Thursday, August 18, 2011

saya sayang awak

sedar xsedar dah 4 tahun usia perkahwinan saya dan en suami Muhammad Fazizul bin Dilah..Alhamdulillah setakat nie masih berjalan lancar n masih lg dlm mood honeymoon (sbb belum ada anak)...berkasih kasih sayang bagai sbb xder sape nk kacau..xder tangisan mtk susu n xder berak nak di basuh.... :)

pd tarikh nie 4 tahun lalu mcm xpecaya aku dah pun bergelar seorang isteri. hubby xbnyk songeh, so aku pun jd xbnyk berubah dr zaman bujang ke zaman rumahtangga..cme yg aku dapati ada perubahan besar adalah dr langsung xtau masak..sekang dah jadi chef wan...amboi2, xderlah tahap chef wan tp aku rs dah mcm chef wan..dulu, tym masak mcm pegi berperang tp sekang aku lebih kool n rasional...hehehhe

en suami adalah seorang insan yg amat2 bermakna dlm idup aku, dan lebih teruk lg aku n dia kategori xboley berpisah..mesti rindu2an even klu tym g keje je pon.klu dia xmsg atau kol mesti jadi xkeruan, rindu tahap gaban...klu tym dia xder umah aku ssh nak tdur mlm pahtu menggigil ~ teruk kan????


kisah cinta kami mcm org len jugak...bercinta pahtu bertunang pahtu kawen...cme lom di kurniakan anak jer..tp masih ada cerita di sebalik pertemuan kami dulu.itu adalah rahsia di antara kami...

kenapa aku ley ske en hubby?????

sebab:

1)  dia buat aku rasa selesa bila saja bersama dia ~aku xpayah nk kontrol2 @ jadik pompuan gedix mahupun pompuan ayu pijak semut xmati~ aku ley jd diri aku yg sebenar
2)  dia buat aku rs "cutting" wlupon senarnye aku saiz XL..hehhehe....
3)  dia buat aku rasa aku isteri yg baik walupon aku tau dia bnyk makan ati ngan aku
4)  dia buat aku rasa pesakit kelas atasan tym aku sakit sbb dia adalah doktor dan juga jururawat terbaik utk aku tym aku sakit......
5)  dia buat aku rasa aku bahagia, wlupon idup xselalunya indah ~bnyk masalah melanda
6)  dia buat aku rasa selamat setiap kali dia ada di sisi ~aku ada bonzer merangkap bodyguard utk protect aku
7)  dia bangun pertahankan aku tym aku di kutuk n di hina hebat suatu masa dulu
8)  dia buat aku rasa alive n tabah menghadapi dugaan setiap kali aku jatuh
9)  dia sentiasa di belakang aku dan merupakan tulang belakang aku dlm apa sahaja situasi yg aku hadapi
10) dia sayang aku lebih dari segala2nya ~dan aku pun mcm tu jugak....
11) dia adalah nyawa aku ~aku penah putus asa dalam idup, i'm gave up my life once n dia buat aku bangun semula

12) dia buat aku jadi anak kesayangan mak abah aku dgn sikap dia ~aku pernah di buang dr idup ayah aku once, tp dia dah balikkan abah kat aku....Alhamdulillah, aku dah xjadik anak terbuang

bnyk lagi sebab nape aku ske n sayang kat dia...mgkin xdpt di luahkan ngan kata2....hanya aku n dia yg rasa...aku kenal sayang aku.....:)


the day we tied our knot was on 18 of August 2007...19 was the celebration @Kulim while 2nd of September belah Kota Tinggi


ini ialah lagu cinta kami...Lagu Cinta Abadi dr kumpulan blackrose...ms mle2 aku kenal dia, lirik nie betul2 adalah sama ngn perasaan aku kat dia....sgt2 kena okeh.....korang jgn lah bluwexx lak bile bc lirik nie...kwn2 sekolah aku mesti terkejut betapa jiwangnya aku senarnye kan..hehehehhe


Cinta Abadi
Kehadiran cintamu menyinari hidupku
Kehangat cintamu mengubati sepiku
Kelembutan hatimu mengubati lukaku
Kedamaian hatimu menyinari hidupku
Belaian manjamu penawar resahku
Keluhuran hatimu hanya kau kekasihku
Keagungan cintamu bersama impianku
Untuk hidup bersama sehingga keakhirnya
  

Makin membara api cintaku
Kaulah yang satu
Kaulah cintaku
Tak mungkin lagi berubah hati
Cinta yang suci
Cinta abadi 



So, saudara Muhammad Fazizul Dilah, ketahuilah bahawa saya amat2 sayang kat awak okeh...sampai mati sampai bila2..saya xpandai nak cipta lagu n saya xpandai wat ayat bunga2 kasik awak lentok tp saya amat2 mencintai awak..awak nyawa saya, awak segala2nya bagi saya...awak memang xsempurna, tapi saya sempurna sebab saya ada awak....

selamat ulangtahun perkahwinan kita yang ke 4 dearie AWAK ~~Zul.....


P/S: hehehehhehe.....jiwang jiwang jiwang..... 

And I confess it's true
I never knew a love like this till you....
You're the reason I was born
Now I finally know for sure
And I'm overwhelmed with happiness
So blessed to hold you close
The one that I love most
With all the future has so much for you in store
Who could ever love you more?

The nearest thing to heaven,
You're my angel from above
Only God creates such perfect love

When you smile at me, I cry
And to save your life I'll die
With a romance that is pure heart,
You are my dearest part
Whatever it requires,
I live for your desires
Forget my own, needs will come before
Who could ever love you more?

Well there is nothing you could ever do,
To make me stop, loving you
And every breath I take,
Is always for your sake
You sleep inside my dreams and know for sure
Who could ever love you more?
 



Semua yang saya cerita semestinya berlaku dalam hidup saya...enjoy my story k...

No comments: