yg menyebabkan tinnitus nie mmg aku ada buat:

(1) dengar radio/muzik kuat2... (hehehhehe)
(2) due to medication...(aku ada amik some ubat sekang...ubat gatal+ubat asthma ~risau gak takut ini adalah punca aku TINNITUS (tp lom kompom yg aku nie ada TINNITUS yer...esok baru nak g check)
(3) head injury... (risau gak nie sbb kpala aku banyak kali gak terantuk n di hantuk sampai bengong)

etc....bla bla bla....

esok nak g doktor..kalau kompom aku TINNITUS matilah aku sbb dis sympthon  akan berlarutan 5 ke 6 bulan sebelum ilang dgn sendirinya klu tak d rawat...n treatment indication yg aku google jugak adalah amat menakutkan jugak...tak sanggup la..huhuhuhu

Ya Allah...janganla aku nie ada penyakit pelik2 nie...cukup2lah penyakit yg aku ada sekang....huhuhuhu

P/S: Tym sakit mcm nie, mmg aku sgt rindukan mak aku....huhuhuhu..mak!!!!!!!!!anak mak rindu mak nie...huhuhu



Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Friday, September 9, 2011

sakit sakit sakit...aargghhhhhhhh

aarrrghhh.....
cuti panjang tp apa pun xbley wat..
nak update blog pon xbley..
nak citer apa jd ngn cuti panjang aku...

1) start demam hari khamis (hr raya ke3)..mle2 panas jer rasa, siap peluh mencurah2..ulang pi mandi ja dekat 5kali sehari aku mandi..mle menyalahkan cuaca panas Nothern Region n umah mak aku sbb xder pengudaraan keluar masuk....mak ske sgt tutup tingkap semua smpai rs mcm duk dlm gua...mak oo mak...tp sbnrnya mmg cuaca yg panas membahang..mlm kamis kuar ronda2 town kulim, almaklum dah lama xbalik so nak tgk apa pembangunan latest town kulim...sggah mkn kat restoran, oder ns ngn tomyam tp haram xlalu nk makan..kaki tgn badan dah seram sejuk..menggigil satu badan smpai selimut ngn saprah meja sementara tggu yg lain2 abes makan....balik umah hubby bg panadol pahtu selimut dengan 2 lapis toto....kul 4pg br rs bdn berpeluh2 n dah kurang seram sejuk

2) Jumaat ~bangun pg2 (kul 11pg~hahaha) kepala berdenyut2...jalan terhuyung hayang...mak lak posa so xmasak, aku rs mcm nak pitam sbb kepala berdenyut+perut mcm kena isi angin tayar laparnye....hubby g semayang jumaat balik tolong masakkan....alhamdulillah, wlupon tercungap2 mengah nak kena asthma,aku berjaya survive lpas amek "happy"gas (nebuliser)...ptg g betulkan keta abah (saja nak kuar dr umah amik angin luar)...bdn dah rasa ok Alhamdulillah.....malam gerak balik Putrajaya (dah xsanggup cuaca panas UTARA) wlupon hati berat nak tinggalkan kampung ku syurgaku...huhuhu

3) Sabtu~sampai Putrajaya lebih kurang kul 4pg..singgah mamaks sbb lapar...pekena roti sardin (balik umah menggaruk sbb roti sardin taruk telur rupanya)..teruk gak aku menggaruk~stok ubat sapu lak abis, aduh....tp tekak dah mle rs something....cme berkahak jerlah...satu hari xmkn mcm puasa jer....~mlm kuar g cr makan..makan bakso kat pasar malam Bdr Baru Bangi...mmg terbaekkla....tekak sedap jer sbb bakso panas2 dah cairkan kahak2ku....

4) Ahad yg berjerebu....tekak perit kembali....tp xteruk mnlah.....tghari g open house umah sarah...tewas dgn 2 gelas air oren berais batu....ptgnya mengharungi kepanasan global dgn menemani adik iparku tinted myvi lagi best oh ohnya....mcm nak pengsan....huhuhuhu

5) pagi senin mcm nak gila sakit tekak,batuk,selsema n demam panasyg masih suam2....tewas xdpt g keje.....

6) sakit tekak makin menjadik2...bengkak di bahagian bawah tinge...nak bukak mulut pon sakit, nak menguap pon sakit..telan air liur pon sakit....telan air mcm telan pasir....terbaekkk ujian tuhan kali nie....terpaksa g spital (dptla MC satu hari)..puas nak terangkan kat doktor ape sakit,sbb suara dah xkuar.....tekak perit doktor ckp dah merah bengkak...tinge dah mle pekak berdengung bengang semacam....

mucinex utk buang kahak+doktor suh guna inhaler utk buang kahak jugak...tp inhaler xbg,suh pakai yg lama...pil tahan sakit (ponstan)..panadol+ubat gian (hahaha ubat batuklah)

7) Rabu~ masih belum bersedia ke opis....takut nnti kena ekon bertambah perit+parah...dah 3 hari kat umah...hari2 makan bubur jer....sbb ssh nak menelan....tym nie dok belek2 hot ticket bla la dpt redeem ayam seketul dua....tp suara masih lg samar2 je kuar...tym nie asyik bergaduh ngn en suami sbb dia marah aku ckp pelan so dia xdgr ape aku ckp, n aku marah dia sbb dia xdgr ape aku ckp...huhuhuhu...apa2lah...tp dia tetap menjaga aku siang+malam...

hari2 en suami buatkan aku bubur...nielah org sakit...
8) ingat dah boley g opis berkhidmat utk negara...tp alih2 kul 5pg aku d serang sakit kepala...xtau nak gambarkan mcmna...sakit yg teramat sgt kat kepala terutama bahagian atas mata......mcm nak terkeluar mata..g toilet pon merangkak...dah ats toilet bowl kepala kena serang lagi...menangis2 menjerit2 mtk tolong hubby...pahtu muntah2....xpaham kenapa...kena barah otak ke hape nie...hubby comfortkan dengan mengurut kepala...dgn kpala bawah lengan hubby aku berjaya tidur dlm kesakitan+tangisan...kul brapa ntah hubby bg tepon aku ckp2 ngn kakjue..pahtu mkn ponstan..tertidur xsedar kul brapa bangun...bangun2 terjatuh terhantuk kpala dua kali kat bucu sofa..tp magic xrasa papapon.....huhuhu....berpimpin ke toilet, mandi rehat2..pekena segelas dua air teh o panas...makan ubat...rehat di sisi suami yg ngah men laptop....

9) alhamdulillah..arini (Jumaat) kpala ada goyang sket2, tekak pon dah agak ok..cme masih lg dlm keadaan pekak...sekian

sepanjang aku dok sakit kat umah...gle2 woods tuh dah 8 peket aku nyonyot....strepsils satu peket....nak tidur pon dok nyonyot lg....xlepas2 dr mulut aku nih...apala nasib raya kali nie...xnikmat lah..huhuhu

P/S: Sakit adalah penghapus dosa2 kecil...banyak dosa aku nieh, sbb tu selalu sakit....Tuhan uji sbb Tuhan sayang kita.... (Alhamdulillah dpt update blog stelah brapa lama xdpt berblog sbb menaip dgn sebelah mata adalah tidak fun ok...)

Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Sunday, September 4, 2011

betul2 bukan main2

saat yg aku sgt nnti2kan
one of the main reason aku xsabar nak balik kulim tahun nie sbb nak jumpa anak buah baru
mgkin sbb aku lom ada anak, so aku mcm terkinja2 bila dgr ada anak2 buah baru kuar tgk dunia nie
excited terlebih agaknya

ni betul2 nak introducekan anak buah aku
dah sebulan usia dia
muka sejibik mijik la ngn abg aku..hahahha..klon sejibik smpai kening pon sama...

"abah boh nama saya panjang la...nama saya Syafiyya Arqiyya Riffah binti Azhar..nsb bek nama abah saya pendek ja..tokwan n tok mcm tau2 ja, zaman kami nama panjang2 kan..."..hehehhe tu la baby tu yg cakap bukan aku..kihkihkih
"masa lahir berat saya 3.4kg tp lalan ckp saya nmpak kecik...kenapa ek????tulang saya berat kot...nak kata kaki saya panjang, mcm tak jer..panjang ker?????"
wawawa...bahagianya jadik budak kecik...tidur tanpa rasa bersalah... bangun bangun lalan mai nak tgk Qiyya nie......
bulatnya mulut dia....betul2 bulat...hehehhehe..baby Qiyya mmg ske wat mulut mcm nie...mmm comey sgt tau...huhuhu
Qiyya : saya dah bangun titun...saya ske tgk org ramai kerumun saya...tp saya xsakitla abg rayyan..napa abg rayyan nak examine saya pulak nie..... Rayyan : baby ni ada jaundice yer...xbanyak, sket jer....hahahha...agaknya itulah yg sedang berlaku dlm gambo nie kot...kihkihkih
wawa...lalan dah pandai pegang saya...masa mula2 lalan pegang saya gayat so saya nages..last2 lalan kasik tok pegang..selamat saya..tp sekang lalan dah pandai dah...sayang lalan.... (Qiyya masih buat muka cuak)
"lalan jgn sedey ek..nnti lalan mesti dpt adik utk Qiyya...Qiyya doakan lalan cpt2 dapat anak yg comey mcm Qiyya...sayang lalan...lalan jgnla sedey2, Qiyya tau lalan sedey sbb lalan xder baby kan???hukhukhuk...."
makngah...lalan....kakak Qiqish n saya Qiyya....saya seronot makngah dtg sbb saya dapat banyak duit raya n adiah...hehehhe...td saya dgr abg danial jerit2 bila bukak sampul duit raya makngah kasik....huyyo rm50, kayalah..boleh bagi abah beli keta baru.....Alhamdulillah..klu tiap2 tahun makngah bagi rm50, nnti abah dapatla pakai kete besar..hehehhehe

ni la ibu saya...anak dah masuk 4 tp body tetap menten mcm baru kawen dulu...sayang ibu.....

Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

eid mubarak 2011

Mak bgtau Ramadhan 2011 hari2 hujan...n pakcik buat murtabak kat PARAM kulim pon ckp mcm tu jugak..
Tp tym raya cuaca mmg sedang2 elok...mendung ja...Alhamdulillah...

Tahun nie sekali lg aku terlepas semayang raya..pg2 dah bukak dobi, iron baju...
Baju aku+baju laki aku+baju abah aku 2 pasang+baju adik lelaki aku satu suit...
Klu berbayar kaya aku nie..
Baju mak adik pompuan dah iron...pahtu cpt2 dia lari
Nasib bek la abah xg semayang raya (dia dah xlarat dah~so semayang kat umah ja la)
Pahtu nak nengok2kan budak2 kecik yg masih enak tido ~takut karang bangun2 terus nanges2 tgk org xder..pdhal org dah balik semyang raya pon diorg lom bangun..hehhehe

Alhamdulillah..tahun nie sempatla jugak berjalan sampai umah belakang2....
Umah toksu+umah tok njang+umah besfren aku Kak Chah+Umah sape ntah betul2 belakang umah aku tue..gi beraya tp xtau tuan umah pdhal umah tu betul2 belakang umah aku...apa daaa....hehehhe


nmpak bnyk menarik x????nie aku yg wat nie..kahkahkah...kelakar first tym belajaq wat rendang...ok gak ingatkan susah wat rendang nie..rupe2nya ok lah...xlah bnyk sgt bahan2....

tahun nie miskin gambo lah...nape ntah...aku mcm xder mood nak amik gambo bagai...
apsal ntah?????
mgkin sbb xcukup korum kot...abg aku sefamili nggak ada...huhuhuhu

the boys suma dah kuar beraya....
so tggai kamihe ladies kat umah yer..
jgn d tanya mn gambo diorang..:)

P/S:Tahun nie raya mcm kurang meriah, ada sedikit hambar....xpasti mengapa..mmmmm
Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...