Tuesday, February 22, 2011

audit 5s

22/02/2011~~totally down....

1) audit 5s...rs frust sgt2 tiap2 kali dgr komen dr auditor.xtaulah nak wat mcm na lg nak bg unit bcr nie established..everything yg kami buat semuanya serba xkena..ntahla.actually apa yg auditor nak???aku tgk xder pulak dia audit cr keje..most of it..most of d zone more to keceriaan...asyik2 cerita zone sape paling cantik, zone sape paling kemas...aku frust lah..rs mcm nak lepaskan tanggung jawab..aku dah buntu..rindu ms zaman2 sakura dulu..ada la gak top 10 n persaingan sehat antara zone2 kat bcr...cik eli, pn maznah..msg2 bersaing..bestla mcm tue..ni x..aku nk kena pikirkan kaizen utk semua kat bcr ni.nsb bek bf3 xbergantung harap kat aku...peningla.berat mata memandang(berat ke diorg pandang???msing2 nk lepas tgn)..berat lagi la bahu aku yg memikul..sorry to say..klu ko xnak involve dlm 5s nie, pls stay away from us, but give fully cooperation..jika anda adalah ahli tidur, pls stay sleeping, jgn tym wat keje je ko sleep, tp tym org dah siap wat 5s (ikut kemampuan kami je ye)..ko pon bangun bg complaint...wut d FUCK......ni yg nk wat aku mencarut nie..benging mengong sialan....:( jgn pentingkan diri sendiri jer ek... cooperation..jika anda adalah ahli tidur, pls stay sleeping, jgn tym wat keje je ko sleep, tp tym org dah siap wat 5s (ikut kemampuan kami je ye)..ko pon bangun bg complaint...wut d FUCK......ni yg nk wat aku mencarut nie..bengongmengong sialan....:( jgn pentingkan diri sendiri jer ek...pikir perasaan org lain jugak yek....

2) bnyk sgt idea nk wat itu ini tp xmampu nak laksanakan...sbb bila aku suarakan, ada ja yg menyimpang...tahun nie je aku nak jd ketua zone pon, sbb aku dah letih wat 5s ni tp org len yg dpt kredit..sorry to say, tp aku mmg GK kali ni.aku nak sijil yg tertera nama aku ketua zone...sbb aku dah letih jadi baruah org len...mgkin korg cakap aku xlayak dpt sijil ke hape ker...tp aku rs aku layak...di bandingkan ngn org len..aku mmg patut dpt sijil nie.sbb aku dah letih, dah letih sgt ngn permainan "KiPASbontot org" TYPE OF PEOPLE....suxxxxxxss!!!!really really.....

3) kesedaran bahawa zone letup2 adalah antara d real SUCKS group in BPP..hahahha...reality...aku ni mn lah penah g kusus, ataupon g melawat group2 lain..sbb BZ n MALAS nak bergerak sekitar BPP nie...wat habis ms aku jer..huhuhuhu...so aku xtaw mende.aku wat 5s nie dgn ''0'' info about 5s...ms keje kilang dulu aku nmpak jugak kepentingan 5s kat kilang tue..sbb nmpak sgtlah beza ada n xda 5s...tp kat BPP ni aku xnmpak apa gunanya 5s..selain taging n bunga sana bunga sini, pondok kolam air pancut yg sepatutnya keje admin...5s is about how to make ur worklife easier for u...about safety n about teamwork...how to improve ur work life, input, output n zero defect.....kolam renang ke kolam air pancut ke....WUT actually they're for???fikir2kanlah.....

itu adalah point of view someone yg zero info about 5s...dan dlm erti kata yg lebih tepat..yang sebenarnya xnampak apa yg sedang berlaku sekitarnya...but trying hard to become wut her surround become....huhuhuhu...emphaty...sympathy...so so so so pathetic.....shame on me!!!!!!!

No comments: