Monday, May 14, 2012

chinggu vs pingu!!!!!!!!!

14 May 2012
Last day Ct Julyana kat Baucar
Last day Ct Julyana kat Bahagian Pinjaman Perumahan
Last day Ct Julyana kat Putrajaya

Ada masa dan ketika
Ada jodoh dan umur yang panjang
Kita jumpa lagi ea!!!! :P

Fighting di tempat baru okeh!!!

@@_______________________________________________________________@@

Ada apa dengan Ct Julyana????
* xder pape lah dengan dia..she just a fren of mine jer. Ala kawan biasa2 jer, macam kawan2 opis yang lain..Wut so big about losing her????Wut so big about her leaving office???? Aiyok, i wish i could say dat, so my heart isn't hurt...so i'm not in d sob sob mood anymore.....uwaaaaa.....


 
dia memang hanya ordinary fren, but her ordinary had turn into extraordinary each n everyday i'm with her!!! ##feeling macam loving kapel lak##.....hahahaha apa yg best sangat kawan ngn dia??? aku pon tatau, dia xspesel pon...cantek???ada apa dengan cantek dlm persahabatan kami??? kelakar???? ye kot..kadang2 la n most of the tym dia ske diam jer...berangan sambil tgk empty screen dia....

tp tu lah yang wat dia spesel....
kadang2 aku heran gak...
dia kawan baik aku (boley dikatakan baik lah dr yg lain2..ahaks)

tp bila aku nangis kat petisyen aku tym terima berita buruk dr kampung ~dia wat dek jer
tp bila aku pakai baju baru, bawak henbeg baru ~pun dia wat dek jer mcm xperasan jer!!!!
tp bila aku masak2 bg dia makan ~tak penah pon dia cakap "wow, sedapnya kak as masak"...????...
tp bila aku xdtg keje sbb xsihat ~xder pon dia sms aku "get well soon akak, saranghae"
tp bila aku bz bebenor kat opis smpai xsempat nak berak pon ~xder lak dia cakap "kak as nak aku tolong???"
tp bila aku bgtau dia masalah aku ~dia mcm "sowie, i'm not interested. u can talk to my hand"

so apa yang best sangat kawan ngan dia????
i dont know either...
walupon dia xrensponse to each n every single thing i've done, i know she's d one who knows me well. cme sikap dia ~dia malas nak campur n amik tau hal org...that is one thing about her!!!! redha jer lah....

Tp dia tau...kalau aku tensen aku akan baling kalkulator aku

 
Biarkanlah dia!!!! Biarkan dia dengan dunia dia...dia pun dah banyak sangat masalah...
##ada aku kesah## :P

Tp jue kalau ko baca entri nie. Aku nak ko tau
##dat i will always miss u##
##dat i will always care about you##
##dat i will always remember our friendship ~everything dat we've been through##
##dat u will always stay in my heart ~though i don't know till when##
##dat we will always keep in touch##
##dat i will always curious about wut u've been doing all day while##

n one foremost dat i'm sure i will
saya akan sentiasa tertanya2 adakah saya adalah sahabat/kakak/kawan seopis yang terbaik pernah awak jumpa....adakah awak akan jumpa kawan/sahabat/kakak lain yg lebih terbaik dr saya, dan akan terus lupakan saya selamanya??????

saya harap awak x lupakan saya okeh!!!
pape pun all d best dearie bestie!!!

saya dah ilang jiran petisyen saya
saya dah ilang talent utk amek gambar
saya dah ilang kawan nak teman saya g makan kenduri/g floria/g open house/g birthday party
saya dah ilang kawan yg boley saya ajak g tengok konsert
saya dah ilang kawan utk saya "make fun of"....ouchhhh ##ni yg plg sedey##
saya dah ilang kawan yg boleh buat saya ketawa dgn soklan2 yg saya tak terpikir nak tanya
saya dah ilang kawan yg saya nak jeling2 melalui cermin petisyen saya
saya dah ilang kawan yang boley bawak saya ke hulu ke hilir dengan DBJ nya
saya dah ilang kawan utk saya baling2 ketas bila ada benda nak cerita2/gossip2/ngumpat2
saya dah ilang kawan nak cakap "kak as, ko nie bengong lah"
saya dah ilang kawan nak di ajak bercerita "oh mekjue, sesungguhnya saya tak suka dengan si polan, si polan dan si polan itew..." dan dia pon menjawab "ye kak as, aku pon xske tp mcm biasa aku kan kool, so aku wat mcm biasak brooo..." huhuhuhuhuhu

babai...sekian sudah entri "saya nie kenapa nak feeling2 terlebey sudaa nie, si dia tak sedey pong"

nah, ni adiah besday+farewell gift utk ko
harap2 ko appreciate n terima seadanya walaupon xmahal mana pun!!
dengan ucapan "terima kasih utk segala2nya"

P/S : Jue, td kat besmen, mula2 aku rasa macam nak peluk ko ketat2, nak cakap "aku mintak maaf dr mula aku kenal ko, smpai sekang nie..aku tau aku banyak wat salah kat ko..aku banyak terkata kat ko, termengumpat, tercakap lebih kurang ngan ko, smpai ko rasa nak kill kill die die kan aku..tp mcm biasa ko belagak kool....jue, aku nak mintak halal dunia akhirat klu ada terminum, termakan, terambil yg bukan hak aku, atau ada terlebih kurang or so wutever...aku sayang ko dalam2......okeh....jangan lupa aku sampai bila2 sbb aku pon akan ingat ko sampai bila2"..... tp mcm biasa aku adalah insan paling tabah dlm dunia sbb tu lps ko salam cium tgn aku, aku nak cepat2 blah sbb aku tanak air mata emas ku gugur kat situ...sbb aku amat macho so aku tanak ko nmpak aku nangis...lpas ko blah aku dah nanges, pahtu air mata pon jatuh setitik dua titik....dan bertitik2 sepanjang atas moto dr opis ke umah aku....ini rahsia jgn gtaw org keh....babai jue.....

8 comments:

cutie lyniey said...

sedihnye huhuhu..sbr ye k.as,
setiap pertemuan pasti ade perpisahan..

Azfa Bt Hj Baharudin said...

hehehhehe...liniey dah baca...malu la pulop..hehehehhe

cutie lyniey said...

eleh ngn sy pun nak malu hehehe

cutie lyniey said...
This comment has been removed by the author.
Azfa Bt Hj Baharudin said...

mestila malu..korg nmpak akak kan "tabah"...tetiba jiwang lak..ahaks

wan nurul hezrina said...

kak si jue nak kemana???dapat tukarker?

Azfa Bt Hj Baharudin said...

a'aa...dpt tukar ke Kelantan...poli KB

auqila said...

Sabar as aku pon sedih semenjak ju takda bundle aku makin tak laku... Letih jawab soalan " Firdzaun mgape bundle banyak sangat??" cuba teka sapa???? Baru kurang sorang ... Kalau 6 orang tak tau la bundle aku camner.... Hehhe