Sunday, June 26, 2011

cerita tentang MACARONS...

Sekang nie mn2 blog pon nmpak entri pasai macarons..mmg fenomena malaysia sekang dok belajar wat macarons (selepas cupcakes)...hari sabtu lps aku ada join kelas wat fancy cookies..spt yg aku post last entry tu la...pahtu td br ushar blog cikgu RINA...tgk dia wat macarons..n packaging..sgt2 cantekk...rasa rugi lak xmasuk kelas macaron arituh....kwn2 g la kat blog cikgu rina angelcupidkitchen.com yer....tgklah hasil2 keje dia yg sgt2 kreatif..menepati selera saya.....mmmmm....n shock jugak bila tahu cikgu Rina nie seorng engineer...mak aiiii.....
nie yg aku buat...xcantekk la d bandingkan ngn cikgu rina nye hasil....

Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Saturday, June 25, 2011

kukis kukis kukis....COOKIES MONSTER:P

Nom Nom Nom...ske2 join kelas wat kukis...
Venue: kompleks Kejiranan Presint 11
Fee: RM15 sahaja...murah kan????Perbadanan dah subsidi separuh..hehehhee

Mcm xcaya aku join kelas kukis, sbb aku bknlah jenis penyabar nak tggu kukis masak dlm oven..tp aku join jugak, juz nak menambahkan ilmu di dada..ewah ewah...tp kukis aku cntik n aku really2 enjoy tym nk decorate kukis aku...sgt2 best....buat outline, pahtu wat flooding...wat polka dot besssstttttt sgt2....







wat outline dulu.....

pahtu taruk flooding.....inilah hasilnya...hehehhehe


mekjue pnya hasil

kak raji pnya hasil..hehehehe
Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Birthday Bash ~Kak Jue + Wahyu Treat

Jumaat,Putrajaya- 24 June 2011...
Venue: Johnny's Alamanda

Berlangsungyna sebuah majlis mkn2 sempena besday wahyu n kak jue..wlu pun majlis nie simple n hanya menjemput kwn2 terdekat kerana kekangan bajet dr penganjur..hehehehe....xtaw nak ckp ape..biar gambar bercerita segala.....:)















Our dessert~Banana Split RM5.90

WASSALAM.......ALHAMDULILLAH selesai sudaaa....:P
PS: Klu org lanje bedal ajer...jgn bnyk cerita..sedap xsedapp belakanh kira..bukan kuar duit kita pun kan??hehehhe...moral of d strory...manusia ni d lahirkan berbeza2 selera dan minatnya...nak memenuhi semua citarasa adalah tidak mungkin bg kita manusia biasa yg xberkuasa......WE HAVE NO POWER IN FULFILLING OTHERS....:P
Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Wednesday, June 22, 2011

Seakan ada yg tidak kena...

Sekarang, asal bukak fesbuk jer, org post gambo anak..lebih sadis lg klu profile pix pon gambo anak jugak..adoiyay...dah hampir 4 tahun kawen, lum sekali pon aku ada tanda2 membolehkn aku anak.bkn xley beranak..g check doktor aku sihat, suami pon sihat.adala tue, sbb nape tuhan xnak kasik aku anak..pecaya je lah dgn qada' dan qadar tuhan..setiap apa yg berlaku msti ada hikmahnya...InsyaAllah..

Sekang nie klu tgk org bawak baby/org peknen aku ada rs sedih jugak lah..jauh d sudut ati aku jelez..tambah2 pulak bila ada d antara kwn2 yg taruk nama baby diorg dgn nama2 y aku plan nk bg kat baby aku (klu aku beranak nnti)..dah bnyk dah nm yg d kebas org...huhuhuhu...sgt2 terkilan...nnti aku nak taruk ape nm baby aku????...huhuhuhu.....

P/S: kawan2 doa2kanlah kebahagian aku n suami..semoga aku pon dpt merasa sakit bersalin+susahnya besarkan seorang anak+tersenyum sorg2 kdg2 tergelak besar tgk kaletah anak+menangis gembira saat anak panggil aku EMAK sblm tutup mata buat selamaNya...Amin....


teringin sgt nak twins...xkisahla baby boy ke baby gurl ke..or boy n gurl...mmmmm.......harap2 dptla menjadi kenyataan.....:(

Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Monday, June 20, 2011

Leha ooo Leha....

Dua hari lepas aku baru tahu yg peneraju utama cte Nora Elena gadis yg laki aku gila2kan dr dulu merupakan adik penyanyi kiut ala2 mix Sam Bunkface...aku dpt tau dr adik aku...Si Leha (panggilan laki aku) nie mmg comey..body pon mantap..mcm xsangka yg dia nie budak kanyaq(budak2 laaa~itu bhsa kedah) lg, dia lahir tahun 1990, betul la kan still teenagers ak???:P.....yg lagi aku xsangka..dia adalah adik SAM...aku mmg minat lagu2 bunkface..Sam pon boley tahan comel+sengal gak...gila2...mmmm, aparaa aku nie, mmg ketinggalan zaman...mmg xtau n mmg xsangka pon yg dorg ni siblings....2-2 talented, 2-2 kiut, 2-2 ada cr tersendiri.....



P/s: mak dia org puteh kot....anak suma comey2 ala pan asia gitu :P


Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

dustbin=ME??????

Klu kat kg org kuat mkn nie, di gelar tong MDKT..tong sampah Majlis Daerah Kulim Tengah :P aku rs aku ley di ibaratkan tong MDKT jugaklah...heheheh...nak taw kenapa, sbb aku nie keje mkn jer oopss lebih tepat lg makan FREE..itu senarnya..name je berdiet tp lately semua bnda aku bedal..semalam yakni AHAD, 19 June, adik aku lanje mkn kat Johnny's.selama nie aku mkn nasi grg set jer tp semalam adik aku lanje mkn steamboat..dgn perasaan penuh tamak (adik aku yg mengoder~kebelakangan ni dia pon dah kuat mkn lebih ganazz dr aku)...oder set steambot utk 2 pax (RM29.90)+nasi putih for 2 pax (RM1.40~satu mangkuk 70sen jerr)+chicken wings 5pcs (RM9.90)...nmpak bnyk sket tp ditambah ngn soup steamboat..mcm nak pecah perut kami...smpai tapau ayam wak balik utk mr huBB....








Kesimpulannya mmg terbaekkkk wokkk....hehehehhehe...
Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Friday, June 17, 2011

kaki ku di muka mu...kau mahu??????

Klu pg2 dah kena jumpe big boss pasai 5S mmg aku hanginnn...aku pon konpiuslah, kenapa selalu sgt jadik isu pasal 5s..apa yg dorg dengki sgt klu tgk baju biru nie..big issue sgt ke??aku plg benci klu bnda kecik d besar2kan..n bnda simple d remeh2kan..mmg perangai org kampung lah...tolonglah, klu xnak co-operate tolong jgn sshkan keadaan.aku dah ckp terseksa nk melayan perangai sorg2...dahlah yg bnyk kena komen pon meja ko...jgnlah nk tambah lg sakit hati aku nie...

Ini bukan cbe nk hangatkan lg keadaan..tp sendiri mau ingatlah..dahla korang xmenolong..tiap2 kali petugas 5S buat keje, korg asyik nak komplen jer..tlgnye idak...ingat kami ni kuli batak korang ke..dah menolong tue dah cukup bagus.klu kami xbuat, korg nak ke buat. yg aku slalu dgr asyik merungut jer 5s ni buang ms lah, ntah pape lah...nie lah jadi nya klu dr muda smpai tua keje ngn gomen...cbe kuar keje swasta ko taulah nasib ko klu xnak co-operate dlm xtvt organisasi...ntahlah..dah letihlah nak kecoh2..come on la...jgn jadik budak kecik yg asyik nakkan perhatian...cbe la grow up sket.korg tuh bkn nye kerani cabok mcm kami nie...korg konon pegawai...klu pegawai watla keje mcm pegawai...jgn jadik pegawai pd nm jer....bg keje ko xnak buat, tau nak bz bodi hal org lain jer..kata ketua 5s konon...tau mereport ja.....BORING.....

Dah banyak kali laki aku suh letak jawatan, tp aku xsampai ati nak lepas tgn.sbb aku tau klu aku n geng xbuat sape lg nak buat...kami paham masing2 bz.pegawai atasan plus pegawai kanan mmg bz..nk meeting lg nak ape lg...pegawai yg x atas nie..pon bz..wlupon ada "org tue" tau tgk katalog n print resipi jer..pegawai2 27 nie pon bz, fail bnyk..n most of them terlibat ngan KELAB BAUCAR...so, kami pon buatlah..mmg standart kami setakat buat 5s ja...keje cleaner nie kan seswai utk kerani jer...tp xpe, kami buat..tp tlg jgn kacau keje kami....FRUSTTTTTTT.........

Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...
p/s: bukan bermaksud nak kurang ajar...tp bayangkanlah, klu every week bnda nie jd kat korg..boley tahan ker????

Thursday, June 16, 2011

besday treat ~ mekjue+azie

Makan tym...spttnya entri nie be4 g AF tp sbb mls nak bluetooth gmbo dr henpon, so jdlah entri nie terlambat sedikit....

Mle2 planning nak g mkn kat Cyberjaya, ayam penyet, tp ada lak cerite kuar dengdorg nmpak botol arak kat belakang kedai. Jadi, kami pon tukar plan...g mkn ayam penyet kat Wong Solo Bdr Baru Bangi....Rasa2 korang, best x mkn kat situ...pada aku ~TAK SEDAPP!!..hehehhe jahatkan aku...sbb dia xbg aku sup kosong free sbb tue xsedap..kihkih..tp ramai org n arga dia mahal..klu kat cyber nasi putih baru RM1.20 tp kat ctu arga nasi putih RM2.20...mahal nyer...huhuhu....tp sbb FOC aku bedal sume...tp air dia mmg gila babi mahal..air limau ais pon RM3.50...aku xsmpai ati nak oder air mahal2 wlu pon org nak lanje..tkt org yg nk belanja kne byr memahal..aku pikir jgk ati n poket org...spttnya belanja mkn nie jd benda yg "IKHLAS"..xnak lah jd benda yg ter''PAKSA" buat...aku actually xkisah pon belanja kat mn, budget besday gurl brapa...just belanja sbb ianya adalah SIMBOLIK persahabatan kami se geng...klu xlanje pon xp..jgnla sbb bnda lanje2 nie..ada yg terasa ati, makan ati...takut bnda yg spttnya ikhlas n halal...trus jd xhalal sbb xredha...mtk simpang lah dr jadi bnda2 mcm nie....so kengkawan yg lain...ley enjoy PIX di bawah....pape pon, ayam penyet set nie dah jd taik pon...hahahhaha







Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

Wednesday, June 15, 2011

demam akademi fantasia musim 9~part II

sambungan lg dr entri lps....sbb panjang citer nyer....hehehehhe

Kul 8.30 rmi org dah berpusu2 kat dataran. Tym ni aku mcm org ilang akal kejap, sbb for d very 1st tym aku tgk punyala ramai artis2 yg tantekk2 n encem2...walaweh kasut 4inci tingginya...wawawa..nsb bek xjatuh....teruja dpt tgk terlalu ramai artis yg tercarik2 tempat duduk...paling excited ble tgk SAM BUNKFACE sbb ai mmg ske bunkface.....yg lain2 xteruja sgt2 la..biasa2 jer.. cme ske sgt lah dpt tgk artis2 nie..mcm AMY search aku slalu tgk sbb ms zaman KLCC menjadi rumah ke2 aku, slalu aku nmpak amy berdiri dpn shrooms ngn bini dia yg tinggi lebih 2kaki dr Amy..heheheh..tym tue dia rambut panjang lg...pahtu skang dia selalu wat konsert kt putrajaya so slalu la dpt tgk dia life (wlupon org len excited giler dpt tgk amy sbb dia kacak++)....antara artis2 yg aku smpat tembak spt pix2 berikut....(xdpt nk tembak peserta AF wat show sbb ada minah fotografer nie mcm bagus n selfish nk gmbo dia sorg je cantik berdiri kat depan aku smpai rs mcm nak baling botol tupperware jer kat kpala dia)...hangin satu badan....yg pastinya utk mlm tue, HAZAMA mmg ptt menang n AZRI mmg layak tmpat ke4 sbb suara xdinamik...hehehhe...FINA n LENA menten sbb sora masing2 mmg power esp FINA.....


















Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...