Tuesday, February 28, 2012

darah tinggi paaa....

perasaan kot mcm kena darah tinggi...kepala sakit sangat.mcm2 masalah menimpa.mgkin sbb bnyk sgt pikir aku yg menanggung sakit kepala...

td dapat berita sedih...msg adik kat kampung...

"Kak, mak positif breast cancer"...

menggigil beb dpt msg tue, badan rasa longlai, lutut menggeletar...terus seram sejuk mcm nak demam....kepala dah pening, air mata dah nak tumpah....ada la setitik dua yg dah tertumpah..

ni bukan entri reka2 cerita, betul2 ibunda saya disahkan POSITIF KANSER PAYUDARA...cme lum pasti stage yg ke berapa....AllahuAkbar!!! Berat dugaan buat ibunda saya yg pada saya adalah malaikat..dia adalah sbaik2 manusia...xpernah marah, penyabar, ckp xpenah tinggi suara, rajin, xkedekut...sayang kami n ingat ms depan kami semua anak2 dia.... :'(

terus aku amik phone kol adik aku..lama gak deringan br dia angkat..tp suara dia xkeluar...lama gak aku tggu...Hello hello hello...xder balasan...last2 br dia ckp hello.sah, dia menangis.aku xbley klu org nanges, automatik aku pon akan nangis... sape xsedey ibunda kita kena penyakit macam nie..bukan calang2 penyakit beb...BREAST CANCER...memang sah2 breast kena operate buang...Astagfirullah.....

Sekarang aku xpasti keadaan mak mcm ne...mak mmg xpenah tunjuk klu dia sakit....mmg sedih lah..tabahnya mak aku!!!dgn perangai abah, dengan perangai kami anak beranak yg mcm2 karenah...Wallahu'alam...

mak kena ct scan kat spital Sg Petani...pahtu terus operate..n klu perlu kena kimo kat spital Penang...hukhukhuk....berdoa je lah agar mak nye cancer masih di stage terawal dan masih boley di cure...

mintak kawan2 semua tolong doakan ibunda saya agar beliau sentiasa sihat dan ceria macam selalu2..saya tak sanggup kehilangan ibunda tercinta....saya amat memerlukan dia dlm idup saya!!!!!!!!!!!!

Ya Allah...lindungilah ibunda.....
Amin Ya Rabbal Alamin utk semua doa kalian.....






TQ UOLS.........

Monday, February 27, 2012

ketawa sampai menangis....

Hahahahha...gelak dulu kuat2 sblm baca...
k...
takder idea nak wat entri, tp nak gak update...
apa kata korang baca citer kat bawah...
lepas baca cite nie aku ketawa sampai guling2..
klu korang tak ketawa aku pon xtau la apa bangsa korang nie..hahahahahha

k...
mle2 wat muke serius..jgn gelak....

start stori..tajuk citer "KANTOI YANG KANTOI"

Aku baru kawin & duduk dgn bini aku bdua. Aku ni ada tabiat suke mkn telo rebus. x tau la nape, sedap agaknye. Sejak aku kawin tabiat tu kurang sket sbb bini aku msak sedap2 tp dh lame gak la aku x pekena telo rbus ni.

So, citernya bulan lps balik dr keje, kete aku rosak, aku cal bini aku n ckp aku balik lmbt sbb kena menapak. Sbb lapar... sgt o...tw tu, aku singgah kedai mkn.. ada telo rebus! apelagi............, aku mkn nasi dgn telo rebus lah n order lg wat ratah. Sbelum balik aku bgkus lak, wat mkn smbil bjalan balik. kenyang yg amat, mklumla bls dendam sbb lama xmkn.

Buke je pintu rmh, bini aku ckp "abg, ada 'surprise'.." smbil sengih2 dia tutup mata aku n ikat ngn kain hitam n pimpin aku ke meja makan. Aku pn duduk, dia siap pesan jgn try2 nk buka ikatan. Aku nk gi toilet sbb perut start buat hal, tp mls nk spoilkan 'surprise' bini. Aku pn tahan je le dulu..

Tetiba fon bini aku berbunyi, dia angkat n gi jauh dr meja. Aku agakla, smp ke dapor dia pegi. Peluang ni, aku pn kentut sbb dh dr td aku tahan.. bau bleh tahan sbb mkn byk telo..ok, lg skali.. aku pn angkt sbelah punggung dan lps lg satu das! PRUTT! bau mmg xhingat, aku pn x tahan.. lama plak bini aku ni, aku x sbr nk tau surprise dia. Aku rase nk kentut lg.. aku bangun, tonggeng dan PROTT!!.. fuhh lega. bau mcm bangkai.. dekat 2,3minit bru bau hilang..

Pstu bini aku dtg & mtk mf sbb lmbt, dia pn jerit 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY ABG!!' Lupe lak arini bday aku, dia suh aku buka kain pnutup mata, aku buka.. mulut aku terus melopong..

ALAMAK!!! aku tgk merah padam muke bpk n mak mertua aku, adik2 ipar aku, duduk keliling meja mkn. Bos n jiran sblah rmh aku pn ade?! Aku nk cover malu, aku la tanya bpk mertua aku, 'dah lama ke pak smpai?' Slamber je bpk mertua aku jwb '"dah lama, sbelum kentut pertama lagi!!

hahahahhaha....best kan????
wat gelak2 mengubat dukaaa..lara.....hehehhehehe

entri nie aku copy paste jer dr pesbuk!!!!hehehehhehe


TQ UOLS.........

Tuesday, February 14, 2012

tenet uol tenet

assalamualaikum kum kum...hahahhaha...mcm sumpahan kum-kum lak...ta baik ta baik...proper lah... Assalamualaikum!!

hehehehe...before dis ada upload stori...utk view stori itew silalah ke sayasayangfazizul.blogspot.com

sekarang nak citer pasal "kepuasan" bertenet tru UNIFI...

firstly..nak kena cakap tengs TM sbb bg solution utk aku melayari intenet tanpa bufferring..mmg laju wlupon xgila laju!!hehehhe
better amat berbanding "beruk"band n streamyx...(streamyx pon lembap gak~mgkin sbb kawasan umah bapak aku kowt)..

sblm ni penah pakai broadband, aku penah pakai M brand...C brand pon penah..C brand better kot dr M brand yg mcm ntah pape...cukup bln nak kita bayar bil, tp servis pd aku mmg mengecewakan...hampagas!!!!siap ada tunggakan lg aku....mslahnya xpakai tp sekali nak byr aritu dah berganda2 naik...mmg cam%^%#$@ kan???aritu check seratus lebih jer!!klu servis ok, xper gak..ni tym nak main tggu loading jer separuh nyawa dah ilang...

so solution nya...


aku nekad bertukar ke UNIFI wlupun monthly RM149++ utk pakej VIP5..basic pakej la...at least sgt2 berbaloi...sbb kenapa aku suka UNIFI...sila scroll n baca hingga habes...sbb bnyk sebab nie...hehehehehe

#1...aku suka men game kat tenet..aku ske game EMPIRES N ALLIES..mmg perlukan line yg stabil n cpt loading...n Mb yg banyak tuk load game yg berat...mmg terbaik...cpt jer aku naik level...tengs UNIFI..hehehehhe


#2...aku suke layan youtube sambil wat keje kat lappy tercayang aku...nak edit2, nak tggu printing...mmg ske layan youtube..bila dah dgr lagu2 o citer2 kat tenet...nak plak download lagu2 n citer2 tersebut...terbaikkk!!!n ms layan youtube tidak pernah langsung ber"bufferring" uol...bangga nya aku...bahagianya rasa...hehehehhe

#3...aku ske layan muvies korea...either nak tgk o download...mmg laju...xdonlot pon xper..tgk kat tenet jer, xder sangkut2 pon...suke nyeee......senyum sampai tinger...

#4...n kawan2 aku pon ske layan citer(muvies melayu terbaru)..aku pon ske tgk diorang pass2 pendrive bila saja ada muvies baru..n tym dorg ketawa2 mcm org gila sorg2 bila tgk citer kelakar (memasing pakai speaker kepala..hahahahha) n menjerit2 bila tgk muvie hantu...hehehhe aku pon puas ati...at least kwn2 xketinggalan zaman...aku ske kawan yg up to date!!bkn dressing tp mind!!!!.....~setakat tgk citer melayu bley up to date ker??? aku pon ley tolong kwn2 aku jimatkan duit gaji dorg gak kan???aku je kena bayar bil UNIFI sengsorang....hahahahha

#5...bila subscribe UNIFI secara rasminya kita akan di beri telefon percuma...percuma utk panggilan dr tepon umah ke tepon umah...tepon kampung la apa lagi...laki aku mmg ske...nak tepon mak dia kat kg nun..hihihihi...aku pon kdg2 gne utk tepon umah kg gak...sekang rmi kwn2 dah pakai UNIFI so rmi la kawan2 yg ada tepon umah...JOM GAYUT n jimatkan bil tepon/hot ticket sms!!!!hehehhehe...n yg aku sgt2 suka....kat UNIFI ada channel Korea...bnyk citer2 K-POP..suke nye tgk dorg berjoget2 dlm channel tue...nak tgk org2 kesayangan aku kat channel TVN..suke nyerrr!!!!channel lain aku tak heran sgt..hehehhe...gambar pon jd terang...aku tak gemar berTV sgt..so kdg2 br bukak TV...hihihihi...

#6...nak upload2 gambo kat blog n fesbuk...chatting2!!!wa...sgt mengujakan...sgt pantas....takder sangkut2....tak abes pon limit download n upload sebanyak 60gb tersebut...suke suker....

#7...download n surf tutorial PHOTOSHOP laju....pergh...ske2!!!!nak download software utk PC pun 5-10menit jer....best kan????teruja tak???korang pon mesti nak upgrade ke UNIFI kan???hehehehe...jom lah reramai!!!hehehehhehe

dah dah...dats all kot...
apa yg penting berbaloi2 lah bertukar ke UNIFI nie..
tengs kepada UNIFI kerana selama SETAHUN saya pakai UNIFI, ianya langsung tak pernah menghampakan!!!! Alhamdulillah, ada gak line tenet stabil kat Mesia nie....


TQ UOLS.........