Monday, October 24, 2011

ada aku kesah...

nama saya Azfa, anak jati kedah walaupon lahir kat bumi cik wan kembang
...anak pak haji Baharudin, bekas pegawai waran askar melayu di raja..
mak bedah adalah ibunda saya, bekas cikgu sekolah rendah
saya ada 5 org adik beradik
anak yg ketiga...n of kos la yg paling comei

cbe teka yg mana satu adalah aku??tym nie adik bongsu aku lom ada kat dunia nie...hehehehe

abang sulung saya namanya AZHAR, dah berkahwin dan dahpun ada 4org junior..(my SIL org kedah jugak)..seorang je kumbang, yg len2 bunga...semuanya boley tahan nakal n banyak mulut
kakak kedua saya pun dah kawen
my BIL org kelantan murtad..sbb lahir dan besar di kuala lala lumpur...
wlupon bahasa percakapan adalah bahasa ibunda beliau, tp "peleting" pon xtaw minatang apa
apa kes bro????? :P
kekanda saya AZMA..dah pun dikurniakan 3org anak...2org dah disahkan sbg raksasa n bru jer lahir seorang Fantaghiro...snow white, rapunzel, cinderella..hatta yg comei2 semua dialah...hahaha
adik lelaki saya namanya AZHARI..lom berkahwin tp bakalan berkahwin kot...
maybe bertunang dulu, wutever!!!!!!
adik last/bongsu AZNIN, baru lepas grad...br je konvo degree beliau
apa jd pd masa hadapan beliau, hopefully yg baik2 belaka...

saya pun dah berpunya...~ngeeee blushing**

niela suami saya...yg comey secomey teddy bear...klu boley nak lambung2 je budak gemuk nie...sila abaikan lengannya yg bapak besar ~mle2 jumpa pon saya agak gigil beb..tym tu badan dia tak mcm ni, apatah lg mcm sekang..badan dia cantik..kepak sana kepak sini, 6pax lg uol...almaklumlah...pd ms saya kenal suami, dia adalah WEIGHTLIFTER (angkat berat punya orang) mewakili Johor Darul Takzim dan ada gaklah main utk International Games...aiyok..itu dulu..... ahakssss

suami saya makhluk tuhan paling comei yg asalnya org bugis+jawa kot..
lain macam je bentuk rupanya..ahakss
org kota tinggi ~sekampung iena MAwI (korg ingat lg ker kat dak iena tue??)..hehhehe
sgt baik, sgt peramah..
pendek kata.......
**thumbs up...menantu abah plg rajin**

tym family trip ke langkawi..tahun 2010...xcukup corum..ssh sgt nak cukupkan satu family...mmmmm


sy mmg ske bercerita
sy ske bukak cerita pasai anak2 buah saya
sbb saya mn ada anak utk di canang2...
anak2 buahlah tmpt sy menumpang kaseh...
amboi...~emo..bluweks...silalah muntah jauh2 klu nak muntah...
kdg2 saya rs sy dah terlalu bnyk bukak cerita pasai anak2 buah saya


 klu korng meluat or wutever
buat2lah berminat ngn cerita saya yer
ambik la sket ati isteri tunggal FAZIZUL nie yer
mgkin korang rasa bosan ngn cerita2 saya
mungkin korang rasa nk *melugai dengar cerita saya
mungkin korang berfikir
"apa la dak as nie...asyik cerita pasai rayyan pasai raniya pasai danial balqis syiraa..wutsoever
saya pedulik apa
klu xnak dgr
sila menjarakkan diri sejauh 5km keatas ~jauh dr saya okeh

alhamdulillah..
sejak dari zaman tadika kemas
sampailah zaman bekerjaya
saya ditemukan dengan kawan2 yg happening..
semua kawan2 saya adalah boley dikategorikan kawan sejati
susah senang bersama INSYAALLAH
*saya dah puji tue....ehem ehem....
gambar paling kenangan antara semua gambar.....my bestriend ever...dia adalah rakan yg selalu bersama saya berkongsi suka duka dari saya tingkatan satu sampailah hari2 terakhir arwah di bumi Allah...saya amat2 rindukan dia, dia adalah antara manusia paling natural penah saya jumpak....ssh nak heart break klu ngn dia walaupon kadangkala lidah tergigit....n also Wanie..d best person/gurl yg korg rs korang penah jumpa n kenal..kadangkala dia ada moody sket tp dia sgt kool, everything about her amat2 kool (really admire u, wanie)....tengs kalian, kerana sudi berkawan dgn AKU.... mood ~sedey la plak tetiba

antara kawan2 opis yg akrab ngan aku....azie ~manusia yg aku rasakan sgt perahsia n down to earth...dia akan buat anda rs dia xspesel, tp hakikatnya dia adalah super special...sgt2 determined n very2 softhearted...cpt sgt terasa tp easier to befriend with....jueli ~pangkat adik2, agak gelabah tp still bestie.....boley bawak berbincang wlupon ko akan pening bila xberjaya memahamkan dia dgn fakta2 korg...rusiah ~super cute...kdg2 ada rasa menyampah, kdg2 ada rs super adorable...hahahaha....liniey ~the softest amongst...cerewet nak mampus..tp masih senang di bawa berbincang....kak jue ~terlalu hyper but very2 kind hearted..cme agak kasar pd certain2 waktu...comei!!!!!!n one more thing..she is so so so obsessed dgn something called "emas 916"...kedai pajak bergerak...bagus beb..pelaburan

macam saya cakapkan td...saya amat admire dak Wanie (dia comei, cantik, manja, sweet, lembut)....Yan ~seorang rakan yg baik, sgt sweet, lembut..klu aku adalah lelaki, cair beb ngn sifat keibuan dia nie....hehehehe...which one is Yan....yan adalah 2 dari kiri..sebelah dak wanie...sekang dah ssh nak borak2 ngan yan...dia sekang dah jauh..kat singapore...last aku jumpa dia adalah ms kenduri kawen dia kot..huhuhuhu..missing uols.... :(
banyak lagi aku nak cerita..
terlalu banyak..
mungkin nnti aku akan wat part 1, part 2, dan seterusnya
doakan aku sihat, rajin, bernas
sempurna akal pikiran dan kewarasan

kesimpulannya
saya mmg ske bercerita
saya pedulik hapa....

hehehehehehe


Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

1 comment:

wan nurul hezrina said...

weh nama aku mana???hahaha..kuruss jer ko dulu.nampak tinggi=)