Tuesday, February 14, 2012

tenet uol tenet

assalamualaikum kum kum...hahahhaha...mcm sumpahan kum-kum lak...ta baik ta baik...proper lah... Assalamualaikum!!

hehehehe...before dis ada upload stori...utk view stori itew silalah ke sayasayangfazizul.blogspot.com

sekarang nak citer pasal "kepuasan" bertenet tru UNIFI...

firstly..nak kena cakap tengs TM sbb bg solution utk aku melayari intenet tanpa bufferring..mmg laju wlupon xgila laju!!hehehhe
better amat berbanding "beruk"band n streamyx...(streamyx pon lembap gak~mgkin sbb kawasan umah bapak aku kowt)..

sblm ni penah pakai broadband, aku penah pakai M brand...C brand pon penah..C brand better kot dr M brand yg mcm ntah pape...cukup bln nak kita bayar bil, tp servis pd aku mmg mengecewakan...hampagas!!!!siap ada tunggakan lg aku....mslahnya xpakai tp sekali nak byr aritu dah berganda2 naik...mmg cam%^%#$@ kan???aritu check seratus lebih jer!!klu servis ok, xper gak..ni tym nak main tggu loading jer separuh nyawa dah ilang...

so solution nya...


aku nekad bertukar ke UNIFI wlupun monthly RM149++ utk pakej VIP5..basic pakej la...at least sgt2 berbaloi...sbb kenapa aku suka UNIFI...sila scroll n baca hingga habes...sbb bnyk sebab nie...hehehehehe

#1...aku suka men game kat tenet..aku ske game EMPIRES N ALLIES..mmg perlukan line yg stabil n cpt loading...n Mb yg banyak tuk load game yg berat...mmg terbaik...cpt jer aku naik level...tengs UNIFI..hehehehhe


#2...aku suke layan youtube sambil wat keje kat lappy tercayang aku...nak edit2, nak tggu printing...mmg ske layan youtube..bila dah dgr lagu2 o citer2 kat tenet...nak plak download lagu2 n citer2 tersebut...terbaikkk!!!n ms layan youtube tidak pernah langsung ber"bufferring" uol...bangga nya aku...bahagianya rasa...hehehehhe

#3...aku ske layan muvies korea...either nak tgk o download...mmg laju...xdonlot pon xper..tgk kat tenet jer, xder sangkut2 pon...suke nyeee......senyum sampai tinger...

#4...n kawan2 aku pon ske layan citer(muvies melayu terbaru)..aku pon ske tgk diorang pass2 pendrive bila saja ada muvies baru..n tym dorg ketawa2 mcm org gila sorg2 bila tgk citer kelakar (memasing pakai speaker kepala..hahahahha) n menjerit2 bila tgk muvie hantu...hehehhe aku pon puas ati...at least kwn2 xketinggalan zaman...aku ske kawan yg up to date!!bkn dressing tp mind!!!!.....~setakat tgk citer melayu bley up to date ker??? aku pon ley tolong kwn2 aku jimatkan duit gaji dorg gak kan???aku je kena bayar bil UNIFI sengsorang....hahahahha

#5...bila subscribe UNIFI secara rasminya kita akan di beri telefon percuma...percuma utk panggilan dr tepon umah ke tepon umah...tepon kampung la apa lagi...laki aku mmg ske...nak tepon mak dia kat kg nun..hihihihi...aku pon kdg2 gne utk tepon umah kg gak...sekang rmi kwn2 dah pakai UNIFI so rmi la kawan2 yg ada tepon umah...JOM GAYUT n jimatkan bil tepon/hot ticket sms!!!!hehehhehe...n yg aku sgt2 suka....kat UNIFI ada channel Korea...bnyk citer2 K-POP..suke nye tgk dorg berjoget2 dlm channel tue...nak tgk org2 kesayangan aku kat channel TVN..suke nyerrr!!!!channel lain aku tak heran sgt..hehehhe...gambar pon jd terang...aku tak gemar berTV sgt..so kdg2 br bukak TV...hihihihi...

#6...nak upload2 gambo kat blog n fesbuk...chatting2!!!wa...sgt mengujakan...sgt pantas....takder sangkut2....tak abes pon limit download n upload sebanyak 60gb tersebut...suke suker....

#7...download n surf tutorial PHOTOSHOP laju....pergh...ske2!!!!nak download software utk PC pun 5-10menit jer....best kan????teruja tak???korang pon mesti nak upgrade ke UNIFI kan???hehehehe...jom lah reramai!!!hehehehhehe

dah dah...dats all kot...
apa yg penting berbaloi2 lah bertukar ke UNIFI nie..
tengs kepada UNIFI kerana selama SETAHUN saya pakai UNIFI, ianya langsung tak pernah menghampakan!!!! Alhamdulillah, ada gak line tenet stabil kat Mesia nie....


TQ UOLS.........

4 comments:

Fieza - Jaja said...

fiza suke sgt ayat yg #4 tu...coz blh ceriakan life kitorg kt opis ni...hehehe....t download muvie byk2 lg ye kak... :)

Wanie Samani said...

tak sabar nak bertukar ke UNIFI gak! seremban ade stgah2 tempat je ade pun :'( nangisssssss dgn streamyxx!

Azfa Bt Hj Baharudin said...

fiza..ke ko ske bab "aku kena bayar bil sengsorang" tue??????huhuhuhu..bak satu muvie rm3...nak kumpul dana g Korea jumpa Dong Wook aku....huhuhuhuu

B, cpt bertukar ke UNIFI bila saja keluar banner "UNIFI teritorry"..hehehehhe

wan nurul hezrina said...

bagus ek..akupun tak suka beruk band2..dah sah2 beratus byr tp apepun tak bleh.hangin