Sunday, July 1, 2012

hujan cinta

Dah lama khatam drama nie ekceli.tp xder masa nak review

tolonglah tengok cerita ni, selain dari Mr Jang Geun Seuk, orang kesukaan Azfa yg berlakon,cerita nie mmg best.mungkin yg menambah feeling best sbb ada Geun Seuk je kot.sbb aku minat dia, so aku rasa sangat best..terpulang..tp layan cter nie best sangat!!cte penuh ngan konflik, tp aku suka watak GeunSeuk yg berpendirian teguh tegakkan cinta dia...best!!!



cerita bermula tahun 70'an bila dua orang yg bercinta terputus hubungan.masing2 membawa haluan masing2 dan membina keluarga sendiri...walaupon dalam hati masing2 masih mencintai satu sama lain sehinggakan rumahtangga yg di bina musnah.

30 tahun kemudian mereka bertemu semula di Seoul dan mula membina semula cinta yg terputus di tengah jalan. Malangnya, apabila mendapat tahu anak2 mereka sebenarnya sedang hangat bercinta.Demi menjaga kepentingan anak2, kedua-dua mereka mula menjauhi satu sama lain dan memberi ruang agar anak2 mereka dapat bersama....



manakala bg si anak pula, setelah mendapat tahu ibu bapa mereka berhasrat ingin mendirikan rumahtangga setelah 30 tahun terpisah, mereka mula berkorban dengan berpisah.Namun cinta antara mereka terlalu kuat, sehingga merasakan yg mereka tidak mampu utk berpisah.Setelah melalui pelbagai rintangan akhirnya mereka hidup bersama setelah mendapat restu dari semua pihak.

Macam simple jalan cerita ni, tp ekceli cerita nie memang agak berat lah...macam biasa, pengarah filem "WINTER SONATA" ni amatla suka dengan salji kan???hehehhehe...neway, cerita ni sangat best.Tempat2 yg dirang berlakon pon sangat2 cantik..view2 memang cantik.Gambar pon cantik, teknik camera pon cantik..lagu2 dalam cerita nie pon best!!!n Yoon Ah (girl generation) berlakon pon mmg selambe..mcm seswai lak tgk dua org nie...uhuk....


akhir kata : tak rugi kot tengok drama nie....

sekang tgh layan BIG.....best gak!!!!


No comments: