Monday, October 31, 2011

raeesa in da house

dah 4hr xjumpa bby raeesa.
rindu amat nie
tgh tgk pic2 
terjumpa 3 keping gmbr ni

actually
adik yg amek gmbo ni
pki kamera aku




Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Majlis Pertunangan Zila Rahmat

29 Oktober 2011...heading to Pontian!!!
engagement shoot officemate
majlis yg meriah di hadiri jiran tetangga dan sedara mara

Rimba Terjun, Pontian, Johor Darul Takzim



Majlis bermula sekitar pukul 3-4otg gitu lah
xpasti sgt sbb terlalu bz xsempat nak tgk jam

meriah sangat!!!!!!

the perantin's frens

ms nie ngah berdebar nih....

org tuh dah ilang debaran...dah sah jadik tunangan org...dah xley nakal-nakal..hehhehe

tanda's.........the cincin's

rombongan pihak lelaki mmg happenning
ramai gak lah yg dtg

mcm penah tgk jer minah nie..:P

P/S : xley upload bnyk2...surprise!!!!!!!!
Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

more GAMBAR????? klik kat sini okay...

i-city, u????

Bnyk benda nak update..
Asyik berjalan jer..
last friday bawak family abg jalan2 kat i-city
nak masuk snowalk

tp ramai sgt org
so batalkan niat suci
so, juz jalan2 jer kat cna..







Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

zaman kanak-kanak mereka

 pertemuan satu family Hj Baharudin di Kosas, Ampang
gamat satu umah
n suddenly umah kakma bertukar menjadik playground
eeeee semakkk
hahahhahha








Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Tuesday, October 25, 2011

jadi, inikah masanya?

Entri paling bijak pernah aku tulis dalam blog aku agaknya...

Terpanggil nak buat entri ni setelah terbaca satu artikel pasal nilai hartanah kat bandaraya sekarang nie...

Malam-malam macam nie, tetiba terdetik dalam fikiran nak ada rumah sendiri.Rumah bertanah idaman kalbu.Tetapi memandangkan pendapatan seluruh isi rumah aku adalah amat ciput dan harga rumah bertanah sekarang yang mencarut-carut, mungkin niat tersebut akan terusan terkubur kot. Macam mana nak beli rumah?? Kelayakan pon hanyalah 60% agaknya dari harga sebuah rumah idaman. Ada sekali aku dan enchek Bearbear nekad nak beli rumah. Banyak betul halangan, sampaikan ter"cancel" di pertengahan proses. Siap burn sejumlah wang lebih 10k. Sampai sekarang, masih serik nak membeli umah kot. Walaupon hati mmg teringin sgt nak wat housewarming, panggil kawan2, sedara mara, mak abah, mak ayah mentua...jamu kambing tergolek-golek di dpn umah..pahtu budak2 berlari kejar2, bergembira gelak hu-ha-hu-ha di halaman rumah aku... ~huh~ merengus malang

amat suka rumah kayak gini....huhuhu.....modern simple...mastak mastak..... :(

Pelaburan hartanah sememangnya benda paling mengutungkan untuk di jadikan bisnes. Selain emas hartanah adalah benda yg paling tidak pernah rugi asalkan ianya berada di lokasi yg strategik. Mcm kata2 Donald Trump lah, ada 3 kriteria yg membolehkan sesuatu hartanah tu meningkat harganya, pertama adalah lokasi, kedua ialah lokasi, dan yg ketiga adalah lokasi. Klu bernasib baik, lokasi memainkan peranan penting utk sebuah rumah yg bayaran balik bulanan ke bank hanyalah RM300 tetapi memperolehi kadar sewaan bulanan hampir RM600...sekali ganda untung tu beb...itu semua lokasi punya hal lah...

itu klu utk tujuan berbisnes sambil gilak kuasa nak kaut semua untung dgn bergelar tuan tanah kedaung..bg mereka yg baru nak terhegeh-hegeh beli rumah utk sendiri duduk????tak ke malang?????

Sekang nie harga rumah mmg tidak boleh blah...Nak dapat sebuah rumah teres berkeluasan 20X70 pon terpaksa pejam mata dengan harga 100k ke atas.mana ada lg beb arga umah bertanah bawah 100k kat KL / Putrajaya nie...yg dekat2 ngn dua kawasan nie..Rumah sekitar Ulu Kelang, Salak Tinggi, Dengkil yg dulunya mmg tempat yg amat terpencil, sekang arga mencanak naik...Mencarut-carut...apartment pon ada yg dah sampai mencecah 200k dan ke atas dah..mmg sampai matilah aku xdpt nak beli rumah ngn gaji keje kerajaan...klu gaji naik, arga barang pon naik, arga umah pon naik...aiyok....

Dan dalam artikel yg aku baca, kononnya kerajaan dah ambik langkah drastik mengekang kenaikan harga hartanah, dengan menghadkan 70% sahaja kepada pembeli rumah ketiga. Tapi pelik bin ajaib, hanyalah terjadi utk rumah2 kondo dan apartment, padahal bagi projek rumah teres, harga terusan menggila. hai, ada ke sesapa nak beli buah pinggang saya???? Swap ker ngn sebijik umah idaman sekitar Putrajaya????haishhhhhh mengeluh jer lah.... ~mungkin tidak berlaku

Pada pendapat sayalah, sekarang memang bukan masanya nak beli hartanah. Bg saya yg berpendapatan tak seberapa nie, kenalah survey betul2 harga pasaran. Tapi, as usual, memang tak lah kan???Tak pernah nye harga pasaran memihak kepada saya.Pernah jugak terfikir nak beli umah kat kampung ja...at least dgn arga RM120k, dah dapat umah idaman yg berkeluasan sama, mungkin ada tanah lebih sket...cukup masa balik kg, dok kat kg ja.tp hubby selatan aku utara..mn nak dia dok kat kg aku...n mn nak aku dok kat kg dia....pening pening.....memang merepek amatlah arga rumah kat KL nie..malang betul aku nih....

haishhhhhh ~sepanjang tulis entri nie asyik mengeluh ja.....




Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Monday, October 24, 2011

ada aku kesah...

nama saya Azfa, anak jati kedah walaupon lahir kat bumi cik wan kembang
...anak pak haji Baharudin, bekas pegawai waran askar melayu di raja..
mak bedah adalah ibunda saya, bekas cikgu sekolah rendah
saya ada 5 org adik beradik
anak yg ketiga...n of kos la yg paling comei

cbe teka yg mana satu adalah aku??tym nie adik bongsu aku lom ada kat dunia nie...hehehehe

abang sulung saya namanya AZHAR, dah berkahwin dan dahpun ada 4org junior..(my SIL org kedah jugak)..seorang je kumbang, yg len2 bunga...semuanya boley tahan nakal n banyak mulut
kakak kedua saya pun dah kawen
my BIL org kelantan murtad..sbb lahir dan besar di kuala lala lumpur...
wlupon bahasa percakapan adalah bahasa ibunda beliau, tp "peleting" pon xtaw minatang apa
apa kes bro????? :P
kekanda saya AZMA..dah pun dikurniakan 3org anak...2org dah disahkan sbg raksasa n bru jer lahir seorang Fantaghiro...snow white, rapunzel, cinderella..hatta yg comei2 semua dialah...hahaha
adik lelaki saya namanya AZHARI..lom berkahwin tp bakalan berkahwin kot...
maybe bertunang dulu, wutever!!!!!!
adik last/bongsu AZNIN, baru lepas grad...br je konvo degree beliau
apa jd pd masa hadapan beliau, hopefully yg baik2 belaka...

saya pun dah berpunya...~ngeeee blushing**

niela suami saya...yg comey secomey teddy bear...klu boley nak lambung2 je budak gemuk nie...sila abaikan lengannya yg bapak besar ~mle2 jumpa pon saya agak gigil beb..tym tu badan dia tak mcm ni, apatah lg mcm sekang..badan dia cantik..kepak sana kepak sini, 6pax lg uol...almaklumlah...pd ms saya kenal suami, dia adalah WEIGHTLIFTER (angkat berat punya orang) mewakili Johor Darul Takzim dan ada gaklah main utk International Games...aiyok..itu dulu..... ahakssss

suami saya makhluk tuhan paling comei yg asalnya org bugis+jawa kot..
lain macam je bentuk rupanya..ahakss
org kota tinggi ~sekampung iena MAwI (korg ingat lg ker kat dak iena tue??)..hehhehe
sgt baik, sgt peramah..
pendek kata.......
**thumbs up...menantu abah plg rajin**

tym family trip ke langkawi..tahun 2010...xcukup corum..ssh sgt nak cukupkan satu family...mmmmm


sy mmg ske bercerita
sy ske bukak cerita pasai anak2 buah saya
sbb saya mn ada anak utk di canang2...
anak2 buahlah tmpt sy menumpang kaseh...
amboi...~emo..bluweks...silalah muntah jauh2 klu nak muntah...
kdg2 saya rs sy dah terlalu bnyk bukak cerita pasai anak2 buah saya


 klu korng meluat or wutever
buat2lah berminat ngn cerita saya yer
ambik la sket ati isteri tunggal FAZIZUL nie yer
mgkin korang rasa bosan ngn cerita2 saya
mungkin korang rasa nk *melugai dengar cerita saya
mungkin korang berfikir
"apa la dak as nie...asyik cerita pasai rayyan pasai raniya pasai danial balqis syiraa..wutsoever
saya pedulik apa
klu xnak dgr
sila menjarakkan diri sejauh 5km keatas ~jauh dr saya okeh

alhamdulillah..
sejak dari zaman tadika kemas
sampailah zaman bekerjaya
saya ditemukan dengan kawan2 yg happening..
semua kawan2 saya adalah boley dikategorikan kawan sejati
susah senang bersama INSYAALLAH
*saya dah puji tue....ehem ehem....
gambar paling kenangan antara semua gambar.....my bestriend ever...dia adalah rakan yg selalu bersama saya berkongsi suka duka dari saya tingkatan satu sampailah hari2 terakhir arwah di bumi Allah...saya amat2 rindukan dia, dia adalah antara manusia paling natural penah saya jumpak....ssh nak heart break klu ngn dia walaupon kadangkala lidah tergigit....n also Wanie..d best person/gurl yg korg rs korang penah jumpa n kenal..kadangkala dia ada moody sket tp dia sgt kool, everything about her amat2 kool (really admire u, wanie)....tengs kalian, kerana sudi berkawan dgn AKU.... mood ~sedey la plak tetiba

antara kawan2 opis yg akrab ngan aku....azie ~manusia yg aku rasakan sgt perahsia n down to earth...dia akan buat anda rs dia xspesel, tp hakikatnya dia adalah super special...sgt2 determined n very2 softhearted...cpt sgt terasa tp easier to befriend with....jueli ~pangkat adik2, agak gelabah tp still bestie.....boley bawak berbincang wlupon ko akan pening bila xberjaya memahamkan dia dgn fakta2 korg...rusiah ~super cute...kdg2 ada rasa menyampah, kdg2 ada rs super adorable...hahahaha....liniey ~the softest amongst...cerewet nak mampus..tp masih senang di bawa berbincang....kak jue ~terlalu hyper but very2 kind hearted..cme agak kasar pd certain2 waktu...comei!!!!!!n one more thing..she is so so so obsessed dgn something called "emas 916"...kedai pajak bergerak...bagus beb..pelaburan

macam saya cakapkan td...saya amat admire dak Wanie (dia comei, cantik, manja, sweet, lembut)....Yan ~seorang rakan yg baik, sgt sweet, lembut..klu aku adalah lelaki, cair beb ngn sifat keibuan dia nie....hehehehe...which one is Yan....yan adalah 2 dari kiri..sebelah dak wanie...sekang dah ssh nak borak2 ngan yan...dia sekang dah jauh..kat singapore...last aku jumpa dia adalah ms kenduri kawen dia kot..huhuhuhu..missing uols.... :(
banyak lagi aku nak cerita..
terlalu banyak..
mungkin nnti aku akan wat part 1, part 2, dan seterusnya
doakan aku sihat, rajin, bernas
sempurna akal pikiran dan kewarasan

kesimpulannya
saya mmg ske bercerita
saya pedulik hapa....

hehehehehehe


Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

expand again?? hehehhe

My small family keep on expanding..dis tym my lovely ever sis, delivered a charming baby gurl....

introducing my newborn baby niece
NIK RAEESA NAURIN BINTI NIK NAFIDZAL ADEEB
Rayyan kasik nama CINDERELLA but Raniya kasik nama SNOW WHITE
so shweeetttt.....



Delivered Time : 10:22am
Delivered At : Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia..~ward yg mama diorg keje lar...
Delivered Date : 23 / 10 / 11
Weight : 2.54kg...~sgt kecik...

sekian terima kasih :)

P/S : teruja dgn kelahiran family members yg baru..aku??bila lg ek???huhuhuhu

nanges sampai herot2 mulut...kdg2 tgk mcm mke tok kulim pon ada gak..hehehhe

ala comeynyer dia tdo....sweet jer..

budak cinonet

my sis kate tu birthmark...mcm harry potter ada birthmark kat dahi :P

tenang jer budak cinonet nie titun

actually DOA wuz yesterday 23/10/11



Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Friday, October 21, 2011

bIRTHDAY tREAT aGAiN..

vENUE : aYAm pENyEtttt....Cyberjaya
Tym : lUnCHie Tym....

Sempena besday adinda2 n kekanda tersayang....
penderma organ adalah Liniey tomey kecek, Rajie Kaaaa n Thilagal dearest....
Penerima Organ adalah Azfa dot dot, Fizah kelas kau jah, mekjue Jueliyana, Azie Jijah, C.Rinie Cintaaaaa, Wanie Wninie, Farahmins, Saida sais, Ita Narita, wahyu yuyu, sarah saranghae..tu je kot...hehehhe..ada yg tertinggal tak??tlg update yerrr

malas nak cita..tgk la gambo2 nie yer...









Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...