Wednesday, June 15, 2011

demam akademi fantasia musim 9

demam ker??a'ah lebih kurang lah.hihihi...FYI, aku xpenah satu episod pon tgk ataupun tertengok akademi fantasia tahun nie..ttp tetiba je aku menghadirkan diri ke konsert final tanpa mengetahui pelajar2 nye...mcm pelik jer bile tgk artis tue pahtu xkenal..hehehhehe..baik dgr ieta nyanyi lagu ilusi kat opis...at least aku tahu penyanyi hebat itu ialah nurnarita muhd safian..hehehhehe..tp it's okay..as long as konsert tu kat putrajaya n FOC...aku ok jer..hehehehhe.....

pg2 lagi aku dah bersiap2 ngn kamera, ngan lens2, ngan tripod kununnya nak amik gmbo bebanyak pahtu nk rakam video lg....bateri dah cas awal2....memory kad aku kosongkan takut nnti xmuat n terpaksa delete gambo2 lain...rugi2.... (tym ni mood masih suci)

tgk jam kul 4 jer aku dah kejut adik aku bngn tido (pdhal konsert start kul 9 mlm~nak duk depan pny pasal la nie)....adik aku ngn mke bengot+terkejut beruk n tanpa usul peksa n bnyk tny terus bangun g toilet n start besiap...dia paham la perangai kakak dia yg mmg jenis teruja xhengat klu bab2 konsert percuma nie..hehehhe (msh mood hepi la la la la la~xsabar nk tgk paknil senarnye)

lps siap2 terus amik kunci moto, cium tangan laki aku, trus belah....merempit ke tempat kejadian dgn hati riang ria....(siut jer intenet nie...aku dah abes type entry ni siap upload gmbo..publish post jer trus ERROR..bukak balik nie jer dapat???...ampes...k sambung balik)..kul 5 aku dah smpai cna, trus cr port baik punya utk lepak...dpt port mmg terbaik...hnya 5 baris dr pagar yg memisahkan penonton n pentas...n di sebelah kanan aku adalah kerusi2 utk artis2 yg dtg+tenaga2 pengajar+juri/pengkritik...



tanpa semena2 aku jadik pnyokong LENA..nsb bek dpt num 2..berbaloi2 la jugak..hehhehehe....

VINCE soundcheck dlm kul 6.30 ptg.....tym ni dah ramai yg datang membanjiri dataran putrajaya nie.....


Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

No comments: