Sunday, March 25, 2012

SAND ART dgn bebudak nakal.......

24 Mac 2012
Gi Mines temankan kakak nak melampiaskan rs bosan dok umah.Di smping sj ja nak ikut sbb boring jugak.Dah lama tak g mines,last g main bowling tahun lps.tu pon lps main boling trus blah...dah lain dah Mines sekang...macam2 ada, n ramai sgt dah kat Mines..Mines dipenuhi dgn budak2 (student UPM maybe)...n foreigners....Kedai dah banyak sgt...cme pening sangat...sakit kaki cari pintu kuar ke parking....

Gi mines tak buat pape pon, selain drpd letey...tp dlm sibuk berkejaran n main tarik2 ngn budak2, dpt gak aku beli 2 pasang flat shoe (kasut bertutup kaler ping u...+black) best kan bila dpt shopping. Klu dgn En Bear mmg xmerasa la nak round satu shopping complex smpai last2 give up sendiri n sendiri yg meraung nak balik sbb sakit kaki..hehehehhe...

Utk mengalihkan perhatian budak2 yg nak men bowling tp lane penuh sbb ada tournament....g lah sebelah tue...ada Sand Art Kids....sonot tgk bebudak nie men pasir, mcm aku pon nak men gak...hehhhehe

nie lah kedai tue ~



apa menatang sand art nie????




si rayyan yg sangat berhati-hati...kunun2 pembersih la...wat elok2 tak tumpah pon pasir..tp lambat nya nak tggu budak sorang nie...



Sesambil berjaln shopping++window shopping sempatlah berborak2 ngn kakak pasai budak2..tny budak2 apa xtvt terkini n perkembangan diorg kat skolah..ske, aku mmg ske amik tau hal budak2 nie (anak buah aku jer la)...hehehhehe

Rayyan keep on calling me Giant..at first i thought it was becoz aku nie PLUS SIZE so ada rs sedikit ter'emo' n hangin ngn panggilan tuh...sekang mulut diorang ley tahan gak..selamber panggil aku lalan gemuk lah bagai, tadah n redha jer, sbb memikirkan yg dorg nie budak2..klu dah sekolah menengah tu aku sepak jer terus..huhuhu sbb tak respect elders....

*last2 i found out from him, dat all his friend called him Giant at school because of his size..dia tak besar cme tinggi je...mcm kelakar bila kakak citer yg dia pelajar paling besar dlm kelas..nowadays mmg tgk budak darjah satu kemetot2 jer..ms tym aku dulu rs mcm dah besar2 jer kot....klu darjah satu tuh mcm dah berakal sket la, tp skang budak darjah satu ada gak yg masih belum cakap terus, ada yg mcm budak2 pon ada....

*dpt buat kesimpulan, yg Rayyan simpan dalam hati...when other frens called him Giant, dia just layan jer, tp mungkin dia rs geram gak nape panggil dia Giant...so dia pon nak gak panggil org lain Giant, dan aku adalah mangsa dia lpskan perasaan  dia..hehehhe...its ok dear!!!!i endure it!!!! n other consumption is, it just the way he telling story bout his school je kot..... :)

N also, Raniya girl mmg very2 hyper...mulut n kaki n tangan sama jalan...dahla banyak mulut....kali nie jumpa dia, dia refused sikat rambut+refused pakai skirt....

Lalan : Raniya nape xnak pakai skirt, kan comel klu Raniya pakai skirt...
Raniya : Tanak, malu....
Lalan : Lalan nak belikan Raniya skirt, nak tak??? (sambil belek2 skirt kat Reject Shop)
Raniya : Raniya dah ada skirt yg Lalan jahit....Raniya tanak skirt dah...(aku terpaksa jahit skirt kat dia, tym tue dia dtg umah aku n sedang dlm training tak pakai pampers....terkencing dlm suar...terpaksa jahitkan dia skirt sbb takder baju spare)

* Kesimpulannya dia mmg xnak pakai skirt....

N ada satu stori yg agak menyentuh perasaan aku!!!

Aku ada mengeluh, y lah dis Raniya girl sgt2 hyper mcm jantan...sepanjang masa melompat2, menjerit2, berlari2...aku tgk budak pompuan lain comel2 jer, rambut bersikat, pakai skirt girlish2...ni anak buah aku sorg nie, mcm tak terurus...FYI, Raniya quite cute lah..klu dia comel2, tgk betul2 dia mmg sgt cantik...mata bulat, mulut kecik...mmg cantiklah klu dia dress up...tp skang tgk dia mcm tak terurus jer...

My Sis : Raniya kat skolah, dia yg paling besar...dia tinggi n matured..tak mcm budak2 lain...dia selalu cerita, kat skolah (she was a smart reader kid student) takder sape pon puji dia comel ke, kiut ker...dia ckp cikgu2 tak puji dia pon, tp budak2 lain diorg puji...so dia jadi nakal, sbb nak tarik perhatian....

aku tgk anak buah aku sorg tue..kesiannya dia....

Lalan : Anya nie comellah...Lalan cakap Anya ni kiut...cantik....Lalan ske Anya...

Raniya terus pandang mke aku n terus senyum, dia sgt suka aku puji dia...kesian anak buah Lalan nie....

My Sis : And one more thing, she always hungry at school...maybe sbb budak2 lain tak kuat makan, so the food potion is for small kid..but Anya is pemakan tegar...so selalu tak cukup makan....

....Kesiannya anak buah Lalan nie.....

I love dos kids walaupon sometime diorang mmg buat aku lost temper....mcm nak pijak2 becoz of their hyper, but they always made up my day!!! A day with them, was very2 a day i'm into...Love dos kids with all my heart!!!!

N of coz ai akan taruk my favourite niece picca-chu.....






daaa....Anyeong!!!!!!!!!!



1 comment:

wan nurul hezrina said...

lawa anak buah ko nie kak.mcm muka ko..suka dia kena lambung.merah tak pernah buah sand art.nnt aku nak try bg dia