Tuesday, May 31, 2011

jenjalang di teluk batik

27-29 Mei 2011...xtvt meletihkan diri di teluk batik,lumut

Gerak dr Putrajaya around 7pm..g anto si Awang kat Segambut, baru gerak...lum sampai sg buloh aku dah koma dlm kete..tggallah laki aku drive sengsorang..kesian dia..mle2 mmg dah d beritahu oleh kakak aku..exit kat Bidor..tp akibat aku yg terlena..sampai ke Kuala kangsar cr exit Lumut xjmpe2...last2 pusing balik masuk ikut Jelapang...around kul 2am br sampai ke tempat penginapan....sampai je otel pengsan aku laki bini sampai esoknye bile abah aku dok tepon ajak turun makan...kuikuikui
Lepas je makan gerak g Teluk Batik..xtvt bebas (riadah) dimana kakak+adik n anak2 kecik g mandi manda kuak lentang smpaila kena sengat ngn obor2 terus naik tukar baju...kuikuikui...mcm biasa abah aku xsihat so nak jln2 lebih2 pon xdapek la sbb kesian dia kena tggu lama...xsmpai 3 jam pon kat pantai dah tukar2 baju n besiap2 nak balik otel...
Sblm balik g cr makan lu, lunch smpai lebam...pahtu balik otel mandi solat golek2....then gerak ke Pekan Lumut n bershopping dgn jayanya...tp spt biasa jgk xdpt nk berjalan2 dgn bebas dan bahagia sbb tpaksa tinggal abah dlm kete sbb dia xlarat nk berjalan n xder wilcha utk di tolak...huhuhuhu...sptla aku beli jajan2 kat kengkawan n 4 helai t-shirt utk aku n hubby....

hari pertama ~ bersukan air di pantai Teluk Batik


my SIL n my niece...tgh kire jari nak buat peace xjadik2

xtvt ke2- bersukan air di swimming pool otel

xtvt ke 3- bersukan air di Marina Waterpark

my big bro ngn doter si Pemalu Insyirah

hari ke 2 - berlagak bergaya dgn kete baru kakak aku..kuikuikui.....Grand Livina, pemanduan ibarat sedan, fungsi seakan MPV...wat iklan jap

ni bergaya lak dpn VIVIan adik aku...kuikuikui...asyik belagak ngn kete org jerrr kan?????hehehehhe

alki aku jadik tak ketahuan stlh cubaan mengambil gambrnya berjaya...belagak mcm artis femes je, xske org amik gmbo dia

cbe menahan kepanasan

marina cove villa......bolehla, affordable la jugak cme makan mcm kureng jerk...

rayyan with his Otromen Keychain...

xtvt menajamkan minda dan menanamkan semangat patriotik+cintakan negara dgn sejarah2 malaysia

kompleks sejarah pasir salak....sgt2 beneficial dpt dtg sini...cara pendekatan awam to history amat2 berkesan2

abang aku - tym ni panas yg amat sgt

hubby abah n mummy ngah berbincang...ntah bincang ape ntah tu serius amat

otw nk balik singgah tgk menara condong teluk intan

inilah hotel yang dah d tempah kakak aku sebulan lebih awal...arga semalam adalah rm260 (apartment 2 bilik)


 Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Friday, May 27, 2011

bila nak terer

MMM, dah brapa lama terjebak ngn DSLR..tp aku masih lom dpt hasilkan gambar yg cantik...puncanya sbb malas nak mampus...
1)malas nak practice
2)malas nak g kusus
3)malas nak outing amik2 gambo
4)malas nak pegang kamera besar2 stiap kali nak kuar

mcm2 la malas nye...sbb tu lah xpandai2..sape yg salah???saya lah..hehehheheh....
skang ni baru nak mule balik, bukak tutorial, belajar sket2....insyaAllah..akan ku cuba hasilkan gambo yg terbaikkk....

ni antara gambo2 malam (sunset) yang aku paling ske..ni pon gmbor tym aku ngan D60..ngn D90 aku lom bejaya amik gmbo mcm nie lg....


ni gambo terbaekkk....sgt2 ske gambo nie......huhuhuu....xedit teruk2 pon..adjust saturation/hue jer dah dpt hasil mcm nie...bilalah nak dpt captured mcm nie lg..huhuhuhu

Friday, May 20, 2011

majlis lagi.....

Semalam yakni 19hb Mei 2011, berlangsungnya sebuah (sebuah????) majlis yg gilang gemilang, amat berprestij di hadiri ribuan manusia pelbagai lapisan...hahahha...yuxxx...xderlah, gimik je tuh..apa yg sbenarnya telah berlangsung hnylah sebuah majlis yg agak meriah yg hny di hadiri staf2 baucar....iaitu MAJLIS PERPISAHAN PEGAWAI+MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH SUKAN DALAMAN SEKSYEN+MAJLIS HARI LAHIR (April~Jun)...
Majlis perpisahan utk 3 org staf bcr yang berpindah atas dasar NAIK PANGKAT....3 org pegawai tersebut adalah Pn Maznah+Pn Shamsiah+En Hafiz....dan bakal menyusul Pn Azfa (naik pangkat jugakkah)..kuang kuang kuang...sy pon bakal menyusul taw...hehehehe























Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

excitement

suppose, i upload dis entry yesterday, tp atas dasar bz yg amat sgt...terpaksalah i upload dis today..tp lom basi lg cite nie.sbb, i still cherish d joy of yesterday today...hehehhe...nak tau sbb ape???sbb i terlalu happy last day..sbb sbb sbb..hehehhehe...sbb nie lah....
sbb inilah..hehehhe......
dats y i'm so so happy...rs mcm xlayak jer menang sbb xcantik pon design i..huhuhuhu..tp dah menang....juz shut my mouth je lah..hehehhe.....tp yg aku xsangka adalah adiahnye yg agak 'BIG' for me...the suprises...the trophy...the 'envelope'....mmm....too too worth it...hanya berbekalkan idea yg xseberapa, kaler pensel pelican rm4 yg aku beli sehari sebelum....n i received too much....malu i...huhuhuhuhu
saya suka piala....suka sangat...


Tuesday, May 17, 2011

letih yang hampeh

ceciter ceciter..nak citer pasai xtvt sehat aku training berkawad kiri kanan kiri kanan selama 2 minggu..akhirnya kecundang..xkisah sgtlah, tp reason kekecundangan tu yg mcm buat aku frust mrust....reason mengatakan kami kalah sebab bawak rambu rambu ba rambu ramba tu yg fedap tue..kata perbarisan hari sukan..oppps pesta sukan..di tekan kan perkataan pesta itu yer..pesta kan tmpt kita berhuha huha gumbira. nape nak strict sgt mcm pertandingan kawad kaki antara pasukan pengakap sekolah2...huhu..frust..tp adatlah kalah menang..wlupon frust frust dan frust.....sehari sblm pertandingan, dpt final result yg kami xkan d sponsor kasut..dah mcm frust sbb membayangkan mcm2 kaler kasut dan ketidakseragaman yang nyata...tp redha jerlah...mcm xkenal BPP...hehehhe...tp wutever pon..enjoy dos pix lah yer...
bergambar sebelum acara berdiri tgh panas beramai2

get ready utk berbaris kiri kanan
bergambo bersama maskot yang supa kool terhangat d pasaran
sempat lg men pis pis sblm kawad
maskot yang vogue n seksi
siyes giler mke tgh kawad
sblm kawad men candid2 dulu..xpelah xmenang asalkan kita enjoy!!!!
peace no war..yg penting kami happy
ratu pelekat.....dpt num 3..jadiklah tue..hehehhe
abg2 askar yang wat persembahan..best...sgt seragam as dengdorang mmg dibayar utk berkawad...
pasukan dr akuntan negara...dpt tempat ke perbarisan...sila perhatikan keseragaman baju+sweater+seluar yg ada line2 ijau+kasut yg menggabungkan warna tema ijau dan biru tua..sgt seragam....
BPP adalah di antara pasukan yang terdiri drp peserta pelbagai size...dr kecik sekecik2nya hinggalah setinggi dan sebesar saya...ada lg tinggi tau...klu kontinjen lain...tinggi lebih kurang jer..tp kami adalah kontinjen yg comel....tgk baju kami..cantikkan wlupon xdpt kasut ngn sweater..tp kami ttp menten cantik tau..huhuhu
ini kontinjen yg menang..pengurusan, MOF...sgt2 seragam.....n dorg mmg xder bawak props...dgr citer jajes adalah askar yg bertanggungjawab melatih dorg nie....klu begitu korang rs adakah keadilan berpihak pd kami???oh tidak.....
ni dapat tempat ke2..dari MOF...seragamlah sebb sweater n kasut dorg...
pasukan ni senasib dgn kami...xdpt pape pon...cme dorg nie bernasib baik sbb kasut n sweater dpt...cme dorg bwk props sbb tu xmenang...
poo n chitra..
tym ni lum dpt keputusan kawad...masing2 muke lega sbb dah abes seksa berjemur tgh panas...n mke puas sgt sbb ramai yg ckp kami bakal menang...sbb terbaik...
anak2 dara dari johor....
tggu result...
datuk masuk acara berjalan kaki pegawai2 tinggi MOF
jadik pompom gurl adalah acara sampingan kami....
jadik model sambilan pon adalah sebahagian drp tugas kami hari tue..hehehhe
liniey n fazilah bersama hero kecil..
maknye si hero2 kecil
maziah si olahragawati of the day..tahun depan ko ada saingan hebat maziah..sbb aku nak masuk bertanding...kahkahkah
mke berdebar tp xper ko mmg sprinter...
masih lagi bergaya
apa kejadahnya si adeep nie...hehehhe

maskot yang menjadi poojaan gadis2, mak2 gadis dan teruna juga jejaka di tapak pesta..hehehhe



       
pape pon yang penting kami enjoy+dapat baju free+dapat seluar track free+dapat makan yang maha kenyang mewah nya+++hepi hepi hepi

at least ada buat xtvt berfaedah n tambah satu xtvt opis utk di masukkan dlm LNPT tahun 2011 nie...