Friday, June 17, 2011

kaki ku di muka mu...kau mahu??????

Klu pg2 dah kena jumpe big boss pasai 5S mmg aku hanginnn...aku pon konpiuslah, kenapa selalu sgt jadik isu pasal 5s..apa yg dorg dengki sgt klu tgk baju biru nie..big issue sgt ke??aku plg benci klu bnda kecik d besar2kan..n bnda simple d remeh2kan..mmg perangai org kampung lah...tolonglah, klu xnak co-operate tolong jgn sshkan keadaan.aku dah ckp terseksa nk melayan perangai sorg2...dahlah yg bnyk kena komen pon meja ko...jgnlah nk tambah lg sakit hati aku nie...

Ini bukan cbe nk hangatkan lg keadaan..tp sendiri mau ingatlah..dahla korang xmenolong..tiap2 kali petugas 5S buat keje, korg asyik nak komplen jer..tlgnye idak...ingat kami ni kuli batak korang ke..dah menolong tue dah cukup bagus.klu kami xbuat, korg nak ke buat. yg aku slalu dgr asyik merungut jer 5s ni buang ms lah, ntah pape lah...nie lah jadi nya klu dr muda smpai tua keje ngn gomen...cbe kuar keje swasta ko taulah nasib ko klu xnak co-operate dlm xtvt organisasi...ntahlah..dah letihlah nak kecoh2..come on la...jgn jadik budak kecik yg asyik nakkan perhatian...cbe la grow up sket.korg tuh bkn nye kerani cabok mcm kami nie...korg konon pegawai...klu pegawai watla keje mcm pegawai...jgn jadik pegawai pd nm jer....bg keje ko xnak buat, tau nak bz bodi hal org lain jer..kata ketua 5s konon...tau mereport ja.....BORING.....

Dah banyak kali laki aku suh letak jawatan, tp aku xsampai ati nak lepas tgn.sbb aku tau klu aku n geng xbuat sape lg nak buat...kami paham masing2 bz.pegawai atasan plus pegawai kanan mmg bz..nk meeting lg nak ape lg...pegawai yg x atas nie..pon bz..wlupon ada "org tue" tau tgk katalog n print resipi jer..pegawai2 27 nie pon bz, fail bnyk..n most of them terlibat ngan KELAB BAUCAR...so, kami pon buatlah..mmg standart kami setakat buat 5s ja...keje cleaner nie kan seswai utk kerani jer...tp xpe, kami buat..tp tlg jgn kacau keje kami....FRUSTTTTTTT.........

Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...
p/s: bukan bermaksud nak kurang ajar...tp bayangkanlah, klu every week bnda nie jd kat korg..boley tahan ker????

No comments: