Monday, September 17, 2012

Aku Nak Anak :'(

Salam...

Apa yg anda inginkan dari sebuah perkahwinan????
A-hidup tak keseorangan, ada SUAMI yg dapat menjaga makan pakai,sakit sihat kita
B-dua buah keluarga yg bahagia (keluarga mentua+keluarga sendiri)
C-ZURIAT/ANAK hasil kasih sayang kita dan pasangan
D-.........E-.........F-........... dll

kalau aku..aku nak semua di atas...n more2 reason why marriage is important to a woman....

dan aku dah dapat A+B tp C je lom aku dapat

macam2 perasaan yg aku rasa/alami..semuanya berkisar pasai anak/baby..n some of the situation spt di bawah:

*it sokay takde anak, at least aku n Bear masih boleh enjoy,honeymoon sana sini!!klu ada anak susah nak bergerak sana sini....
##tapi bila tgk gambar2 kat FB/blog, kengkawan FB post...kat Genting/kat Morib/kat situ/kat sini...semuanya ada gambar anak bersama..wut a small sweet famili they was....(sedih n menangis dlm hati ~kan best kalau aku ada anak..bawak anak jalan2..amik gambar anak) :'( ##
*napelah aku takder anak, org lain pon buat gak dosa2 masa lampau, tp nape Allah bg dorg anak, nape aku takder anak???apa salah aku???
##bila dah kuar perasaan cenggini, mulalah mood nak penerajang org, nak balun, nak kuar perkataan keji bila org buat hal..n sometime positive thinking...Allah dah simpan something yg lebih baik dr apa yg org lain ada utk aku...mgkin benih2 aku nanti(klu ditakdirkan ada anak) adalah benih yg terbaik...a little Caliph maybe....##

*comelnya baju2 n aksesori bebudak kat website tu,kat website nie...nak belilah...tp nak bg sape???aku bukannya ada anak...
##n kadang2 Bear suka sound aku..."yg ko tengok lebih2 tu, bukan anak kau pon"..."ayg dok tgk baju2 baby ni nak beli utk sape???"..."ayg ni ske sangat tgk gambo baby org"...uwarghhhhh sedihhhhh nak anak nak anak...nak pakaikan itu nak pakaikan ini##

*berjumpa dgn sedara mara, berkumpul ramai2 satu famili...o terjumpa kawan2...
##bila dah jumpa menjumpai itu maka akan keluarlah soklan cenggini "eh azfa, kawen dah lama, xboleh anak lagi ka???"..."hang bila nak beranak???"...."dah pi berubat kat *sana o kat *sini???"..."kakak ang kan doktor,awat tak pi berubat tengok kat dia???"...tolonglah, saya dah 5tahun kawen, tym2 cenggini hati saya dah mulai rapuh dan cepat sentappp..jgnla dok tanya soklan cepumas mcm tue....hukhuk..kang aku nanges kuat2 kat situ sambil hentak2 kaki, hangpa nak pujuk ka???jawap jawap....##

*bila tengok org peknen....o famili members/kengkawan....
##tym peknen ni mcm2..kdg2 nak makan itu nak makan ini, nak buat itu tak boleh..nak buat ini tak boleh...tak larat dsb....mulalah mengada2 merengek2 mintak perhatian...."oh sorry ai peknen, ai tak boleh begitu..ai tingin nak makan nie...omagad, baby tendang2"...oh kadang2 rasa sangat menyampah/ekceli jealousy....mengadanya..buatla sendiri...suhla laki hang buat...itu tak boleh ini tak boleh...eeeee menyampahnya!!!blah la ko, sape suh peknen...huhuhuhu...tp selalunya aku tepaksa sekali lagi positive thinking/positive doing....kesian dorang, peknen..tak salah aku tolong dorg,manalah tau satu masa nnti, aku pon akan jd mcm tu jugak...persoalannya BILA???adalah,bila tiba masa aku pon akan rasa jugak...nanges lagik##

*bila org dah beranak, buh plak nama yg aku plan nak boh kalau ada anak...
##ekceli dah banyak kali terkena...aku plan nak letak nama ini dan nama itu kat anak..bila ada rakan2/saudara mara pon nak jugak boh nama begitu..n they win sbb diorg boley beranak dan aku lom beranak...gigit jari jerlah...n dorg ngan bangganya(mestila bangga~dah penat2 mengandung n beranak) panggil2...terasa panas je tinge..sekali lagi ekceli jealousy lebih tepatnya...huhuhuhu...takpelah banyak lagi nama2 elok yg ada kat dunia nie....##

sebenarnya banyak lagi situasi yg aku lalui..tu belum frust bila URINE test adalah negative...xpenahnye nak positive...takpelah...yakin dengan ketentuan Allah....semoga ada hikmah di sebaliknya.....

sekarang ni menumpang kasih kat anak2 org lah dulu..klu kawan2 hubby, bersalin jer dorg bagi kami pegang baby....amik berkat...kdg2 aku mmg nak pegang, kdg2 bila aku jeles melampau aku akan ckp "eh taknaklah, tak berani"...tp takpe rezeki masing2 kan..yg penting aku heppy!!!!

rindunya kat anak2 buah aku.....









wah dah tujuh anak buah aku!!!!!!!!!sangat2 comey semuanya...pada aku suma budak2 pon comey!!!!cme dorang ni extra comot n extra busyuk.....hehehhehe

LALAN rindu semua!!!!!!!!

:'(


5 comments:

ishahannah said...

sbr..pasti ada hikmahnya..insyaAllah az pn akan ada peluang utk ada anak sendiri :-)

iszura said...

sama2 kita usaha kak..jauh kt sudut hati,sy pun jelez tgk org yg ade family..sy pujuk diri 'takpe,rezeki blum nak dtg lg..anak aku kt syurga,xnak turun lg kot..' ;(

Nur Ezqy said...

PROMOSI!!! RM1/pcs Pregnnacy Test & Ovulation Test Strip
SMS/E-mail saya

Puan.Nor
no.tel:0122429082

email: lovidoobidoo@gmail.com
blogshop - http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

icha aisha said...

urm....syedeh ar kak..bca cite kak...insyaallah..ad rezekinya nnt... sabar k...luv u kak..

Rinihafzah abdul rahim said...

As salam dan salam perkenalan,
Nak try tak set kesuburan SHAKLEE..Alhamdulilah ramai yang dah berjaya dengn izinNya..

untuk info lanjut layari :
http://rinnran.blogspot.com/2013/06/set-kesuburan-shaklee.html

jangan putus asa ya..berusaha dan terus berusaha In Sha Allah satu hari nanti Allah akan makbulkan..amin