Monday, April 25, 2011

makan lagiiiii

last saturday, sabtu lps.....kuar kul 2ptg..konon2 nk g survey parts myVi utk Vivi aku...yela kan, vivi dah treuk kena repair gak laa....tp sambil menyelam minum air...hehehhe klu minum air je xpe, ni 'gadak' mcm2..dr japanese, malay food, indon food....adoi..kenyang gila satu hari pny mkn.....mle2 sekali g JJ Sri Kembangan, konon2 g mkn la kat fudkot jusco tue..tingin nk mkn sushi senarnye..kat fudkot aje mkn set nas ikan pari bakar....sedap gak...tp sbb lapar sgt xamek gmbo la plak..hehehehe..pahtu mkn sushi set lak..aku ngadap ngn laki aku, kat fudkot tu gak abes mkn...hehehhehehe
nie la set sushi tue..arga rm13.80......bolehla sbb dah tingin sgt kan..huhuhuhu
lps tu trus gerak g bengkel keta membe kat segambut dalam....nak g cr bengkel yg boleh ketuk keta. nak ketuk frame, sbb vivi tu bunyik ketuk ketak ketuk ketak...adoiy..semak lah...nak tny bajet2 dulu..tp nmpak gayanya kompom kena tukar bumper ngn bonet depan...duit lagi...g tny2 kat kedai sparepart belakang TAWAKAL jln genting kelang...bumper+bonet+lampu biasa(bkn blacksmoke)+fog lamp Myvi SE2..original dekat RM1050...perghhh....lom campur upah+barang tym nak tarik body lg..touch up cat lagi...adoi...semak semak....last koling2 memember....mn la tau ada lubuk baik pny brg2 piang ka...huhuhuhuhuhu....xdo....sedey...

lps balik dr TAWAKAL tu terus gi bengkel member kat Sri Rampai..dia wat cat jer..ketuk sket2 ley la..arap2 dia bley wat..smpai kat bengkel sape pon xder...so g la jalan2 dulu smentara tggu si member ni dtg bengkel...g lepak kat Orange CC kat Sri Rampai...dekat sejam jugaklah.....kul 6.30 ptg baru g bengkel...last2 dia rekemen kami kat member dia pulak sbb dia mmg xboley buat klu bab ketuk2 body dalam nie..tambah2 yg ada kena ngena ngn enjin nie...dia xberan..so serahkan pd yg pakar...huhuhuhu...brader tu nama Lee, ore kelate...nmpak relax jer..dia tgk2 ushar2 baik pny kete tue, estimated upah saje dekat rm200....lom campur brg lg...huhuhuhu..mn nak cekau duit bnyk2 nie.....DUGAAAAAAAANNNNN...:(

OTW balik ke Putrajaya, singgah la kejap kat pasar mlm Sri Rampai yng dekat tasik tue...terbaikklah pasar mlm tu, semua bnda ada....so bnyk jugaklah yg aku n hubB beli, ye la nafsu mkn memasing mula kuarlah...tgk semua bnda mcm nak jer..hehehhehe...mle2 tgk grg2 mcm sedap jer...akibat nafsu tergoda jugak aku ngn bihun grg..laki aku mkn koteow grg...xmahal rm2 je sebungkus..bnyk pon bnyk gak...jalan lagi, nmpak gerai kopok lekor, beli...sedappppp....sambil jln je dah abes...lepak lak gerai Bakso...pekena semangkok...wawawawa...sedap nye..berpoluh2 den makan bakso panas2.....hehehehhehe
ni bkn bakso yg aku mkn.....hehehehhe..ni kedai mn ntah......
 pahtu sblm blik aku pekena plak durian, wlupon xbnyk..tp pueh hati, sbb aku pon bkn nya leh mkn bnyk2 pon.nnti sakit kepala lah, demam lah...panas badan la kengkorang...tp klu durian percuma aku bedal jugak...hehehehe..tambah2 berebut2 bila tym mkn kat besmen opis tuh..hehehehhehe....
kena lak durian tembaga...mmg terbaik...dua ulas pon dah rm5...pergh harga xingat lah..tp mmg mabelles...wlupon aku bkn penggemar durian, tp durian tembaga nie mmg terbaikk...
nak mkn lg lah klu ada sen..hehehehehhe

itu hari sabtu pny cerita...semalam aku g TT memember laki aku, lepak kat AYAM PENYET AP Sri Gombak...honestly cakap...sgt2 xpuas ati, xsedap....xmcm ayam penyet kat Cyberjaya..arga lebih kurang jer...aku oder ikan bakar pari set..pari dia sgt2 keras...tp laki aku oder ayam penyet same jer lah..cme ayam penyetnye kecik n sambal yg wat xsedap tue....huhuhuhuhu......
mcm serik jer g Ayam Penyet AP tue....mgkin kat branch lain ok kot..tp kedai tu nye deko mmg cozy sgt...selesa sgt2...tenang...cme mknn dia jerlah yg kureng..mgkin sbb kedai baru bukak kot.....ntahlah..kesimpulannya aku xnak g lg kedai ayam penyet AP tue....huhuhuhuhu...klu nk sgt mkn ayam penyet g cyber je lah yok......


 nie bkn ayam penyet yg aku mkn..yg ni sambal mcm sambal yg kat cyberjaya tuh...sambal yg aku mkn mcm lada blender jer kot....huhuhuhu..yg ni keriuk2 mmg terbaik jerrr...hehehehehhe

Thursday, April 21, 2011

ada apa dgn sengal....

sape yang sengal???ape itu sengal???knapa aku kata org sengal??hahahhahaha...sengal tu subjektif..pd aku sengal adalah apabila org yg aku xske wat prangai..dahla aku xske, pahtu wat perangai..sengal sungguh...n org tu plak buat2 xsedar yg dia wat salah...sgt sengal..kahkahkah...tp atas dasar positive thinking dan memikirkan adalah hikmah di setiap perkara yg terjadi, makanya aku pun wat2 sengal jugaklah...wlu pon ati luka berdarah-rs nak maki2-mengamuk satu opis....huhuhuhuhu

biarkan je lah as...sabau....aku masih boleh bersabar..thank u mak sbb atas didikan-turun sikap sabar mak aku...aku mmg seorg yg agak tabah jugaklah...jenis mls nk pikir2...let go je lah...klu dlm citer katun AVATAR...aku sbg avatar kena belajar cara2 melepaskan apa yg terpendam...learn how to let go..barulah aku dapat buka kelima-lima chakra aku n dpt transform masuk ke alam AVATAR..n tym tu aku lah d most powerful bender utk the whole universe (lihatlah betapa katun mempengaruhi idup aku-kdg2 pikir dr segi positif side ada gak kesan baik dlm katun nie)...:P eh dah lari dari topic sbenar...ahahahaksss....

hari nie...actually dr petang smlm aku mcm hangin satu badan...sbbnye..hny aku yg tahu...klu kat opis aku belagak kool tp blik je umah aku jd bengang, nasib baik ada seorang teddy bear yg selalu bersedia di peluk2 di cium2 di tumbuk2 manja tym aku nak lepaskan geram....huhuhuhuhu.....klu dah geram sgt aku tepok2 montot teddy bear...aaaaaa mastakkkkk.....hahhahahahha...maka hilanglah segala tensen duka nestapa di hati.. arakian....:)

kisahnye ati aku terluka kerana tiap2 kali ada benda best kat opis aku msti terpaksa menempah segala "dugaan2" baru aku dpt menikmati bnda best tersebut...sshnya nak jg hati n perasaan klu dok kat bcr nie..setiap ari msti ada je ati aku yg terluka n kdg2 xdpt d bendung maka mengalirlah air mata sedihla konon sorang2 kat petisyen aku nie..tanpa d sedari mekjue...hahahhaha...jgn di sedari mekjue/azie mati aku satu opis tau...hahahhaha...sbb aku sedih2 adalah tym kena keja wat 5s tertonggeng2 pandai lak cr aku n geng..tp klu tym kursus mursus yakni yg best2 cthnye ke cherating nie...nama aku di potong tanpa mengira apa perasaan aku tym diorg potong nm ku itu..ahhhh...sedih+pilu+duka...huhuhuhuhuhuhu...xpalah as....sabar...masih berani sebut perkataan SABAR tu kat sini ye As..hehehehhe

PS: No heart feeling........+++++++berusaha agar hati aku tak terusan terluka.....:(

Wednesday, April 20, 2011

ngantuk nye mata

sekang tgh ngntuk...ya Allah ngntuk giler nie......sbbnye dah mkn sepinggan nasi beriani kambing-mkn 2org pon boleh-tambah2 lg ngn ayam grg yg marbeles hoorey hoorey.....kedai nasi beriani gam anje seksyen 15 bandar baru bangi.....bolehlaa...sbb arga pon x mahal mcm nasi beriani gam putrajaya yg sepinggan nasi beriani kambing aje dah rm27 tp mmg compom sedap yummy yummy....

nasi beriani kambing RM7.80......rasa nye so so la....nak kata sedap xla sgt..tp nak kata xsedap tu tipu lah...sbb klu xsedap msti xramai kat kedai tue...walhal nak amik sepinggan nasi pon kena beratur jauh....huhuhuhuhu
nasi beriani ayam kampung goreng...ayam goreng tu mmg sedap.....besar pon besar.....arganya RM7.80 jugak...
 review mcm dah dlm rancangan jalan2 cari makan dah......huhuhuhuhu.....

Friday, April 15, 2011

Part I- gotong royong 5S

hari ni sgt2 letih....mle2 sbb dtg2 keje jer dah kena sound ngn makcik2, nape pakai tshirt n slack....padahal aku pakai bj 5s yg disediakan oleh opis gak...semua mcm bz bodi tegur sana tegur sini..sshla dok kat bcr nie, sume xboley nk wat...terbatas sgt, mcm la best sgt rules n regulation yg diorg bikin tue..agak2lah..org nk bekerja, bukan sesaja nak pakai.....
hari nie tugasan pertama adalah kemaskan bilik stor...setengah hari mmg xcukup utk kemas the whole stor yg mcm kandang babi...huhuhuhu..kata cc sahak, sampai xboleh nak melangkah...so hari ni kami betul2 kasik punggah itu setor..letihnya hanya tuhan yg tahu...skang nie tangan tgh sakit..tulang belakang pon sakit....xkisahlah sbb kami mmg buat keje LILLAHI TA'ALA sbb bundle pon kami anta penuh..xder ngelat2 yer..jgn nak kuar kontroversi kate kami ngelat lak...nak tgk keadaan setor sebelum kami kemas????mmg la terlupa sgt2 nak ambil gambar kan..huuuuu..tp ada gambar2 barang2 yg kami perlu sisihkan....ni gambarnye...
ni adalah sbhgn dari barang2 yg perlu di sisih2kan...akibat nak sgt recycle everything yg kita guna...jadik mcm ni lah..bny smpah dari brg2 yg boleh di guna..hehehehehhe..kena sisih2kan dulu...


ni dah siap susun jugak lah...walaupon belum 100% siap..nnti dah siap akan di publish gambo sblm n selepas...tp gmbar sebelum xder..yg ada gmbar semasa proses pembersihan jer....

maziah che yah tgh mengemas polisterin2 yg belambak2...yg beli sendirik ++ yg admin bagi......banyak ooo..mcm kedai stationery pon ada gak..hehehhehe
alhamdulillah..semua yg aku mintak pakai baju 5s datang menolong...sgt berterima kasih...nnti kita akan gotong royong lg yerk..utk bilik2 yg lain2 pulak.....syiok n sgt letih..harap2 adalah pembahruan dalam 5s nie nnti.....

Thursday, April 14, 2011

kenali anak2 ku

pergh..tajuk mcm ampeh jer.....ni nak review perangai n peel sorg2 niece n nephew aku....d sebabkan rindu yg termata sgt kat dengdorang..aku pon tgk balik lah gmbo2 bdk2 nie yg ada dlm PC opis aku nie.....mle2 aku nak review yg sulong...cucu sulong dlm family aku.....

Nama penuh : Muhammad Danial Rifqah bin Azhar
Umur : 7 tahun (2011)... cinonet mcm nie pon dah skolah dajah satu dah...gigi pon tarak.....ish ish...
ms mle2 dia ni lahir..kami sekeluarga sgt2lah hepi..ye la kan, baby sulong yg hadir dlm idup kami sekeluarga.....i mean cucu sulong...sgt2 comey n cinonet d ms kecilnya...perangai dia ok ja..dr kecik dia ni mmg sgt2 mendengar kata...sejibik perangai abah aku, iaitu atouk dia lah....dia nie comel sgt cme comot sket...klu dia pakai baju comey2...comeylah..pahtu dpt cekelat comotlah dia...huhuhuhu,,,pape pon aku sgt sayang budak comot nie...sebab______________ (fill in d blank) hhihihihihihi....dia ni jugak agak bijak lah..aku rs klu betul didikan dia bakal jd seorg yg berjaya di ms hadapan...mcm aku kecik2 pon org ckp mcm ni gak, tp aku terlepas dr landasan....

anak buah aku yg ke2 pulak si....
Nama : Nik Rayyan Naufal bin Nik Nafidzal Adib
Umur : 6 tahun (2011)
nie yg se2nd..yang nie sgt2 comey...ms mle2 dia lahir, aku tgk mcm anak alien (dia lemas dlm perut sbb kakak aku xpandai nak teran)...mcm anak org puteh pon ada..pd pandangan mata aku la.....nama timang2an dia YAYA..hahahha sibuk nak nm manja jugak...tp dia ni mmg bijak...tgk cr dia pon tau dia nie bijak..mgkin mewarisi mama papa dia yg bijak2 belaka kot...cme aku xberapa ske dia nie melampau taksub ngn umah atuk kelantan dia..langsung xboleh nak kuar dr umah tue..ntahla kenapa...sia ni sgt2 hyper...aktif memanjang, dr kecik smpi sekang ada ja perangai dia yg buat org geleng kepala..smpai klu org yg xske bdk2 tue, msti nyampah tgk kaletah dia nie...mengada2 n terlalu hyper...pahtu menangis klu xdpt pape brg...ya Allah...xsalahkan dia jugak sbb ms dia dlm belly dulu pon dia mama dia selalu sedey2 n kurang kasih sayang...selalu ada mslh...kesian..effect jgk kat bebudak wlupon dlm belly....dia adalah pencinta SPIDERMAN-ULTRAMAN-SPIDERMAN....balik2 2 hero kanak2 tu lah yg dia minat....smpaikan spender pon nak spender otromen....cute cute....klu dia rajin belajar, he might be a very successful handsome young fellas.....jgn bnyk sgt ikut perangai TOK KELANTAN n papa sgt udahla.....huhuhuhuhuhu


Yang ke3 pulak....
Nama Penuh : Nur Balqis Rifhan binti Azhar
Umur : 6 tahun (2011) (sebaya ngan Rayyan cme Rayyan lahir bln 4, dia bln 5)
inipon bdk comot...anak abang aku gak....heheheh adiknya si danial...umur 6tahun dah masuk pra sekolah...sekang nie dia nie sgt2 banyk tanya...semua bnda dia tanya. tp ada 1 sbb aku ske ngan dia nie, dia nie cpt paham n dia akan ingat apa sj yg aku/org ckap kat dia....dia sgt bijak dr kecik lg...dia nie ms br lahir xcomey...pahtu dia jd sgt2 comey..tp skang xcomey balik..hehehhehe sbb dia dah jd bdk comot...aku ske rambut dia sbb dia lurus bangsat xmcm kami2 yg kerinting ala2 anak org asli...kahkahkah....

Yang ke4...is my feveret niece...amat2 comey n energetic...n she's full of different tp cute characters....lain sgt2lah...sgt pandai amik ati org...mle2 dia buat kita marah n geram mcm nak picit2 pahtu dia amik ati kita seolah2 dia d best baby ever....hehehehhehe
Nama penuh : Nik Raniya Naurah binti Nik Nafidzal Adib
Umur : 5 tahun (tahun 2011)
bdk comey lalan...i like dis girl....my hubby ckp dia nie resemble aku..hahahha...perangai sejibik mcm aku..degil nauzubillah....xhengat...hahhaha...tp dia sgt2 kiut.... "wait for me" "mama,watch out" "oh damn"....hehehehhe itulah kate2  yg dia selalu sebut..pahtu dia akan tny soklan yg kiut2...pahtu dia ske wat bnda yg kiut2...pahtu dia ske ckp "anya kan princess"...sgt kiut....hehehehhe manalah dia nie dpt perangai kiut2 nie..mstilah dr lalan dia yg kiut..hehehehhe....harap2 dia membesar jdik wanita(ewah ewah) yg kiut n berjaya dlm hidup dia....jgn lpe lalan ye sayang....





anak buah yang last adalah...
Nama penuh : Nur Insyiroh Rifdah binti Azhar
Umur : 3 Tahun (klu lps2 kawen je aku dpt anak, anak aku dah besar syiro nie lah. sbb aku yg kawen, mak syiro yg peknen..hehehehehe)
syiroh ni comey..mmg sgt2 comey tp dia nie buat hal dia sendirik jer....pahtu dia tegur semua org hu hu hu...besarnye suara dia..hehehehe tp mmg comey sgtlah dia nie..yg nie pulak family aku ckp mcm aku gak...dr segi rupa n perangai ms kecik2...raniya ikut perangai aku, syiro ikut rupa...well mn lah bdk2 yg comey nie dpt perangai2 elok2 nie...heheheh mstilah mcm lalan diorg..hehehehheh

sekian............



remember me????

sekang nie tgh amik2 mood bc buku..dah lama x bc buku sejak menjak ada tenet kat umah.lebih prefer surf tenet dr membaca..tp memandangkan sekang dah xder tenet (sbb dah terminate MAXIS berukben akibat kecewa n too frustrated dgn perkhidmatan tenet nie....n beralih arah ke UNIFI, tp lom dtg pasang2 lg).... skang tgh layan buku dr SOPHIE KINSELLA...FYI dis author adalah penulis buku A CONFESSION OF A SHOPAHOLICS, ala yg d muvie kan tue...hehehhehe....aku klu nk membaca mmg memilih sket ye kwn2..aku tgk author dulu..hehehhehe klu author tu aku rs mcm best je, masuk kapla, baru aku layan buku tulisan mereka...ewahhhh...mcm pengkritik hebat lak aku nie kan..hehehhe
nie lah muka buku novel yg aku tgh aku bc nie....REMEMBER ME?????......kaver mukabuku pon dah menarik kan..ada bunga matahari..tulisan yg gurlishy stylo....sgt menarik minat aku utk terus membaca...:P
sblm mle bc nak gak tau sinopsis..klu x, mcmna nak menarik minat kan???? ni sinopsis citer nie.....cuter berkenaan seorang pompuan yg bernama LEXI...satu hari tu dia bangun2 je dia dah kat hospital bed after a car accident, thinking it’s 2004 and she’s a twenty-five-year old with crooked teeth and a disastrous love life.But, to her disbelief, she learns it’s actually 2007 – she’s twenty-eight, her teeth are straight, she’s the boss of her department – and she’s married! To a good-looking millionaire! How on earth did she land the dream life??!Pelik kan mcm na dia ley berubah jd mcm tue...idup dah berubah..dah kawen ngn org kaya, gud looking...wa wa wa...sounds like a gud synopsis review to be read of..... She can’t believe her luck – especially when she sees her stunning new home. She’s sure she’ll have a fantastic marriage once she gets to know her husband again. He’s drawn up a ‘manual of our marriage’, which should help.But as she learns more about her new self, chinks start to appear in the perfect life. All her old colleagues hate her. A rival is after her job. Then a dishevelled, sexy guy turns up… and lands a new bombshell. ha...itulah sinopsis nyer....Klu xpaham buat2 paham je la eh..hehehehe..nnti bile dah abis bc aku akan recap dengan pemahaman aku eh....hehehhehe

masih lagi mukabuku....menarik menarik menarik.....(abaikan suasana semak di backgroud pix yer)...

Friday, April 8, 2011

LIVIN AS AZFA

 IT'S friday n ALREADY 6:12PM N I'M STILL AT OFFICE....WUT I'M DOING HERE????HUHUHUHU...I'M DOING DIS......
sedang melakukan perubahan kat opis....one of Mac kaizen..insyaAllah......

Wednesday, April 6, 2011

nature...here i come

dah tua2 nie ssh nak ada xtvt ke taman2 bunga nie..bnyk ke tmn tema, hotel2...xbnyk xtvt nature nie...so kali nie bwk mak n adik g mlawat tmn rama2 lak...dah berpuluh2 tahun xg tmn rama2, tmn burung, tmn bunga...hehehehhe

rama2 ske sgt hinggap kat aku..nmpk sgt aku nie manis, heheheheh

jgn cederakan rama2....nnti rama2 tu nanges..

rama2 ku tantek..bling2

comey

xtaw ape nm rama2 nie...tp yg pastinya xbnyk rama2 yg cantik2..sbb rama2 malaysia spesisnya lebih kurang jer

rama2 terbang tinggi

tomey

bunga nie cantik...tp xtaw nape ape

gmbar2 serangga n rama2 di seluruh dunia

nature

rajah brooke...spesis rama2 di malaysia

taman rama2 pulau pinang

Tuesday, April 5, 2011

cpt2...mai vote baby comey....

http://carrefour.com.my/

vote nur rianna zalikha bt mohd zamri
















vote nur intan  umairah marhani bt mohd amin

jenjalan @pearl island (2/4/11)-part 1

sessi tunjuk jalan actually....
starring : abg ard n famili, my mum + my sis yg mengong

adik aku yg mengong..ske sgt tgkap gmbo sendirik...tp kali nie biar aku yg amik gmbo lak

danial + balqis...rs gayat n takut...sbb feri goyang2

danial : lang...danial nmpk obor2.....
balqis : obor2 tu ape????
lang : ??????? (mls nak terangkan :P)

tym lang lak nk bergambo syiok sendirik

my mummy.....+adik aku lg

we're siblings

silau lah...++ngader2

baby boo...insyiroh yg chumil ++ chomot

baby boo.....kiut klu dia behave

balqis.....sedang jadik budak baik (sekejap je lah)