Thursday, May 31, 2012

Operation Proposal

adoi sapalah pengarah cerita nie....
dari mula sampai dah nak abis episode aku asyik geram jer 
napalah heroin dlm cerita nie sengal sangat
dah ko ske kat laki tue ko hold to lah
yg baik sgt pi suka lelaki lain kenapa???
kesian kat hero..dahla ensem..asyik merana jer
Baek Ho ~ko ske aku jerlah..kan senang..:)

cerita nie mmg teramatlah slow..siyes tak tipu smpai kdg2 rasa mcm nak skip episode jer...
tp ending dia adalah termarvellous sekali di antara semua cerita korea yg pernah aku tengok...the best ending ever....mmg slow sgt cite nie tp amat2 worth it..klu heroin tu sedar dr mula dia patut buat macam apa yg dia wat kat last episode tue...episode4 cerita nie dah abes...hahahhahaha

mula2 nak bgtau lah dulu sape aktor kacak yg aku dok gila sgt..smpai sanggup tggu berepisode2


 encem kan????hehehhehehe dia nie dr kecik2 dah mula berlakon..tp bila besaq mak aii ensem nye dia.. :)
nak tau kenapa aku cakap cerita nie yg paling best antara semua citer2 yg aku penah tengok????

sinopsis dulu ya!!!
cerita mengenai seorang pemain besball yang bernama Kang Baek Ho yang amat2 mencintai Park Yi Seul. Yi Seul merupakan kawan Baek Ho sejak dari kecik. Baek Ho ni anak yatim, xder bapak dan dia langsung tak de memory ttg bapak dia, sbb kesempitan hidup mak dia tak tahan, lalu tinggalkan Baek Ho sorg2..ms tu Baek Ho kecik lagi...dia dah start hidup sendiri dan cari duit sendiri utk sekolah, mkn n tempat tggal (tak bnyk cerita mcmna dia survive~sbb cerita dia kecik2 hanyalah recap/flashback).dia menumpang kasih mak bapak Yi Seul je. n Yi Seul sendiri terlalu suka kat Baek Ho dan menjaga Baek Ho sebaiknya.... Baek Ho menyedari yang dia menyintai Yi Seul masa Yi Seul kawen...hari Yi Seul kawen dia jumpa surat Yi Seul yg Yi Seul tulis tp tak bg kat dia..Yi Seul pon ske kat Baek Ho rupanya....sbb teramat kecewa n frust, Baek Ho menanges sepuas2nya/sekuat2nya...tym tu lah jugak dia jumpa dgn sorang Conductor (mcm malaikat/angel lelaki la kot)..Baek Ho di beri peluang utk balik ke masa lampau dan ubah kehidupannya....tp tiap2 kali balik ke masa lampau, Baek Ho akan mendapati yg dia semakin dekat dgn Yi Seul tp masih tak dapat memiliki Yi Seul...beberapa kali dia nangis+kecewa+frust..mmg kesian sgt tgk Baek Ho...Last2 dia dapat gak kapel ngn Yi Seul tapi masih tak dapat kawin ngn Yi Seul ~ada saja benda yg terjadi yg memisahkan mereka (wlu bagaimanapun mereka ttp kawan baik)



Last 3rd episode...Yi Seul tolong Baek Ho cari bapak dia...dia dpt tau yg Conductor tue lah ayah Baek Ho semasa hidupnya.sbb tu Conductor tu beria nak tolong Baek Ho sbb dia nak Baek Ho heppy+bahagia....tp malang tidak berbau...pd akhir2 episode si Yi Seul mati akibat kemalangan jalan raya....Baek Ho sekali lg merayu kat Konduktor aka bapak dia utk kembali ke masa lampau dan menghalang Yi Seul dr kemalangan...Tp ada syaratnya...the time traveller (Baek Ho) akan mati/akan hilang ingatan buat selama2nya sbg ganti nyawa yg diselamatkan dan Baek Ho jugak tak kan dapat jumpak Konduktor tu buat selama2nya...Kesian Baek Ho ia sekali lagi terpaksa buat keputusan.Tp Baek Ho tetap mahu selamatkan Yi Seul, sbb pada dia Yi Seul lah satu2nya ahli keluarga yg dia ada...#SOBSOBSOB#...Baek Ho berjaya menyelamatkan Yi Seul tetapi ingatan Baek Ho terhadap Yi Seul langsung tiada..dia tak ingat langsung sape Yi Seul. Yi Seul frust dia teruskan gak niat berkahwin ngn watak Coach....


Ms hari Yi Seul kawen Baek Ho tak datang..tp dia tertinggal video yg dia rakam dalam videocam kawan dia sebelum kemalangan..dlm video tue Baek Ho menerangkan yg dia tak boleh tak ade Yi Seul dlm hidup dia..yg dia akan sentiasa cintakan Yi Seul dan tak sanggup nak tgk Yi Seul dengan lelaki lain... Akhirnya Coach membuat keputusan utk melepaskan Yi Seul dan menerima keputusan Yi Seul samada masih mahu bersama Coach atau kembali meraih cinta Baek Ho....

##sedih wooo##

Yi Seul berteleku kat dlm church dan terjumpa dgn Conduktor..conduktor menceritakan kisah seorang lelaki yang sanggup mempertaruhkan nyawa dgn membuat berkali2 pengembaraan ke masa lampau demi meraih cinta org yg dia suka...time traveller tu adalah Baek Ho....Yi Seul tekad nak kembali kat Baek Ho wlupon Baek Ho tak ingat dia...tp akhirnya Baek Ho dapat menerima Yi Seul dan mereka bahagia....

##akhirnya##

i love Kang Baek Ho....sgt2 Oppa lah you dlm cerita nie...:)



(pendapat aku lah)

# cinta dalam cerita nie baru lah di namakan cinta sejati ~gile klu dpt lelaki mcm nie, mgkin akan bahagia kot..sbb dia ni sanggup buat apa saja demi pompuan yg dia cintai




P/S : Jagalah En Bear anda walaupun dia tak sehensem Kang Baek Ho sebab klu dia dah pegi kat orang lain, jangan nak menangis tak berlagu!!!!

En Bear...sarangheyo.....
##feeling korea##



No comments: