Thursday, April 14, 2011

kenali anak2 ku

pergh..tajuk mcm ampeh jer.....ni nak review perangai n peel sorg2 niece n nephew aku....d sebabkan rindu yg termata sgt kat dengdorang..aku pon tgk balik lah gmbo2 bdk2 nie yg ada dlm PC opis aku nie.....mle2 aku nak review yg sulong...cucu sulong dlm family aku.....

Nama penuh : Muhammad Danial Rifqah bin Azhar
Umur : 7 tahun (2011)... cinonet mcm nie pon dah skolah dajah satu dah...gigi pon tarak.....ish ish...
ms mle2 dia ni lahir..kami sekeluarga sgt2lah hepi..ye la kan, baby sulong yg hadir dlm idup kami sekeluarga.....i mean cucu sulong...sgt2 comey n cinonet d ms kecilnya...perangai dia ok ja..dr kecik dia ni mmg sgt2 mendengar kata...sejibik perangai abah aku, iaitu atouk dia lah....dia nie comel sgt cme comot sket...klu dia pakai baju comey2...comeylah..pahtu dpt cekelat comotlah dia...huhuhuhu,,,pape pon aku sgt sayang budak comot nie...sebab______________ (fill in d blank) hhihihihihihi....dia ni jugak agak bijak lah..aku rs klu betul didikan dia bakal jd seorg yg berjaya di ms hadapan...mcm aku kecik2 pon org ckp mcm ni gak, tp aku terlepas dr landasan....

anak buah aku yg ke2 pulak si....
Nama : Nik Rayyan Naufal bin Nik Nafidzal Adib
Umur : 6 tahun (2011)
nie yg se2nd..yang nie sgt2 comey...ms mle2 dia lahir, aku tgk mcm anak alien (dia lemas dlm perut sbb kakak aku xpandai nak teran)...mcm anak org puteh pon ada..pd pandangan mata aku la.....nama timang2an dia YAYA..hahahha sibuk nak nm manja jugak...tp dia ni mmg bijak...tgk cr dia pon tau dia nie bijak..mgkin mewarisi mama papa dia yg bijak2 belaka kot...cme aku xberapa ske dia nie melampau taksub ngn umah atuk kelantan dia..langsung xboleh nak kuar dr umah tue..ntahla kenapa...sia ni sgt2 hyper...aktif memanjang, dr kecik smpi sekang ada ja perangai dia yg buat org geleng kepala..smpai klu org yg xske bdk2 tue, msti nyampah tgk kaletah dia nie...mengada2 n terlalu hyper...pahtu menangis klu xdpt pape brg...ya Allah...xsalahkan dia jugak sbb ms dia dlm belly dulu pon dia mama dia selalu sedey2 n kurang kasih sayang...selalu ada mslh...kesian..effect jgk kat bebudak wlupon dlm belly....dia adalah pencinta SPIDERMAN-ULTRAMAN-SPIDERMAN....balik2 2 hero kanak2 tu lah yg dia minat....smpaikan spender pon nak spender otromen....cute cute....klu dia rajin belajar, he might be a very successful handsome young fellas.....jgn bnyk sgt ikut perangai TOK KELANTAN n papa sgt udahla.....huhuhuhuhuhu


Yang ke3 pulak....
Nama Penuh : Nur Balqis Rifhan binti Azhar
Umur : 6 tahun (2011) (sebaya ngan Rayyan cme Rayyan lahir bln 4, dia bln 5)
inipon bdk comot...anak abang aku gak....heheheh adiknya si danial...umur 6tahun dah masuk pra sekolah...sekang nie dia nie sgt2 banyk tanya...semua bnda dia tanya. tp ada 1 sbb aku ske ngan dia nie, dia nie cpt paham n dia akan ingat apa sj yg aku/org ckap kat dia....dia sgt bijak dr kecik lg...dia nie ms br lahir xcomey...pahtu dia jd sgt2 comey..tp skang xcomey balik..hehehhehe sbb dia dah jd bdk comot...aku ske rambut dia sbb dia lurus bangsat xmcm kami2 yg kerinting ala2 anak org asli...kahkahkah....

Yang ke4...is my feveret niece...amat2 comey n energetic...n she's full of different tp cute characters....lain sgt2lah...sgt pandai amik ati org...mle2 dia buat kita marah n geram mcm nak picit2 pahtu dia amik ati kita seolah2 dia d best baby ever....hehehehhehe
Nama penuh : Nik Raniya Naurah binti Nik Nafidzal Adib
Umur : 5 tahun (tahun 2011)
bdk comey lalan...i like dis girl....my hubby ckp dia nie resemble aku..hahahha...perangai sejibik mcm aku..degil nauzubillah....xhengat...hahhaha...tp dia sgt2 kiut.... "wait for me" "mama,watch out" "oh damn"....hehehehhe itulah kate2  yg dia selalu sebut..pahtu dia akan tny soklan yg kiut2...pahtu dia ske wat bnda yg kiut2...pahtu dia ske ckp "anya kan princess"...sgt kiut....hehehehhe manalah dia nie dpt perangai kiut2 nie..mstilah dr lalan dia yg kiut..hehehehhe....harap2 dia membesar jdik wanita(ewah ewah) yg kiut n berjaya dlm hidup dia....jgn lpe lalan ye sayang....





anak buah yang last adalah...
Nama penuh : Nur Insyiroh Rifdah binti Azhar
Umur : 3 Tahun (klu lps2 kawen je aku dpt anak, anak aku dah besar syiro nie lah. sbb aku yg kawen, mak syiro yg peknen..hehehehehe)
syiroh ni comey..mmg sgt2 comey tp dia nie buat hal dia sendirik jer....pahtu dia tegur semua org hu hu hu...besarnye suara dia..hehehehe tp mmg comey sgtlah dia nie..yg nie pulak family aku ckp mcm aku gak...dr segi rupa n perangai ms kecik2...raniya ikut perangai aku, syiro ikut rupa...well mn lah bdk2 yg comey nie dpt perangai2 elok2 nie...heheheh mstilah mcm lalan diorg..hehehehheh

sekian............



3 comments:

hezrina83 said...

cumill lah yang budak baju pink rambut kinting2..hikhik..gaknye anak aku num2 nie rambut kinting kot..huhu

Azfa Bt Hj Baharudin said...

rambut kinting tym budak2 comey la nurul...klu anak second ko nie rambut kinting ley join contest bdk comel carefour..msti judges ske..hehehhee

wan nurul hezrina said...

yerker..takmaulah ambut kinting..cam ambut akoo susahnak sikatttt..huhu