Friday, October 3, 2014

Episod 12 ~SEPTEMBER~ Trip #HjBaharudin's ke Lost World of Tambun

Selamat Petang Kawan-kawan

Jom cerita-cerita..sebab tengah mood raya, mood happy-happy...saya tulis stori hepi hepi dulu yer. cerita sedih-sedih tak berani lagi nak tulis.kang menangis2 lak aku. tapi aku AKAN tulis kisah sedih hidup aku suatu hari nanti dalam entri berbunyik :

"TAHUN NI TAHUN KEJATUHAN"

Last 19th September, me and my family...#amboih hang...trip ke The Lost World of Tambun. Trip tak properly plan, tapi memang di plan untuk mengisi cuti sekolah budak2 ni. Makcik budak pon boleh tompang bergumbira. Trip ni di plan sebelum bulan puasa lagi, setelah trip ke Bali menemui jalan buntu dek kerana bajet ciput anak-anak Haji Baharudin. Planning nak bawak abah dan mak bercuti, akhirnya tak kesampaian. ABAH pegi dulu menemui sang pencipta sobsobsob~ ~ ~ #kesat airmata. 


Tapi walaupon masih dalam keadaan bersedih, oleh sebab hotel dah pon di book oleh kakak aku, so nye, kami pergi jugak trip ni. Memang seronok. Tunjuk dua-dua belah #thumbs up# angkat tinggi2...macam biasa kalau trip keluarga, akan di sponsor penginapan oleh kakak aku. Yang lain-lain kami bayar sendiri. Tapi end up, tym makan jer mesti abang sulung aku yang belanja. Dan aku lak terlebih lebih, tiket masuk adik lelaki aku sponsor (setelah wat muka sedih cebik2 mulut cerita kisah sedih yang aku takde sen) yessss menjadik..kojaq kan...hehehehe mmg ngah pokai giloss ni...

Terima Kasih Kakma
Terima Kasih Abg Ard
Terima Kasih Zahri

Terima Kasih Kaksu belanja tiket umah antu!!!erkkkk...menggigil lutut!!!

Aku macam biasa memang lone ranger (nak buek canno laki jenis tak suka berjalan walaupon free) naik bas balik Kulim dulu pahtu tumpang Zahari ke Tambun, Perak. Perjalanan smooth je lah. Walaupon cuaca kejap hujan kejap panas. Jauh jugak aku rasa nak ke Lost World ni. Ingatkan sejam dua jer macam nak ke Bukit Merah...brengsetttt emangnya jauh...hihihi poyos plakk...

Dah sampai hotel, Kakma dah check in kan so terus naik bilik, nak tengok gak awat yang mahai sangat hotel ni, takdak Jacuzzi pon...kikiki...brought up lagi cerita Jacuzzi plak...tapi semua attraction memang walking distance lah dari hotel...walking tak walking jugaklah, 10 minit gaklah. Tapi seronok, jalan-jalan reramai ala ala rombongan sekolah. Aku macam biasa jadi rebutan anak-anak buah, semua nak bergayut kat aku...dah macam beranak 8 lak aku nih...hehehehhe

19/09/2014 ~besday dak Kaka...Adam Qalish Ilman yang ke SATU TAHUN...wah, sekejap je dah setahun ko Adam..dah wosyar.,..esok dah bleh daftra darjah satu yer..heheheh tak nyabor punya LALAN...Gambaq bos besaq puting melekap....

 

Mengebat sunggohhhhh....~ ~ ~ lalalalala

Malam tu lepas dinner kat kedai sekitar Lost World of Tambun 
(jangan risau, kedai makan berlambak ~Giant dekat ~MCD dekat ~kedai runcit dekat ~location senang dijejaki walaupon tanpa PAPAGO/Waze/Maps Apps)

Aku riki-riki gak harga semalam hotel..sebab weekend and furthermore cuti sekolah bilik biasa macam aku dalam RM250 gaklah...dapat tiket Hotspring at night+breakfast+10% waterpark tix..semuanya utk 2pax..tym nak beli tiket waterpark kalau ada kad mesra leh tambah lagi 5% diskon...wow...

still mahal..hahahaha

nomal tix dewasa rm50
normal tix kekanak rm43

Aku duduk 3hari 2malam kat sini

Malam first gi hotspring..memang best walaupon tak hot manapon spring tu...macam masak air dalam kettle tuang dalam kolah, pahtu terjun reramai berangan tu kolam air panas...( kecik2 selalu buat okeh ~ pahtu kantoi kena denda basuh kolah) hujan lebat mula-mula tu, tapi sebab memang nak pergi main air, hadap je lah...best habaq hang pi reramai...

 
 
balik bilik hanyutttt...letih amat kot...

esoknya ke taman tema The Lost World of Tambun...konsep taman tem ~THE LOST WORLD lah..hahahha...best...aktiviti kat sini???

#ada a few amusement park nye games..ada swing2, ada Viking, ada roller coaster...semua kami naik
#masuk umah antu...bongoknya antu, siyes tak pernah aku takut sampai macam ni...masuk separuh jalan dah lari keluaq...bioll lah antu antu ni...huhuhuhu...


yang pakai baju hitam, tukang juai tiket yang awai awai dah berjaya seremkan aku...mati terkejut lah, sakit jantung lah, pengsan lah...adoiyai,...aku dahla ada asthma....sengettt nye antu pompuan...yang sebelah dia itam merelit tu, nenek kebayan yang akan bawak kita round dlm umah antu tu...tgk dia pon aku dah takut...dia ke yg nak bawak kami jalan2 dalam tu...tak suke kot...last2 seperuh jalan kami dah lari keluaq...apa la umah antu ni penuh ngan antu... 

"bukan rumah antu la kalau angpa tak takut " kata antu-antu tersebut. 

#ada tiger feeding show...ramai...bolehlah..bukan ada apa pon..bagi rimau rimau makan ja...sekoq nama putera sekoq lagi nama apa ntah....jaya kot..hahahahha...rimau kalau lapaq...ermmm..tp rimau2 ni behave..sgt baik..hehehhehe yeke baik...hahahahaha..dah nama rimau..rimau jugaklah kan...


ni podium tempat penonton duduk time tiger feeding show....kakak aku tak perasan ada gambo rimau kat podium ni..hehehhehe...

#pettingzoo yang ala ala tu...bolehlah nak dari takde..hehehhee

 
aku ngan anak bujang ku....

#waterpark lah....



 

dan macam-macam lah..tak larat nak cerita..tapi memang tak nyesal lah datang sini dengan tiket yang mahal tu...macam-macam ada..tapi kalau di banyakkan lagi facilities dan water games, mesti lagi best..siap ada zumba dalam ayaq okies....hehehehehe

dan malam keduanya lepas makan2 ...free and easy...

 
 
 

Sekian stori mori kali ni....


No comments: