Tuesday, June 26, 2012

Family Day Baucar ~part 1.2

sambungan dari part 1.1

siang sukaneka, malam sukantara lak.ahaks.aktiviti berjoget lambak sampai patah pinggang.aku tgk bukan retro lg dah...mcm agogo pon ada.most of the song picked, kebanyakkan nya dr zaman agogo!!zaman 60's to 70's..pengetahuan aku la, RETRO is about 80's...zaman mak2 n pak2 pi blow rambut...hehehehe

tp apa2pon memang havoc!!!sangat!!!

aku sampai lambat malam tue, wlupon tugas aku sepatutnya amek gambar tym red carpet, aku terlewat, ekceli aku yg paling last sampai.ni semua gara2 kad hotel tue hilang...tu la gedix sangat nak masuk2 je aircond ada, aku selit kad ATM kat tempat taruk kad tue.supaya bila aku keluar bilik, aircond n letrik tak mati..so air dalam peti ais sejuk jer, n masuk2 bilik dah sejuk...pahtu kad bilik tu g letak kat atas meja solek.ms nak kuar bilik, laki aku mtk kad, aku cari atas meja solek takder...mmg hangenla dia tym tue.mengamuk sakan sampai dia taknak ikut aku g RETRO NITE tue...nangesla aku tym tue..dah bersiap2 bagai nak rak, tetiba dia tanak ikut.cari punya cari, rupa2nya kat bawah meja solek.dahla lampu bilik hotel romantik je, org rabun ayam macam aku nie kompom la tergagau2...agak2nya aku tertolak kad tue tym aku letak beg alat solek kot.aku tertolak kad tu jatuh ke bawah...

akhirnya dari bilik hotel ke dewan aku naik kete.tu pon sampai2 je dia halau aku turun kete.dia nak balik bilik.pujuk2 nangis2..dia tetap tanak ikut.aku pun turun ngan beg kamera n hati yg gundah gulana...tp baru jalan sampai kat depan pintu dewan!!dia tarik tangan aku sambil semyum...Alhamdulillah....kalau tak nanges aku beretro sengsorang kat dalam dewan tue...

aku apa lg, bukak tripod n pacak kamera..suami Pengerusi dah ada kamera..dia dah kaver bahagian belakang dewan..so aku aim nak amik gambar bahgian depan dewan jerlah....bolehla pacak tripod utk amik video!!!

red carpet ke mana...
kambing ke mana...

aku dok sengsorang sambil layannnnn zas zas zas ssemua yg berlaku kat pentas tue..sesambil menyaksikan bebudak2 anak2 staff yg beronggeng sakan atas pentas...jangan tahun depan budak2 kena kandang dah la..memang buas2 gilew..semua dah hilang kawalan!!!di sebabkan dengdorang nie, keadaan jadi kucar kacir.mmg ssh nak handle bebudak.tambah2 yg tak dengar cakap

MC Zila n Fairose dah menjerit2 suh tengok2kan anak memasing.tp masing2 main lambak jer..klu menari tertonggeng senyap2 kat atas pentas takpe gak..ni siap kacau kamera, patahkan whitesheet whiteboard lagi..macam2 budak2 nie.nak lempang anak orang, bila tegur tak dengar..

paling hangin tym dorang kacau kamera aku..tgh elok2 amik video tetiba datang tarik tripod aku..macam mak bapak korang punye je kan kamera tu..aku ni dok luah perasaan kat cni.kang ada mak2 yg terbaca, jangan marah okey..teguran je ni kot.jagalah anak2 anda!!!kerana anak2 anda dah kacau orang2 lain..tambah2 aku yg takder anak nie..mmg sensitip dgn anak2 orang..kalau yg comel jd geram mcm nak cium2 nak gomol2, tp yg degil pon jd geram gak..macam nak belasah je budak2 nie...

IKLAN : MALAM RETRO NI LAH TRIPOD AKU ROSAK!!sbb bergelut nak ngelak dari kamera kena tarik dengan anak si polan bin si polan...aku terpatahkan tripod aku sendiri!!!dahla first tym pakai....adoi!!mcm nak nanges jer..tp apa boleh buat.budak2 mana la ada akal.so aku tala kemarahan aku kat mak bapak budak2 nie..awasilah anak2 anda, jgn sampai diorang merosakkan harta benda org lain!!!kalau aku terlempang anak ko, ko jangan nak mengamuk kat aku... :)

takpelah, layan gambar je lah...









memang best lah..adiah cabutan bertuah memang adiah terbaik...havoc best wa cakap lu..review banyak pon tak guna..korang dah tgk sendiri gambo2 kat atas kan???

tp antara yg paling terbaik adalah...




hehehehe presenting my teddy bear.....ala tomey tomey..ni la beruang comel!!!hehehehhe


Monday, June 25, 2012

Family Day Unit Baucar~Part 1.1 (Bahagian Pinjaman Perumahan)

Amik kau satu dunia tau aku keje kat mana..hahhahaha

entri kali ni berkisar pasal aku, en bear n opis matter!!tp bukan cerita sedih.cerita hepi actually!!aku memang enjoy semaksimum mungkin utk lupakan hati yg berkelana...n utk pastikan en Bear berpuas ati dtg cni...supaya bila balik Putrajaya dia tak ungkit pasal tak seronok ke, bosan ke....risau aku!!!

nak bocorkan rahsia : mggu lepas aku bergaduh teruk pasal family day, actually dah lama dia suh stop jd AJK or wutever kat opis!!slps apa yg berlaku sblm2 ni kat aku.tp dia diam jer, bila aku bw balik keje opis ke rumah.cme last week dia bunyik dan kali nie agak teruk, melarat2...n dia mmg nekad tanak ikut aku g Family day (buat muka cuak~mmg cuak giler)..en bear nampak jer mcm sporting tak hengat n hepi jer 24jam, tp senarnya dia ni kepala hangen nak kita ikut ckp dia jer...klu tak ikut kang kena panah petir lak, tak cium bau syurga...##dilema seorang isteri berkerjaya##...3 hari jugak kami tak bercakap.cakap yg penting2 jer..setakat tanya dah mkn lom tu je la..pahtu memasing buat hal sendiri..aku men laptop dia main gitar..dia main laptop aku buat2 bz dlm bilik baju aka bilik jahit.tp alhamdulillah lepas 3 hari dia pujuk aku balik n lps dpt sedaktif yg cukup dr aku..dia bersetuju nak ikut!!

mood aku 2 hari ni elok.sbb aku berjaya releasekan tensi walaupon percutian ni satu hari jer...ni nak habaq ni, last sabtu(kemarin ja pon) aku join dak2 opis g melaka..g Tg Bidara Beach Resort ##di bawah pengurusan baru##..hihihi mcm cuak jugak sbb tgk review hotel kat Agoda, masing2 ckp tak worth it datang Resort nie...

First impression tym sampai : Not Bad la tempat nie!!!!

Dengan penuh harapan agar hati akan lebih tenang di Melaka, kami bertolak dari Opis dalam kul 10.29pg gitew.Tunggu ketua rombongan la lambat sgt..hahahaha...aku keluar umah pon dekat kul 10, tu pon telepon dulu ketua rombongan, klu dorang dah gerak, aku kerahkan Ayoub meluncur lelaju kejar balik dorg.hehehehe...tp nsb aku baik ketua rombongan pon lom sampai lg...lps jer ketua datang kitorang bc doa agar diselamatkan perjalanan.almaklumlah, mcm aku nie first tym beb dtg Tg Bidara...(yeke first tym, aku rs mcm penah sampai tp tak pasti bila n sampai daerah mana)

kita bergambar dulu sambil minum kopi

macam biasa aku akan menyorok di belakang orang kunun2nya nak kaver badan aku yg mcm nangka masak ranum nie


usai baca doa, kami pon gerak dengan bahagianya...best perjalanan kami, aku kejar ko, ko kejar aku balik...kejar mengejar...ikut jer bontot Myvi MBX milik kak Sha..bukan men laju lg bawak...nasib baik ayoub berenjinkan Twin Turbo dgn kuasa kuda!!dptla nak kejar MBX kak sha...aku pon tak berapa ingat kereta2 lain..dok follow jer perdana hitam evo3 dak wanie....ataupun EXORA Bold Turbo si Zila...wah semua cerita nak turbo ajer!!!hahahaha...cerita kasik gempak beb!!tanak kalah!!!


Rombau beb, rombau!!!suke lalu jalan nie, banyak tul rumah2 tradisonal kat cni.cantekk sangat!! :)

dlm kul 1 kot kitorang sampai Tg Bidara Beach Resort tu, takderlah susah sgt pon, walaupon 2 kali tawaf roundabout takut salah masuk simpang!!!hhehehhehe

petang tu acara sukaneka la apa lagi.aku nie bising je lebih, bukannya bersukan sangat pon.hahaha, mcm biasa alasan nak amik gambar.ahaks...acara yg aku masuk hanyalah lambung belon, isi air dlm botol ##tp lom sempat lari, wisel dah bunyik## pahtu tarik tali seround dah macam itik kena sembelih, mengah!!!!aku adalah seorang penghidap asthma tegar yer...alasan lagi!!ahaks.....sket2 boley, insya Allah,tp aku tarik  tali menang tu seround tue..hehehhehe bersungguh tarik smpai tak sedar yg aku ni br baik belikat itu hr..adoiyai...nsb bek menten...tak jd pape...

ni ahli kumpulan aku..kumpulan sarip dol..gagah2 kan diorang..aku mcm biasalah mmg takkan ada dalam gambar kan..tp ni lah ahli2 kumpulan aku...semua sporting2...sempoi2...alhamdullah dpt grup nie..hehhehe

utk acara pertama aku wakilkan en bear jer...dia JUARA beb..acara SAYANG BELON kot ##dlm acara ni kita kena letak belon kat kaki, sesambil pecahkan belon org len kita kena jaga belon kita agar tak pecah, the last person yg tinggal adalah pemenang## acara ni kategori lelaki 4 hero kuning FINAL..tp diorang suh lawan gak pdhal kan acara berkumpulan..kompom2la kami KUNING dah menang...kan kan kan!!!tp en bear aku adalah champion yok!!!hihihi

 

awal2 aku dah pesan kat en bear..tolak jer lawan2 tu sume..hahahaha ##mentang2lah laki aku aku paling gagah dan besar## utk acara ni, perempuan di menangi rumah merah...kalau Zila tak terpijak belon dia sendiri, aku pasti kami menang!!ahaks..adatlah menang kalah..ya idak???sesaja ja nak tunjuk kunun2 ada semangat kesukanan!!hehehehehe

Acara kedua adalah SEMAKIN JAUH SEMAKIN SAYANG ##acara ni menguji tahap ke'gentle'an kita...methodnya adalah sebijik belon berisi air di beri kepada setiap pasangan.si A akan membaling belon utk ditangkap si B..slps satu balingan urusetia akan mengarahkan kita berundur ke belakan setapak..selagi belon tak pecah selagi tu lah kita di kehendaki membaling menyambut dan melangkah ke belakang##

aku awal2 lg belon dah pecah!!hehehehe

mula2 aim dan baling!!!
 lps tu sambut lak..tak dapat sambut belon jatuh ke tanah walaupon tak pecah kira OUT....tp kes aku belon pecah kat badan aku...perah ;a jawabnye...perah jgn tak perah!!!hehehehhe
dah basah nangeslah...sedih hukhukhuk
acara ni champion 3-3 finalis adalah wakil dari rumah Merah!!!!!

next acara adalah ISI AIR DALAM BOTOL ##method berlari membabi buta ke arah laut terbentang indah, pahtu celup2kan span ke dlm air laut..n then lari dgn penuh kelajuan ke arah si pemegang botol..perahkan span smpai botol penuh...##aku n en bear masuk acara nie...tp kami ada wakil tolong lari, aku pegang botol jer!!!



game ni MERAH champion jugak kot!!tak pasti lah!!!yg pasti kami kalah..ahaks....

game seterusnya adalah PASSING GETAH PAKAI STRAW ##method adalah passing getah pakai straw lah..adoi....jangan guna tangan NoNoNo...OUT karang## aku tak masuk acara nie, aku wakilkan laki aku...drpd dia sibuk jd babu baby dok men pasir.biar dia men game berfaedah nie...


tengok tangan dia..mesti geram jer macam nak pegang2 jer straw tue....
 


utk acara nie pasukan KUNING adalah juara!!di ulangi JUARA!!wellll.............

hhehehhee

last but not least..acara paling digeruni ramai...gerun sebab tengok badan laki aku mcm beruang kutub kan???hiihihi.....welll, wut to say, makanan dialah nie..wakil Pangkalan Udara Kuala Lumpur nie..hahahahaha....berposisi ankle!!!!!!!!poyossss






kelihatan pasukan sorak rumah merah sdg memberi sokongan padu..hehehhehe....kami bergabung team merah n kuning utk game nie...bautla macam biasa..satu team satu team..baru fair n squarepant!!!!

hehehhehe...wutever..takpe..kami 2 pasukan tetap hebat!!!oooyea....JUARA JUARA JUARA!!!

so keputusannya keseluruhan

MERAH Champion
KUNING Hampir Champion
HIJAU DAN BIRU Langsung tak champion...

AHAKssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss......:)


Friday, June 22, 2012

feeling terribly down part 2

saya mintak maaf kalau kata2 saya mengguris mana2 hati yg membaca...tp saya hanyalah manusia biasa, saya tak suka nak cari gaduh..saya tak suka perasaan bila ada org taknak cakap n tarik muka dgn saya..tp tolonglah maafkan saja saya nie..saya ni mmg budak yg penuh kekurangan...saya pon kdg2 terbuat salah jugak..saya bukan malaikat okeh!!!!

terima kasih sbb sudi baca luahan hati saya!!!

saya sayang anda semua!!!


Wednesday, June 20, 2012

feeling teribly down

down down down
itu yg aku rasa
sepanjang mggu lepas termasuklah hari-hari dalam minggu nie, aku terasa amat down sangat2
aku rasa sangat letih sangat sibuk sangat menyampah sangat fed-up
korang tak rasa apa yg aku rasa
so korang takkan paham apa yg aku rasa



insyaAllah mood aku akan kembali pulih dalam sehari dua nie, atau seminggu dua lagi.just bear with dis feeling...cuma ada pesanan utk semua yg membaca:

##saya manusia biasa mcm anda2 jugak..saya tidak di beri elaun lebih utk buat keje2 lebih yg korang tanak buat...saya pon manusia biasa, sistem badan saya dikawal oleh nerves2 yg korg pon ada...klu saya bekerja lebih dari anda semestinya lah saya akan rasa letih.walaupon anda2 tidak mungkin mahu menggalas beban2 kerja amal saya, tolonglah jangan tambah lagi beban2 keje saya dengan your IMMATURE habit

##walaupun saya rasa terbeban saya tetap tidak lokek memberi bantuan kpd yg memerlukan, tp kalau saya rasa anda2 hanya mintak bantuan yg pd saya NONSENSE tahap budak sekolah menengah pun boley buat, saya mintak maaf.saya tak suka nak buang masa saya utk bantu anda..tolong buang perangai2 cepat SENTAP korang sbb saya takmau dihantui rasa bersalah tahap nak mengadap muka anda pon saya malas


##Azfarizan Baharudin bukan pegawai sistem maklumat, saya hanya pekerja biasa yg bekerja dalam bidang kewangan..saya juga tidak pernah mengambil kursus2 editing, designing mahupun programming..saya tidak mahir(MALAS) menggunakan Words mahupun Excel...so tolong jangan nak tanya2 saya berkenaan benda2 yg boleh buat saya marah, sbb saya tak tahu...tolong jgn bg EXPECTATION yg menggunung kununnya saya tahu semua benda....saya bukan Google yg tahu semua benda..harap maklum...

P/S : setakat nak wat column pon takkan nak tanya saya...tolonglah godek2 sendiri..benda simple saya malas nak ENTERTAIN...as saya pon ada tugas hakiki saya jugak..kalau saya boleh godek sendri, kenapa tidak anda??? tanya diri sendiri dulu, klu taktau bertanya, tp lepas tu belajar buat sendiri sampai pandai.sampai bila kita nak bergantung kepada org lain.

##harap korang paham, saya ni seorang yang suka berkawan, saya suka berkawan dengan semua orang, smpai range kawan saya amat besar.selagi mampu nak jaga hati semua dan memenuhi kehendak semua orang, saya akan jaga....tapi buat masa nie, dari pengalaman lalu saya akan dahulukan hati dan perasaan saya dahulu sbb sepanjang menjaga hati dan perasaan kawan2 ada gak antara mereka yg tak menjaga hati dan perasaan saya sampai kadangkala saya rasa saya SENTAP....so dr saya terusan terSENTAP, lebih baik saya jaga hati dan perasaan saya dahulu..cme saya nak tekankan di sini...kalau saya buat makan2 (makan2 yg keluar duit dari poket saya) saya akan panggil semua range kengkawan rapat saya.kalau saya tak panggil maksudnya bukan sayalah yg keluarkan duit itu..itu adalah duit dr poket org lain!!!jgn nak tarik muka dengan saya okeh....saya bukan jenis kawan yg lupakan kawan....insyaAllah..klu saya takde duit saya takkan buat makan2 kat umah saya...klu belanja2 kat luar tue, itu bukan cara saya!!!! so tolong kenali saya supaya hati2 anda tak terSENTAP dengan saya....

saya letih sangat
saya ada banyak kerja
saya taktau nak mintak tolong ngn sapa
n kalau boleh saya taknak mtk tolong ngan org sbb saya taknak menyusahkan korang

harap maklum

saya sayang semua kawan2 saya

P/S : SEMUA YG SAYA TULIS KAT ATAS EKCELI SENTIASA BERLAKU KAT DIRI SAYA, BUKAN SETAKAT DUA TIGA MINGGU NIE JE.DARI DULU KOT, BIASALAH TIADA MANUSIA YANG SEMPURNA.SAYA MAAFKAN SEMUA!!TAPI KADANG2 SAYA JUGA TERSENTAP DGN PERBUATAN SEGELINTIR YG LANGSUNG TAK MAHU MENJAGA HATI DAN PERASAAN ORG SEKELILING MEREKA....




Monday, June 18, 2012

wordless Mondayyyyy yg mandom!!!!!!!

 Dengan Lafaz
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Berdoalah pada hari ini
 .Ya ALLAH, Engkaulah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, bantulah kami suami isteri agar kami dapat mengerti, menerima, mempercayai dan memaafkan diantara satu sama lain. Bantulah kami suami isteri agar kami dapat memberi, menerima, mencintai dan dicintai antara satu sama lain. Ya ALLAH berilah kami kekuatan untuk kehidupan yg lebih baik, lebih indah dan membahagiakan."
...Amin ya rabbal 'alamin

Sunday, June 17, 2012

Baby Tecik Yang Sombong

oooooo
dah tak kenal Lalan jer....sbb sombong ngan Lalan..Lalan kansel photoshoot awak arini...hehehhehe

Layan candid pitcha je lah yer