Monday, September 15, 2014

Episode 6 ~ APRIL ~ TRIP #adikkakak ke KRABI, THAILAND

Second Day

Pagi-pagi aku dah bangun, mandi bagai. Kononnya nak pi cari makanan, kul 8 driver dah datang pick up untuk ke tempat naik SpeedBoat. Arini Island hopping..yeay...tak penah wat xtvt hopping2 ni...Phi Phi Island n few more island to hop...

Naik speedboat ngan segroup tourist dari Bangkok, dari Russia, dari Moscow, sefamily baba nyonya dari Melaka dan ada lah 2 3 orang dari Malaysia. Enjoy gambaq ek...

 Nampak macam happy je kan..padahal panas dan belengas nye naik turun pulau...nasib la laki aku xikut.dia bukan suka benda2 macam ni. Rasanya lah... :)

 Ni lah seluar yang aku beli kat Aonang semalam, comel je kan?? hehehe.ni MAHPAI Island kot...Koh tu maksudnya Island kot..hihihi

Selfie ngan adik...Besarnya muka aku...

Ni salah satu pulau. Kmi juga di bawa ke Maya Bay. Kat sini tempatnya kecik jer tapi, ramainya orang berasak2. Pasir nya panas. Best ke macam ni??? hahahhaa terpulang...






 Lepas Maya Bay...ada a few tempat yang dorang berenti utk mereka2 yang nak snorkel.Aku mmg taklah, xmampu aku nak snorkel. Kalau tanpa pengawasan aku xberani. Serius...takut. adik aku teringin ja, kesian dia takde kawan.

N then kami ke Phi Phi Island. Kat sini kami amik lunch, n free and easy lah mana2 nak pergi. Kat sini kami di beri chance berjalan dekat sejam jugaklah...Pulau ni best..suka tgk deretan2 kedai dia.Mcm kat dalam tivi je rasa. Syukur di beri peluang berjalan ke tempat2 lain selain Malaysia. Boleh tengok cara hidup orang.








Cantik kan???In sha allah nak datang lagi, tapi melalui phuket bukan krabi.Dah pergi xpayah pergi lagi kan...Pergi tempat2 lain plak.Next tym nak ajak family kakma/abang/zahri ke sini...

Sepanjang atas speed boat pemandangan mmg superb, semua yang naik boat ni pon superb, sporting...siap bersembang2 lagi, bergelak2...lepas dorang snorkel lagi sekali, kami pon gerak balik ke daratan...

 Atas boat diorang bagi buah nenas ngan tembikai..nenas dia memang terbaik lah...manis...omputeh tu ulang2 amik...memang sedap gila...




Sampai je ke darat, sebab dah basah2 kan, alang2 kami decide nak mandi laut jer. So cepat2 balik bilik amik kunci motor towel duit bagai, g renew sewa moto...hasil survey2 semalam kami dapat tempat yang murah utk beli tshirt bagi kat budak2 berlapan tu...sehelai jatuh rm8 jer..ok lah dr kat aonang tu, mahal nye....

mandi manda gedebak gedebuk...pahtu lepak2 makan aiskrim kat pantai sampai baju kering...kami pon balik bilik. ingat nak singgah beli pancake ngan sotong goreng tepung. tapi....tutuppppppp... sedihnya.... :(

balik bilik mandi2 dan berehat sekejap sblm kuar cr makan malam...kami g makan kat Lemon...amik 2 nasi goreng ngan tomyam kung satu...boleh tahan mahal harganya tu...RM40++ gaklah...terasa mahal lah jugak..makanan dia pda aku boleh tahan lah...hehehehe..kami kan nak berjimat. so rasa mahal lah...

n balik tdo dengan amannya n tenangnya malam tu...

adios
tq uolls


No comments: