Wednesday, June 8, 2011

rasa berdosa

Once, I have said dat never ever to jote down anythin about my marriage prob in blog..but seem blogging is nearly to sessi luahan perasaan dlm diary n i don't have official diary since I'm married..so terpaksalah kwn2 follower n not follower to read my luahan perasaan....hukhukhuk...i have to...

Dah lama x balik Johor. Last year kot, last aku n hubby balik kota..bkn sbb xske tp slalunya ada kekangan kewangan yg amat dasat...huhuhu..ada je bnda happen every mth smpai xder duit nak balik kg..

Futhermore, aku pon mmg xske balik kota, bkn sbb xske ngn famili dia, tp sbb aku bosan xtau nak buat ape..aku ni kaki jalan, klu dah d paksa duk berhari2 kat dlm umah tanpa ada xtvt beriadah d luar mmgla aku berak canggung...mn boleh aku duk kat umah jer..nak la berjalan. aku teringin nak g jenjalan ke mersing tdo cna semalam, g tioman ke, g pulau sibu, tg leman. bnyk jer tmpat menarik yg berdekatan ngn umah hubB..tp dia xnak. smpai kg, dia tuh asyik ilang jer, g kebun lah, g jumpe kengkawanlah...klu x pon kwn2 akan berkumpul kat umah smpai aku pon xtau mn nak lari...huhuhuhu..xtvt plg best aku kat cna klu dia ajak aku g berniaga kat pasar lambak, at least aku xder la tercongok kat umah berebut nak tgk TV ngan adik2 dia...n one more thing, aku xpandai masak so rs mcm tongok n bongok jer kat umah mak mertua aku...semuanya serba xkena, end up aku akan tidur bangun makan jalan2 keliling umah dapur hall dapur hall gelak2 ape yg patut, cukup tym tidur balik...en husband mgkin xpaham n selalu ckp aku buyers...otto kajho(wut shud i do)????

Tp dis tym aku betul2 nak balik johor, sbb aku dah mula rs bersalah n rs berdosa kat suami...wlupon aku rs dia yg buyers tp sewajarnya aku masih rasional memikirkan adalah tidak layak dia dihukum begini...actually, ada gak gaduh2 n dia menyuarakan ketidak adilan tp aku xdpt nk pk sbb dulu2 terlalu selalu balik johor smpai parents aku tny.....ok....balik kulim mmg selalu tp cuti sabtu ahad ja...klu balik johor, aku tepaksa amik cuti kdg2 smpai few days n more than 5-10 days tau...adilkah????huhuhu..klu kira kekerapan mgkin Kulimlah menang, tp klu kira hari..arggghhhh mestilah balik Johor..n thank god dis year turn balik Kulim..huhuhu

so sblm raya kenalah spend a few days kat Johor, n dlm kepala otak aku adalah wajar aku balik akhir bln 7 sbb bley sambut posa kat Johor..hukhukhuk...klu sambut raya kat johor xyah beli baju raya pon xper, pg gi semayang raya pahtu balik ley sambung tdo..klu g la, klu xg semayang raya, xyah bgn pagi raya pon xper...raya hanyalah bila tgk kat TV org dok nyanyi Selamat hari raya dendang perantau mintak mak kuih sepotong whutnot...huhuhuhuhu...pahtu dgr takbir air mata dah berjurai jurai..dlm hati meronta2 hentak2 kaki smbil meraung2 mak nak balik mak nak balik..(klulah aku bley wat mcm tue)....arghhh dilema org kawen jauh2 xsekapal nie..hukhukhuk...(missing u mummy)..nasib baik ada ketupat nasik(nasik impit) yg aku mmg xske nak makan...rindu ketupat palas xkisahla jantan ka betina....dileme dilema....

abg, ayg mintak mahap....i love u but.....urrggrggghhhhhhhhhhhh

ala cedeyhnye die...mcm aku sekang nie lah.....tgh cedeyh ati gundah gulana..hukhukhuk

Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

2 comments:

puding_manis said...

az...mcm same kes dgn aku je...aku last balik umah mak mertua kt melaka pon bln 12 thn lepas...aku bkn x suka balik, tp aku jd kekok nak bergerak la kat umah mak mertua aku...dia x de adik pompuan, cuma ada adik laki sorg je...jd aku x de kwn nak bersembang...ngn mak husbang pon cuma leh sembang certain2 topik yg sesuai je...huhuhu...fenomena bila nak balik umah mak mertua...

Azfa Bt Hj Baharudin said...

at least ko ada anak, bley purak2 bz melayan anak..aku???anak tekak adalah..hukhukhuk.....ashrin, helpp meeeee