Wednesday, May 9, 2012

Assalamualaikum....

hari nie entri saya adalah berkisar tentang anak buah saya yang sorg nie..nama nya ialah Safiyya Arqiyya Riffah...amik ko...abg aku cakap nie will probably be his last child so, sume nama yg dia bekenan semua dia taruk...hamek ko...panggei YAYA BOOLAT....hahahaha...kenapa?????
-
-
-
TENGOK NIE....


sunggguhhhhh boolat....
tgk la siap ada lurah berketul2 dada..sangat gagah perkasa..ahaks....

dia baru 6 bulan, dah boley brdiri 20saat,,merangkak amat laju..mengesot amat amat laju....agak bengkeng....siyes jer memanjang..klu nak angkat dia, terus bawak lari jauh2 dr mak bapak dia..klu tak dia akan menjerit melalak mcm kena cubit ja....pdhal kita baru je nak tunjuk sikap keibuan nak cukcak ngn dia....

mmmm...dia sangat anti dengan saya....nmpak saya je dia akan nanges..wlupon mak dia kat sebelah jaraknya melekat lutut dia dengan lutut saya....amboi....


tolong jangan konpius..ni bukan anak kakak saya yang biasa saya post..ni adalah anak abang saya....anak dia dah ada 4..ni yg paling kecik...colek karang!!!!!! dah 4 dah anak dia...aku sorang pon tadak....huhuhuhu


nielah abang saya yg ganteng....jgn nak tanya "kenapa saya amat besar dr abang saya??" sbb saya pon tatau nak jawab mcm na....dlm famili saya kot yg terbesar..hahahhaha..sebab saya ikut famili belah suami..(ada kena mengena??apa kes????)

gambar nie di ambil di Mengkuang Dam, lebih kurang 15 minit dari rumah melalui jalan berliku-liku yg dipanggil bukit Lengkok..kenapa Bukit Lengkok???sbb jalan nya memang berlengkok2...mcm ular kena palu....dah la gaung di tepi jalan...sangat mencabar drive kat cni..klu slow, alamatnya beraturla kereta kat belakang..klu terlebih laju, alamatnya bertembunglah ngn kereta bertentang arah...sgt konpius...adoiyay...

Dam nie membekalkan air seluruh Pulau Pinang, tempat aku selalu lepak jogging2 ngn kengkawan tiap2 petang masa sekolah dulu...tym tu kan aku ramping jer..ahaksss....


kalau dtg sini harus bawak sepeket roti gardenia yg tak abis makan n dah expired kat umah tue...hahahhaha..bg ikan2 kat dlm empangan nie makan....suka tengok ikan2 yg meremut2 berebut roti2 tersebut....aktiviti yg di herit dr zaman kami kecik2 sekang di heritkan ke anak2 kami...wwawawa


kelihatan sebuah keluarga sedang bermesra2 sewaktu melepak di sini....ni la kakak ipar aku n anak2 dia....


famili bahagia...budak2 ni kena rasuah cekelat baru nak bergambar macam nie..klu tak masing2 buat gaya terhegeh2...huhuhuhuu....apala nasibbb.....

Dari kanan : Danial (anak abang yang sulung), abang aku memegang Yaya Boolat, Kakak ipar aku Kaksu memegang Syirah (anak abang aku yg ke3), dan dihadapan adalah Balqis (anak num 2)

PEACE la korang...hehehhehehe

 n adik aku diknin Katun pun ikut......hehehhehe

enjoy the rest picca-CHU......



n gambar2 baby YAYA BOOLATTTT feveret Lalan

 



5 comments:

wan nurul hezrina said...

lawanya gambar.kak bila nak photoshoot gambar aku n familynie..kalau nak ko amek bape??

Azfa Bt Hj Baharudin said...

xpastilah nurul..sbb xpenah amik lagi...siap cuci n album eh???dlm rm150 boley kot...huhuhuuhu

wan nurul hezrina said...

murahnya...kalu nak wat blehtak.tp bpe keping kak..n bila ek dpt wat.nnt aku tnya nizam dlu ek.tp mmg suka ngan shoot ko.cumil.

cutie lyniey said...

suka suka cantik bangat hehehe..nnt amik pic sy plk ek..
bt outdoor kat putrajaya hahaha(angan2 aje tu)

Azfa Bt Hj Baharudin said...

liniey nak tawen ker????bley ajer...model aku dah lari...amik model barulah..hehehhe