Friday, October 21, 2011

Part 3 ~ Dinner @Tupai-Tupai

Date : 18 Oct 2011
Tym : Starting from 8.30pm
Venue : Restoran Tupai-Tupai Ampang Waterfront

Makan lagi....mesti korang cakap macam tue kan???hehehhehe...standard la org melayu makan dan makan dan makan jerlah..klu tgk drama melayu pon kan asyik ada scene makan jer..itu adalah rutin la kan...hehehhehe

Kali nie Dinner wuz held kat Tupai-Tupai Ampang Waterfront, dekat ngn umah akak aku kat Kosas..kesian lak tgk dia travel ke area nearby Putrajaya jer, so dia tym kami bawak mak n adik2 g ke area umah kakak pulak....mcm biasa, tym2 ujung bulan nie mestilah kakak yg belanja..hehehhe paham2 jerlah..hahahhaha

Kami amik Buffet Steamboat...Price satu kepala adalah RM28 utk adult n RM13 perhead utk children from 4-11years...makan selection adalah....nasi goreng cina, kuew teow goreng, mihun goreng n noodle goreng....pahtu ada porridge ngan mushroom soup....n all kind of ball, kupang, lala, sepahat, udang, sotong rendam dll also macam2 jenis noodle n sayur2 plus cendawan bla bla bla utk steamboat..xlupa pulak, lebih 6 jenis sos utk steamboat....




Banyak makanan kan???utk dessert ada variety flavour of ice cream n also tapai pulut n fresh fruits....beverages plak ada lebih 10 jenis air terdiri dr 6 cold water n 4jenis hot water...huhuhuhu...banyakkkk...nmpak mcm sket..mkn itu makan ini...wawawa...kenyang sampai ketat perut..memikirkan satu kepala RM28 aku mmg pulun habis2an xnak kasik Tupai-tupai untung banyak..hahahhaha..jahat kan...itula namanya Buffet....Tp...sila baca signboard di bawah yer...


So tolong jgn membazir klu xnak kena extra charge...amik sket2 la, abis je amik lg, abis jer amik lg.....mcm aku buat...asyik nmpak muka aku jer g amik makanan..lantaklah, aku bayarrr!!!!!!hehhehehhehe





sebab kenyang sangat..sampai tertidor..hahahahha










Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

2 comments:

wan nurul hezrina said...

seronoknya makan makan dan makan lagi

Azfa Bt Hj Baharudin said...

hahhahah..bab makan nie mmg best, tambah2 kalau g bawak perot jerr..hehehhe