Thursday, August 9, 2012

iftar ke?????

anyeoaseyo....

chincha chincha
lost count already..iftar ke???seriously....maybe 19 Ramadhan...maybe 20 of Ramadhan..
giloss...mcm lama je x menghapdate menu iftar aku....

lepas yee mee...aku hanya masak simple2, n mostly makanan yg di makan adalah makanan dr luar..kenapa ek???sbb aku perasan mcm aku ni agak bz byk benda nak buat, n kdg2 rs mcm sgt letih konon banyak sangat keje..kan kan????huhuhuhuhu

last sabtu masak simple2 je sbb pg dah letih wat photoshoot...balik mmg craaaaaaving for seteguk air pon jd lah..tp sbb posa, ku tahan jua..edit 3 keping gambor, tertidur....sampai kul brapa ntah..pahtu mls giler nak masak

apa yg jadik
hanyalah

 sayur campur with chicken with blackpepper sauce (sayur campur lebihan kuah yee mee)


sedap ker???ntahlah...sedap kot...hahahahaha

n tekak teringin nak makan petai so jadilah ini...

sambal tumis tuna n petai..yg ni mmg sedappp!!!hahahhaa siap makan ngan roti lagi..hihihihi

pahtu hari ahad tak masak, tekak nak makan nasi kerabu jalan kuching..so g lah sane, last2 apa yg di cari tak jumpa, lain yg dibeli..tp pape pon still bley masuk ke tekak lagi lah..hehhhehe..

siap berbuka kat bangku2 taman tasik titiwangsa...dulu masa bercinta mmg selalu lah berbuka kat bangku2 mcm nie...siap bawak tikar kengkadang tu, n also ubat nyamuk sbb mmg banyak nyamuk.tp hari tu lupa bawak ubat nyamuk n tikar la plak...so mmg duduk atas bangku taman!!! best gilew.....

hari senin masak simple2 jer...

sebenarnye wat alas perut je sbb plan ngn en bear nak g makan nasi sup kat kedai Janda Baik kat flat PPRT depan kem dia....ntah kenapa tekak tingin nak jamah nasi sup la plak..so utk alas perut tym berbuka aku prepare roti n masak tuna with chili ja....


 lps maghrib baru g kuar cr nasi sup....dlm kul 8 gak la kami kuar..mula2 g mandikan Awang..pahtu terus gerak g KL...yahoo...dah lama kot tak masuk KL..hehehhehe

hari Selasa buat nasi lemak sambal sotong je...menjadik cme nasik tak berapa berasa...kurang garam kata en bear...sambal sotong alhamdulillah jadik..tak sia2 beli sotong suku kilo kat pasar...hehhehe

hari ni rabu, lagi sekali tak masak...kuar isi minyak kete tym betul2 azan...minum air masak jer..pahtu g bazaar Putrajaya..tym nie dah start dok kemas2 barang dah...hehehhe..beli 2 bungkus air arga rm2 je..pahtu dapat lagi 2 bungkus air percuma..hehhehehe...rezeki rezeki...so berbuka mmg bermacam2 jenis airlah yg kami minum...jagung+mata kucing+kelapa laut...soya ada lg sebungkus dlm peti buat sahur lak...hehehhehe...beli nasi arab rm5 je mampus tak sedap pon...pahtu beli nasi kerabu banayk giler rm2 je...siap makcik tu extra sebungkus lagi...last2 buang jer,kalau tau ada dpt percuma tak payah beli nasi arab...ayam percik RM6...murah2 belaka...so sape nak makanan murah2 gi lah tym dah lepas berbuka..hahahhaha....

shopping dalam gelap...pahtu lepak depan bangunan MOF 

berdating lagik..hehehhehehe

sekian la dulu entri tangkap muat saya kali nie...hehehhehe...

ANYEONG....


No comments: